På tal om feminismen ang att föda hemma och CW's kommentarsfält

På tal om feminismen så är det ju mer antifeministiskt att föda barn hemma än på sjukhus liksom. Folk ger på riktigt(!) anledningen att det inte är hemtrevligt på sjukhus i och med att det är kalt, neutralt och lysrör för att det skulle innebära mindre stress att föda hemma än på sjukhus. Ja, dumhuvud, det är så på sjukhus för att det skall vara STERILT! Come the fuck on... och stressen i forskning är inte menad att läsas som att hemfödslar innebär mindre stress för förlossningen överlag. Vad som menas är att VISSA kvinnor känner sig rädda och/eller ängsliga av att vara på sjukhus även i andra situationer och därför känner sig stressade när de föder på sjukhus. Att folk seriöst går runt och tror att man mirakulöst bara får stress för att man sätter sin fot innanför sjukhuset alltså...

Kvinnor har kämpat med att kunna föda på sjukhus, få smärtstillande och läkarvård såååå länge och nu helt plötsligt har alla glömt av det och det anses antifeministiskt att tycka att hemförlossningar är dåligt. Kvinnor idag tar för givet vad våra föregångare kämpat för och bokstavligt talat kämpat för genom blod, svett och tårar på liv och död för att kvinnor idag ska slippa lida genom outhärdlig smärta och tvingas se sitt barn eller sig själv dö eller att barnet eller man själv får men för livet.

Angående just Cissi Wallin's kommentarsfält just nu så blir jag toklack på flera saker. En av de är som sagt detta att det skulle vara antifeministiskt att ha åsikten att hemförlossningar är dåligt och innebär onödiga risker. Annan är att flera kommenterar om att "varje kvinna ska kunna bestämma själv och du bestämmer inte för andra kvinnor hur de ska föda barn" - och vad? Det är ingen förutom ni som kommenterat om att kvinnor inte ska kunna få valet. Blir tokig på sådant här! Som att en enda person har makten att bestämma det, som att Cissi's ord är lag liksom. Bara för att man inte nämner en disclaimer betyder det inte att man inte står för kvinnors fria valet. Avsaknaden av det självklara är inte ett självklart motstånd till det motsatta (see what I did there 😉) av vad man står för. Man ska inte behöva nämna allt man är emot bara för att man har en annan åsikt än andra. Så nu anklagar folk Cissi att hon inte står för det fria valet. Totalt orättvist och fult argumenterat. Då krävs det att hon försvarar sig och grunddebatten flyttas fokus från till något onödigt och oviktigt. Har man gjort detta mot en annan så har man redan förlorat debatten.

En annan sak jag stör mig på är att man inte får ha en annan åsikt som "the mob" alltså de som har majoritet eller hörs/syns mest. Då är man kusin till djävulen, tycker om våld och älskar ananas och bananer på pizzor. Då ska man tryckas ned i stövletterna och skämmas. Se, där har vi skammandet. Märkligt det där om när en person anklagar någons åsikt för att vara skammande när det i själva verket är personen som anklagar som är den skyldige. En åsikt kan varken vara rätt eller fel, skadlig eller hälsosam. Det är vad man gör på grund av åsikten man har som kan vara dessa saker, men en åsikt är bara en åsikt. De är så löjliga allihop som kör den här fula taktiken. Man kan argumentera men att tysta någon är en helt annan sak! Det är fan inte okej och så körs det med fula, vidriga taktiker som att skamma, håna och påskriva personen åsikter/meningar hen inte yttrat sig ett skit om.

Nu såg jag att CW stängt av kommentarsfältet för alla idioter. Good for her! Man kan inte reason with morons. Detta och föregående störningsobjekt är tecken på lågt intellekt och intelligens. Att de inte fattat det själva är fan pinsamt. Nu minns jag inte flera saker jag var arg på, då hon stängde av tråden. Men helt säkert är att det spårade ur på grund utav några lågintellektuella människor vars enda baktanke var att misskreditera Cissi enkom för att starta bråk.

Debatten sker också medans det pågår en kamp om att öppna BB I Sollefteå igen, sedan regeringen beslutade att stänga den 2017 (pch sedan också akutkirurgin och onkologimottagningen). Många kvinnor vittnar om att de tvingats föda barn i bilar, på vägar, hemma eller annanstans och varit livrädda. Förstföderskor ska verkligen inte föda barn i en bil, vid vägen eller hos grannen. Vad är inte alla dessa saker om inte stressfyllda! För många ligger sjukhuset över en timmes bilfärd bort och på den tiden kan mycket hända. Inte ens ambulansen hinner fram i tid. Det här är inte okej och acceptabelt och definitivt något vi som kvinnor borde tolerera. Men givetvis så prioriteras inte kvinnovård som något som skall finnas och som kan sållas bort. Glöm inte att det är Socialdemokraternas beslut - så kallade "världens första feministiska regering". Det mest antifeministiska man kan göra som regering - att skita totalt i kvinnors hälsa och ve.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer