Kvinnor som hatar kvinnor

Jag minns inte vad personen heter som sade det men en kvinna sa en sak som har blivit viralt, hon sa ungefär såhär: "There is a special place in hell for women who dont support women"

Jag avskyr det där citatet men fattar ju samtidigt frustrationen och allt ta två steg fram och ett steg bakåt-grejen bakom orden. Jag blir tokförbannad på kvinnor som VILL upprätthålla patriarkala strukturer och vill att kvinnor ska fortsätta att bli förtryckta. Kvinnor som vill (och gladeligen med ett smirk gärna proklamerar) att andra kvinnor ska sminka sig, duscha varje morgon och kväll, raka sig och klä sig "fräscht" och snyggt. Ah, men ni fattar. Upprätthålla förtryckta attribut liksom.

Men jag fightas över det här i min hjärna för å ena sidan så är ju alla kvinnor förtryckta och alla kvinnor påverkas negativt av det så det är ju inte en kvinnas fel egentligen, men å andra sidan blir jag provocerad och arg på kvinnor som liksom, i brist på annat ord, slickar mäns röv och offrar kvinnors frihet. För alla vi kvinnor ÄR ju hjärntvättade egentligen, det är ju så det är. Då tycker jag inte att man ska skuldbeläggas och skammas när man lärt sig något sedan födseln och har det inpräntat. Och alla kan ju inte ha en klar feministisk analys och liksom ta sig ur den mentala fångenskapen som ett patriarkat innebär.

Vidare funderar jag på dessa kvinnor som vill fortsätta att ha ett patriarkat och varför de vill det fast det egentligen inte är så konstigt. Dessa kvinnor kan ju upphäva sig själva när de klankar ned på andra kvinnor som är fria, de som inte rakar sig och går emot normer. De får ju beröm av männen och fördelar av samhället. De blir bemötta bättre, får komplimanger, bättre jobb, bättre hjälp och sjukvård, bättre allting. Alltså basically beter sig som hundar till sina ägare och får godis och beröm varje gång som de gör "rätt". Det låter ju harsch så klart, men lite så är det ju faktiskt. För allting som de får positivt får kvinnor som arbetar mot patriarkat negativt. De kvinnorna får ju också medhåll från andra kvinnor som gör likadant och från män, så det är ju självklart att de känner sig upphöjda och gärna trycker ned kvinnor som inte följer strömmen.

Och det är ju patetiskt och givetvis oerhört sorgligt i grund och botten. Men ändå, fast jag känner så här, så känner jag också "hallå, STOPP STOPP STOPP! De här kvinnorna är också hjärntvättade, det är inte deras fel!". Jag skuldbelägger de inte men jag dömer de negativt ändå på grund av att vi har ett samhälle idag som utvecklas mer och mer jämställt och feministiskt och de BEHÖVER inte göra så här längre. Förstår ni hur jag menar? De behöver inte göra det här längre men VILL göra det på grund utav alla fördelar de får och DET stör jag mig på. Då blir det bara elakt och inte okej. De nedvärderar, förolämpar, mobbar och utesluter andra kvinnor så att de själva ska anses mer värda, kvinnliga och framgångsrika. De vill visa att de är bättre, vackrare och mer åtråvärda än kvinnor som exempelvis feminister och normbrytare, som inte bryr sig om sitt utseende eller om de är knullbara i männens ögon.

Alltså, det blir så här: man blir uppfostrad med patriarkala strukturer (som vi alla är) men sedan i vuxen ålder lär man sig att sluta med de och man väljer ändå att aktivt fortsätta vilket är på bekostnad av andra kvinnor. Det är där jag blir förbannad för det är andra kvinnor som påverkas negativt och det är inte lite heller. Det är deras familjesituationer, sjukvård, arbeten, sociala strukturer och hälsa som påverkas negativt. Det är liksom mobbing på samhällsnivå. Det är allvarligt som fan.

Äsch. Det stör mig att kvinnor är så här puckade mot andra kvinnor för att slicka röv, men det stör mig som fucking fan att jag ändå kan tycka synd om de samtidigt. De gör ju bara som de blivit manipulerade att göra och bete sig. Och gudarna ska veta att jag inte heller är oskyldig, men jag VET bättre idag och det gör de kvinnorna också. Jaaa, jag veeet, det är svårt att bryta, men vad fan. Det finns inga ursäkter längre som håller idag. Inte när det gäller att förtrycka kvinnor när man själv är kvinna.
Fram och tillbaka, fram och tillbaka.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer