"Kvinnor ska va tacksamma för att de har haft tur med att hitta en bra man"

Alltså, det här återkommer heeeela tiden; "jag/hen har haft en sådan TUR som hittat en bra/snäll/jämställd/feministisk man". Som att vi ska vara TACKSAMMA för att ha hittat (med turen så klart!) en normalt funtad karl? Som att dessa karlar är enhörningar vi borde höja till skyarna för att han är normal? Som en person ska vara och ska bete sig? Det här är ju problematiskt så in åt helvete. Inte bara för det uppenbara i att en kvinna blir upprymd för att ha blivit ihop med en snäll och bra man utan också för det omedvetna, inte så uppenbara. Nämligen att kvinnor upphöjer dessa normala män och då underordnar sig själva mannen.

Mannen blir berömd och hyllad för att han är som en man ska vara; snäll, jämställd, feminist, omtänksam, kärleksfull, lyhörd. Han får bildligt talat medaljer för att han inte slår, hotar, sexuellt övergreppar och delar ansvar. Själva grundbetydelsen i "jag har haft sån tur med min kille" är inte betryggande för fem jävla ören.

Samtidigt är det ju svårt att hitta en bra kille. Kvinnor får bildligt talat ta på sig jägarkläder och ge sig ut på jakt i flera år innan de hittat en bra snubbe™ på nån avlägsen moss ute i förtrollade skogen. Efter många ex och dåliga relationer som säkert skadat varenda kvinna och satt sina spår i kvinnor så hittar man äntligen en normalt funtad snubbe. Då pga alla dåliga relationer så ser man en normal man som något ovanligt och så fort han gör något som ändå ska vara helt självklart så berömmer kvinnan honom, hyllar honom som en gud som att ta disken är lika med att klättra upp för Mount Everest. Det ska vara självklart att män tar disken, städar, jobbar, uppfostrar barn och tar ANSVAR och vet sina skyldigheter och är snäll och hänsynsfull och visar respekt.

Det är en sådan skev jävla syn vi har på män idag. Varför ska de hyllas för att de har hand om barnen medan mamman handlar? De är inte duktiga för att de städar, de är inte värda mer beröm än kvinnor för att de lagar mat eller är värd när man har gäster, de är inga enhörningar - de gör ingenting som kvinnor inte redan har gjort och gör!

Dessutom talar det för hur många män som faktiskt är hemska; om man haft tur med att ha hittat en snäll kille så är ju normen att majoriteten av alla män är elaka, mobbar, misshandlar, är aggressiva, våldför sig på kvinnor etc. Samtidigt så blir man ju extra glad när man är kär i en man som delar ens åsikter vad gäller jämställdhet och feminism då det blir som en trygghet för kvinnan eftersom att han strävar efter att göra kvinnans liv bättre genom att stå emot patriarkala strukturer. Sådant som ska vara självklart egentligen, men inte är det för majoriteten av alla män. 


Du har inte "tur" som hittat en bra karl, det ska vara självklart att en man behandlar dig bra.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer