In till akuten med lillskrutt :(

Idag var en fullspäckad dag. Hade planerat att ta med mig Chi ut till pallkragslandet och fylla resterande pallkragar med gödsel, rensa ogräs och annat smått fix. Men så blev det verkligen inte. Jag var ute med Chisan i trädgården, gräset var alldeles nyklippt av sambon och då så klart flockas det insekter och fåglar och Chisan är en rätt duktig flugjägare och så skulle hon ta en "fluga" och så hände det som vi befarat länge och som inte får hända: hon blev getingstucken. På nosen dessutom och TVÅ GÅNGER! Jag fort som faan slängde allt jag hade för händer bara droppade de, grabbade tag i Chisan och SPRANG in och skrek åt sambon att "VI MÅSTE ÅKA IN! CHISAN HAR BLIVIT STUCKEN! NUUUU". Jag sätter mig i soffan och håller fortfarande Chi eftersom att gift sprider sig snabbt i små kroppar så man ska ju begränsa djurens rörlighet så mycket som möjligt går. Hon tar tassarna mot nosen och jag skall undersöka henne och då satt taggen kvar så jag drar ut den och självklart gör det ont på lillskrutt så jag lyfter henne mot min hals och klappar och pratar lugnande och pussar medan sambon fladdrar omkring och gör sig klar.

Vi åkte 2 omvägar för vi har 3 djurkliniker och vi skulle först till den 1a sedan till vår egna veterinär för den kliniken ligger närmast oss och den 1a längst bort, men då ringer vetten och säger åk till nr 3 istället för jag har inte tid. Sagt och gjort. När vi kommer fram så halvspringer jag ut ur bilen med snuttan i famnen och går in och får hjälp på en gång. Vi fick vänta så länge att sambon hann precis ta tag i dörren så fick vi eget rum och vetten kom. Hon var ju livrädd stackarn och det var ju andra hundar där som skällde, sedan undersökte vetten henne och det var läskigt (han avbröt nämligen mitt i en annan patients besöks och luktade säkert annan hund också) och sen så tog han fram en spruta och stack henne och det tyckte hon gjorde ont. Då sade jag till att hon var svullen bredvid sticket och han sade att hon blivit stucken två gånger så han tog fram en spruta till och då jävlar. Då var hon ju beredd på vad det betydde så hon fick en sådan panik och liksom skulle klättra upp i min famn samtidigt som hon pep för glatta livet.

Så jag tog upp henne i famnen istället för att hålla om henne på bordet med armarna runt henne och så fick vetten ta tempen i rumpan på henne och det var ju inte heller särskilt roligt för na'. Hon borrade in nosen i min hals och klöste sig upp med tassarna på mig, älsklingen. Vi fick med oss sprutor hem som skall tas oralt var 8e timme (hon fick en för ca 3 minuter sedan mitt i inlägget), det är alltså morfin/kortison blandat som hon får. Hon tokdäckade när vi kom hem och var jättetrött, hon sov i flera timmar medans jag övervakade henne. Svullnaden har gått ned och hon är pigg och glad och jättebusig fast mammig och skall helst ligga i min famn och busa med hennes Lammis. Just nu gömmer hon godis i soffan, haha.

Så hela dagen sedan hon blev stucken så har vi kollat på film och busat. Nu ska jag skriva klart detta och så ska vi lägga oss och kolla klart på filmen "Hot fuzz" vilken jag älskar. Älskar skådisarna, jag är så svag för typisk Engelsk humor alltså. ,

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer