Nä, jag vill inte ha helt jämlikt samhälle

Åh här har jag snackat mycket om jämlikhet och feminism tänker ni. Jo då, det har jag och jag vill fortfarande ha en jämställd värld. Men jag vill inte ha ett totalt fysiskt jämställt samhälle.

Enligt forskning från de senaste 25-30 åren så har resultaten visat att kvinnor och män ALDRIG någonsin kommer att kunna vara jämställda. Det är på grund av två komponenter som styr oss; biologin och kulturen. Enligt vårt DNA, gener och hjärnor så är män och kvinnor olika. Vi har inte samma förutsättningar som män har och tvärtom, vi tycker inte om samma saker eller lika mycket, vi gör saker annorlunda och vi tänker, mår och agerar olika.

Exempel på hur vi fungerar annorlunda: kvinnor bygger hellre relationer och män är mer intresserade av materiella ting. Det kan förklaras av att kvinnor behöver andra kvinnor för umgänge när hon är gravid medan mannen är "ute och jagar", hjälp med graviditeter och födande och som en trygghet och säkerhet. Det beror också på att vi föder barn och kommer att spendera mestadels av vårat vuxna liv till att passa på och uppfostra våra barn vilket betyder att det är viktigt att kvinnan som spenderar mest tid med barnet har en god instinkt att vilja ty sig till barnet. Män vill hellre pyssla med teknik, materiella ting och helst sådana med mycket fart (ex; bilar, fordon i övrigt, jakt, motion) för att han ska kunna vara snabb med reflexerna, vara en god jägare, göra husgeråd till familjen som tallrikar eller whatever och basically kunna ta hand om hemmet och födan medan kvinnan är gravid och stannar hemma (i grottan).

Detta har tagit hundratusentals år att evolvera och utveckla våra hjärnor till. Alltså, så kommer det att finnas skillnader om en kvinna och en man har exakt samma jobb, exakt samma lön och gör exakt likadant. För kvinnor kommer mer än männen att bilda relationer med kollegorna och männen kommer att vilja satsa på arbetet och göra det snabbt. Men om man sätter en kvinna och en man så här så kommer någon eller båda av de att inte må bra till slut.

Studier har visat att när man har satt ett par helt jämställt så mår båda parter inte alls bra. Sedan finns det skillnader i våra kroppar som gör att vi är lämpade för olika arbeten och sätten vi lever på och agerar. Jag är jätteintresserad av sådana här forskningar och studier och de största studierna som någonsin gjorts har visat på att det skulle vara oerhört negativt om ett samhälle blev helt jämställt. Då menar man med hem, barn, relationer, jobbutförande och yrke. Det var några fler saker men jag har glömt de.

Det är här som jag inte delar uppfattning med de flesta feminister. Jag vill inte ha det totalt jämställt, jag vill inte att kvinnor tvingas in i yrken de inte vill pga att staten vill det för att uppnå jämställdhet. Det kommer fortfarande att vara löneskillnader mellan kvinnor och män som visar att kvinnor tjänar mindre för att kvinnor är hemma mer med barnen efter förlossning och hellre vill vabba. Sedan handlar jämställdhet om VAL. Om att kvinnor ska ha FRIA VAL att göra precis som de vill och känner för - precis som män har gjort i ett par hundra år. Alltså jag vill ha ett psykiskt jämställt samhälle och inte ett fysiskt.


Och det är ju det som jämställdhet handlar om: var kvinna ska få göra som hon vill.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer