Omskola plantor och göra nya sådder!

Hej, allihopa! Jag hoppas att ni mår bra, tar rekommendationerna på allvar och håller er och andra säkra. Jag har tagit tag i alla omskolningar av sådderna som behövdes idag och det tog ca 4 timmar, puh! Har megaont i fötterna nu för jag avskyr nämligen att sitta ned när jag fipplar med växter. Vet inte varför? Så nu är jag precis klar med allt som behövdes planteras om i större krukor med ny jord, så nu ska jag städa upp efter mig på vardagsrumsbordet och ta ett snabbrace med dammsugaren på nedervåningen, skura och plocka lite och sedan hoppa in I duschen och seeeen gå och lägga mig.

Jag är väldigt nöjd med dagen, att jag fått så mycket gjort. Städningen nu går jättefort också då det inte alls är särskilt mycket att göra eftersom att jag städar och plockar varje dag. Jag lyssnar på ljudbok samtidigt och min favorit är serien "Sagan om Belgarion" så när jag vill lyssna på den så går jag och plockar med saker. Just det, jag ska organisera och flytta om alla sådder och växter i fönstren nu när en del plantor, som mina krukgurkor av sorten "Iznik", blivit ganska stora. Det är dock lite klurigt för vi har ju gamla fönster i vårt hus och det är drag i flera av de så jag kan inte då ställa vad som helst vart som helst. Men alla småsådder som jag skolat om idag får stå under växtlamporna i mina växtstationer.

Jag köpte växtstationerna på Ikea förra året och jag ÄLSKAR DE! De är såå smidiga. I varje växtstation är det två växtlampor, en på varje våning och det finns två våningar på en växtstation. Så det får plats ca 2 brätten på 24 pluggar på varje våning. Så det är rätt skapligt om plats på de måste jag säga. Jag är supernöjd och vill egentligen köpa flera. Men eftersom att jag klarar mig och vi inte får plats med fler och plus att polytunneln ska upp snart nästa månad så skippar jag det. Längtar tills vi sätter upp tunneln och jag kan börja odla därinne! Det är inget växthus jag har utan en polytunnel, för vi hyr vårt hus och man måste ha bygglov om man köper ett växthus över 15kvm, men är det polytunnel behöver man inte det. Plus att man kan ta upp och ned den hur man än vill, så det är ju flyttbar. Mycket smidigt.

Imorgon ska vi i alla fall åka och storhandla. Vi vågar inte åka till Ica Maxi pga smittoriskerna vilket betyder att vi inte kan köpa allt vi egentligen behöver och vill ha. Men våran lilla Ica här får duga så får vi storhandla där, haha! När jag gick på kemon och fick den onormalt höga dosen på den och kortisonet så gjorde vi likadant; jag storhandlade på våran ica och fick beröm när de sa att jag kom på första plats för jag är den som storhandlat mest på en handling där någonsin, HAHAHA! Alltså vagnen var övertäckt... Jag tyckte att det var så jävla pinsamt men de är så himla goa där! Det ska bli sååå jävla skönt att storhandla så att vi kan bunkra upp mat och förnödenheter för flera veckor och så skydda oss själva så länge som det går. Vi, jag och min familj, ingår i ALLA riskgrupper ihop så vi har ju inget val än att bunkra upp.

Hatar dock när friska personer bunkrar upp och tar ALLT som finns, när de inte ens behöver det. Som typ alvedon för barn. Fy faan, blir helt jävla tokig på det där! Det finns barn och vuxna som har reumatiska sjukdomar, cancer eller nyopererade/skadade som BEHÖVER medicinerna och så är det nån jävla nojjenisse, helt frisk den jäveln, som köper upp allt för oss! Dumma helvete till människor. Vi tar på oss plasthandskar, har med handsprit och spritar in hela oss själva, kassarna, förpackningar och bilen och allt vi rört på när vi handlat. Vi tar av oss alla kläder och lämnar direkt in i tvättmaskinen och tar på nya kläder, tvättar händerna, spritar oss och sen packar upp maten. Det är så jävla jobbigt men nödvändigt.

Det som också är väldigt jobbigt är att om man har en autoimmun sjukdom som jag har så är det vanligt att till exempel hosta, nysa, harkla sig, ha feber, smärta så man går annorlunda osv. Men nu kommer man få en massa blickar och jag måste passa mig för att harkla (jag gör det pga en medicin jag har, = överdriven salivering så salivet hamnar i lungorna så jag måste harkla mig och hosta upp det hela tiden. Har haft detta i ca 3 år, varje dag) så inte folk tror att jag är smittad av Corona viruset. Vi som redan är sjuka och utsatta ska straffas ännu mer liksom. Dessutom så fattar inte folk varför vi i riskgrupperna MÅSTE bunkra upp med mat, mediciner och städgrejer. Så jag har sett skitmånga som är ledsna som fått arga blickar, kommentarer och en som fick en personal på sig att hen inte skulle köpa fler av vad det nu än var. Men det är ju VI som MÅSTE bunkra just nu, inte friska människor. För friska går det bra att veckohandla men vi har inte den lyxen att vi kan gambla med våra liv så där.

Äsch. Nu ska jag städa upp och sen hoppa in i duschen. Puss på er, älsklingar!

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer