Garden update with before & afters!

Det är så roligt att som odlare se när väl alla växter man sått kommit upp och ännu roligare när man kan skörda de. I trädgården och då framförallt pallkragarna så växer det som ogräs. Sallader, Märgärter och vitlöksblast kan jag skörda nu inklusive svarta vinbär men den busken finnes ju inte i pallkragarna, hehe. Vidare har det kommit pyttesmå västeråsgurkor. De ser helt missbildade ut, men vad fan. Jag trodde INTE att gurkorna skulle överleva vad det nu än var som attackerade de (de har levt isolerade, stackars krakarna).

När jag gjorde om lunden så hade jag både ritat upp hur jag vill att lunden skall se ut och jag har gjort mängder med listor på alla växter; vilka växter som ska planteras och var de skall vara, växter i olika krukor och plantera växter i de och de pallkragarna eller i djupbäddar. Allt är planerat in i minsta detalj. Först när man renoverar så ser det ju inte speciellt snyggt ut, men nu när 3 säckar täckbark lagts ned ovanpå täckplasten och nya pallkragarna satts upp och det växer i de så börjar man se resultatet.

Tanken är att hela lunden skall omges av växter. Längst fram skall det vara en häckrabatt av syrén, buxbom, klätterväxter och rosor med rosenbåge vid ingången och två rosenbågar mellan pallkragarna. Sedan skall det stå enorma krukor i varje hörn med klätterväxter som växer på torn och slingerväxter som slingrar ned från krukorna. Jag har tagit fram, måttat och sågat till plankor till en ny jättelång och jättestor pallkrage (högra hörnet längst upp på första bilden). Längs långsidan av den pallkragen skall det upp ett högt, högt staket för längst ut tänker jag plantera 2 klätterväxter och sedan klättrande, slingrande grönsaker typ ärter, meloner, gurkor och bönor och sedan majs, squash, lökar, paprikor och tomater. I och med staketet så är det noga planerat att just dessa grönsaker hamnar där för det kommer bli apvarmt där men pallkragen kommer ändå hamna i lä vilket ger en ypperlig miljö för dessa växter att växa i.

Obviously så är det för lite täckbark, men jag fick inte plats med mer än 3 säckar i bilen och resten jordsäckar. Prio ni vet, men jag ville ändå se hur det skulle se ut så jag körde på.
Allt ogräs, grästuvor och allt ojämnt ni ser på första bilderna tog jag bort FÖR HAND. HELA området alltså! Gissa om jag var rätt så jävla dålig efteråt?! Men det var värt det tusen gånger om. Sambon får ju inte använda gräsklipparen och jag blir michellingubben om jag använt den så det var bara att börja dra bort skiten för hand istället. Allt går ju så mycket fortare och roligare för jag lyssnar ALLTID på ljudbok när jag grejar runt i trädgården. Det är ro för själen för mig verkligen.

Puuuust! Nu skall jag nog göra mig klar och gå ut igen. Måste se efter sådderna och de nya grönsakerna som åkte ned i jorden för 4 dagar sedan. Men nu ser ni lite hur det ser ut i alla fall :).FÖRE & UNDER UPPBYGGNAD:


EFTER:


En krydd-pallkrage som är på altanen i bak:

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
underbart o så jävla vackert 😍❤️
nouw.com/egenodlatärdetbästa
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Åhh så underbart! <3
nouw.com/emmaengstrom
Frozenvanilla
Frozenvanilla,
Så kul med odling! 😊
nouw.com/frozenvanilla