Jävla skitdag med bråk och jag är mentalt slut i skallen.

När jag inte mår bra, så bloggar jag inte. Jag kommer in en sådan slags svacka. Dessutom har jag en ADD hjärna som sätter stopp allting viktigt och oviktigt.

Jag vaknade för sent. Jesper ringde mig straxt innan 15.00, och frågade om jag fått ut nåt från apoteket vilket jag inte fått. Känner efter samtalet att herregud, nej nu håller jag på att få smärtgenombrott. Dessutom vaknade jag TOK förkyld vilket innebär att min kropp attackerar mig på 2 olika sätt. Mitt uppe i allt så fick jag också en en fullblown panikångestattack efter en stund. Jag vet hur fruktansvärt jävla ont jag får vid en snärtchock så därför fick jag panikångest attacken. Jag är helt ärligt LIVRÄDD för att vara utan min medicin. Till och med flera läkare på akuten har sagt att jag aldrig får vara utan, för där och då fick jag en allvarlig smärtchock och läkarna (två olika tillfällen och 2 olika läkare) sade att hade jag inte åkt in och fått vård hade jag antagligen hamnat i koma under natten. Man kan dö av smärtchock. Därför är jag livrädd.

Dessutom har jag själv kommit på varför mina lungor slutar att fungera (ja, HELT avstängda är de) och det på grund utav min superduperskit-ovanliga anemisjukdom. Min kropp producerar inte tillräcklift med järndepåer som forslar runt syret i kroppen, så jag måste få i mig det via maten eller som jag äter nu, multivitaminer, b12 och alla B-vitaminer, magnesium och järntabletter på recept. Puls och blodtryck går upp när man har smärta och då börjar det kännas som att nåt komprimerar hela mig och lungorna framförallt. Men värdena är bra, fast än att jag inte får något syre. Då är det kroppen som inte får syre och därför känns det som så.

Sedan i fredags har jag bråkat med de läkarna som hoppar in från min läkare när hon inte är tjänst. Men de Är inkompetenta! Fyra på raken har de vägrat att skriva ut mina LIVSnödvändiga mediciner. Fyra gånger på fucking raken... förra gången bad åtminstone avdelningschefen om ursökt "för att recept skulle skrivts igår" - ja, men jag hade väntat och LIDIT i FLERA FUCKING DAGAR!

Denna gången receptförnyade jag ändå i kort tid men var flera dagar till helgen. Så de hade all tid på sig att titta på allt, gå igenom journalen och skriva ut receptet. De har ännu inte gjort det. Jag har skrivit arga meddelanden till de, kopierat rakt av vad min PAL läkare skrivit (plus att hon har FUCKING SIC'AT DOSEN) och så fick JAG förklara vad hon skrev eftersom att horungarna varken kan läsa eller skriva, formulera sig eller förstå vad min läkare skrivit som en strategi/vårdplan. De fattar för i helvete inte ens vad min läkare skrivit FAST ATT DE KAN GÅ IN I JOURNALEN OCH KOLLA SJÄLVA!

Anyway. Smsade mamma på en gång och hon ringde upp och var TOKFÖRBANNAD! Min älskade mamma är såhär: när hon har DEN rösten och är TOKFÖRBANNAD så ska man bara akta sig jäääävligt noga alltså. Nåde den som säger ett pip alltså. Så vi gick igenom allting, jag tok skärmdumpar på min journal och vad de och jag skrivit. Vi ska anmäla de så in åt HELVETE för bu har detta hänt FYRA FUCKING GÅNGER! Nu blir det krig alltså. Så imorgon bitti ska jag ringa till smärtkliniken och vara rättfärdigt rasande på de och boka en akuttid till mkn läkare och då följer morsan med.

Ska bli kul när de möts. När mamma är så här så har hon en slags aura av auktoritet och det går inte ens atr försöka argumentera emot. Så jag och mamma ska göra upp en egen jävla vårdplan för mig och kräva av min läkare en hel del saker.

Det här, det är det absoluta värsta med att vara en multisjuk UNG kvinna som är tjock och har så ont i kroppen att jag måste, på liv å död, ha smärtstillning. Det är så jävla misogynistiskt, förtryckande, empatilöst, hänsynslöst, förminskade och FÖRNEDRANDE.

"JAG ORKAR INTE" snyfflade jag till mamma, med hög feber, snufflig, ont överallt och gråter som bara fan . Hur länge ska man behöva LIDA, ha sådana smärtor jag inte ens visste fanns och kunde upplevas, för att läkare fuckar upp och inte ber om ursäkt... Dessutom skrev de i journalen att de ringt flera gånger för att nå mig och det stämmer inte. Jag hade ett enda missat samtal med läkaren som ändå inte tänkte skriva ut åt mig. Sen skrev samma jävla horunge i journalen att "patienten kom ej på planerat besök" fast jag ALDRIG fått en endaste kallelse därifrån. Så nu har hon ljugit 3 gånger!

Jag kan inte ens göra de roliga, fridfulla sakerna jag gjorde förut; odla å påta i trädgården, läsa böcker hur länge jag vill, städa hemmet, möblera om och bygga ihop alla möbler från Ikea jag köpte förra året. Jag kan inte göra ett jävla skit! Men de BRYR SIG INTE. De har ALL JÄVLA MAKT och kan ge mig en adekvat, fungerande smärtstillande/vårdplan för smärthantering med de gör inte det. De tar mitt liv ifrån mig.

Jag har en tumör eller cysta i ryggslutet där jag har som mest ont där inflammationen härjar och nöter bort stora hål i mit bäcken. Men ingen, framförallt min nu förra reumatolog (Tack gode gud att jag inte har den patetiska nolla Längre!), har inte velat tagit tag i det där. Inga remisser, inga blodprover eller what the fuck ever. Nada! Det kan lika gärna vara en tumör som är cancer.

Jag mår skit mentalt. Det gör jag alltid efter att nåt sådant här sker.
Ska boka en ny tid till min psykolog och vc läkare. Får se vad de säger och vad vi ska göra
åt de jävla inkompetenta flatlössen på horunga-gatan nummer FUCK YOU!

Nu ska jag göra te, gosa med Chisemo och kolla på 'Parks and Pecreations' och kanske fixa lite recept på bloggen. Sen ska jag sova. Är astrött och helt slut.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer

Liknande inlägg