På tal om män och att kvinnor tävlar mot varandra

Män, på tal om utseende och normer, brukar ofta påpeka att det är vi kvinnor som hetsar varandra att sminka oss, op oss och så vidare. Att de har ju absolut ingenting med det att göra, det är vi själva som gör det mot varandra. Men så här, vad: varför män inte har denna norm om utseende är för att kvinnor inte tänker så. Vi är inte beroende av och eftersöker inte att män ska ändra på sitt yttre. Det är basically take it or leave it. Kanske någon lotion eller parfym, men that's about it. Vi går inte omkring och säger till varje pojkvän vi har att de är otillräckliga, fula, borde banta, inte duger som de är. Kvinnor gör inte så.

Men så tänker inte män. De vill visa och skryta om kvinnor, bilar, hem, jobb, prestationer, pengar. Kvinnor är inget undantag.

Om han säger att du är - whatever - när du har förändrat ditt yttre så är han en del av problemet. Varför tycker han att du ser snygg ut just i det ögonblicket när du har ändrat på ditt utseende? Varför säger han det inte när du gråter, är arg, är magsjuk, ja, vad som helst när du är naturlig? Det finns nämligen en anledning och det är att psykologiskt påverka dig omedvetet. När du gör något speciellt med ditt yttre så säger han till dig "Wow, jag älskar dig, vad snygg du är" och gör han det varje gång (eller ofta) du gör det där speciella så kommer du att påverkas och eftertrakta det. Det talar om för dig och ditt undermedvetna att det där speciella är eftertraktat, värderat HÖGRE än hur du ser ut i normala fall. Ergo - så som du ser ut normalt värderas lägre och är tvärtom - fult.

Och ja, män påverkas också av normerna och de föds också in i detta. Men skillnaden är att det är de som bestämmer, har makten, beter sig som rövhattar och har privilegier som kvinnor inte har.. Det är de som i grund och botten är problemen i samhället, ÄR samhället. De bestämmer om de ska fortsätta eller sluta att ha makt över kvinnor. De, patriarkatet, visar dagligen att de inte vill att kvinnor ska ha lika rättigheter, möjligheter och rätt sina egna kroppar. Ett sätt för de att fortsätta är att misskreditera oss när vi påtalar detta. Håna oss när vi säger att de är problemet ("men shit, är du såhär dum?", "det är NI kvinnor som tävlar med varandra"). Det är en jävligt vanlig taktik i krig att spela dum eller projicera. Det är också en vanlig manipulationsmetod och härskarteknik. Så nej, varje man är en del av problemet så tro inte för en sekund att din man står utanför och att det är andra kvinnor som du sminkar dig för.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer