Kvinnofrågor och olagliga aborter

Abort handlar ju om bestämmandet över kvinnokroppen, att kroppsligt förslava det som män aldrig kommer att kunna göra, nämligen att föda barn. På så vis så har männen även makten över skapandet av livet. Ett maktgalet sätt att uppnå gudsstatus. Man vill bestämma över kvinnors liv helt enkelt.

Som jag tänker är det utseendet (och annat, läs längre ned) som spelar roll i kvinnohat först och främst. Förr i världen hade man inga röntgen så de som föddes utan livmoder visste man inte att de saknade livmödrar eller äggledare och äggstockar för den delen. Kvinnor som föddes med fitta behandlades och behandlas idag också - som kvinnor. Även de som ser ut som kvinnor men som föddes/fötts med ett manskön eller båda könen. Jag snackar bara utseendet just nu alltså och hur samhället behandlar en utifrån det. Med förbjudandet av abort vill man kontrollera alla som ser ut som kvinnor. Därför drabbar det också i större majoritet de som ser ut som och är kvinnor.

Trans och kvinnofrågor kan gå hand i hand, slutresultatet är detsamma men vägen dit är inte samma sak. Det vore istället att förminska vardera grupps erfarenheter och förtryck. Transförtryck och kvinnoförtryck är inte samma sak, men i slutändan vill vi samma sak. Förstår ni hur jag menar? Så även om transpersoner också har livmödrar och i allra högsta grad drabbas av dessa förjävliga, vidriga abortlagar precis som kvinnor så är det inte samma sak. Exempel: för transpersoner innebär abortförbud något annat. Det är också en fråga om deras identitet. Tänk en transman som blir gravid. Det basically största "beviset" (i brist på bättre ord) att man är en kvinna per kön. Den transmannen måste då alltså föda barnet som alltid kommer att vara en påminnelse om att han har en kvinnokropp/blir sedd som kvinna av världen. Kvinnor har inte just det förtrycket, även om vi också förtrycks. Men det är inte samma sak. Transkvinnor som inte genomgår könsbyte kommer fortfarande att behandlas och privilegieras som män, och kvinnor kommer att fortsätta att bli förtryckta som vi blivit i flera tusen år. Hajjar ni vad jag vill få fram?

Att då säga att kvinnofrågor och transfrågor ska kategoriseras och benämnas som samma sak känner jag inte blir rätt för båda grupper. Det låter som att båda grupper blir förtryckta på exakt samma sätt, vilket jag anser är respektlöst mot båda grupper. Alla med livmoder kommer att drabbas negativt av de här jävla abortlagarna. Man kan kalla detta för kvinnofrågor, Transfrågor eller frågor för livmoderbärare, vad man än känner passar en bäst. Men det sistnämnda likställer förtrycken för båda grupper och det förminskar kvinnor. Som sagt så drabbas alla livmoderbärare av det här men på olika sätt. Jag känner att jag vill inte ta ifrån kvinnor deras syn på detta och hur det drabbar oss och jag vill inte det för transpersoner heller.

Med det sagt så tror jag att abortmotståndarna, männen, dödar alla flugor i en smäll: ciskvinnor, transpersoner, homosexuella osv. Det skulle inte förvåna mig om det kommer nån jävla äckelsnubbe sen och kräver att transpersoner ska behöva visa att de är transpersoner. Att man nu, iom dessa abortlagar, kan veta vem som är en transperson och DET är jääävligt farligt med tanke på det förtryck, förföljelser och hot om våld och våld som transpersoner utsätts för. Jag tror absolut att de har en baktanke med det här. Och jag är jävligt rädd för den utvecklingen som håller på att hända.

Dock blir jag konfunderad och less på att kvinnor alltid ska bli de som exkluderas i kvinnofrågor. Feminismen började med att man ville att kvinnor skulle få det bättre i världen och slås fri från bojorna skapade av män - nu är feminismen för alla grupper och män inkluderade. I alla frågor som rör kvinnor ska alla andra också inkluderas och sedan ska benämningen ändras för att passa alla. Fortfarande så är det kvinnor som inte får ta plats. Fortfarande så är det kvinnor som måste dela plats och/eller hamna under förtryckare. Fortfarande så förminskar man kvinnor och förtrycker de. Kvinnor måste fortfarande ge sin plats till någon annan. Kvinnor får inte vara en egen grupp för den ska inkludera alla i alla kvinnofrågor.

Det är också förtryck, och det är misogyni. Det betyder inte att man tar ifrån en annan grupp någonting, utan att båda två tillåts existera och ges rum. Men allt som hör till kvinnokroppen har alltid blivit förtryckt. Kvinnokroppen är en symbol för patriarkatet som är negativt och ska smutskastas, nedvärderas och kontrolleras, övervinnas och kuvas.


Lady Dahmer skrev det så himla perfekt:


Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer