Full morgonrulle & 6 kg svamp

Klockan 4 i morse så vaknade jag för tredje gången och vaknade igen vid fem, så vid halv sex klev jag upp. Satte på kaffe, tog mediciner, gick ut med Puffels och gav henne och katterna sin frukost, startade tvättmaskinen, tände doftljus och lade mig i soffan till halv sju och tittade på Archer ihop med Chi som tulade in sig hos mig. Hon är så mysig att vakna med. En gång har hon väckt mig på morgonen; hon steg försiktigt upp på mitt bröst och började slicka mig på munnen och klappade mig på kinden med tassen. Ja, klappade. Sedan lade hon sig ned och gnydde lite. Jag sover så otroligt lätt sedan hon blev en i familjen. Jag vaknar skitlätt också, men så har jag haft högre smärtor också som bidragit så snällt.

Resten av morgonen har jag storstädat hela huset; vardagsrum, kök, badrum och hallen. Dammsugit, skurat, plockat i och ur diskmaskinen, torkat rent ytor och bänkar, plockat undan saker, tvättat 2 maskiner tvätt, städat toaletten, tagit undan krukor och kassar som stod på fel plats, städat vid kaminen, mm. Allt är städat, luktar gott och det känns så förbannat skönt! Sotaren, en mycket trevlig och pratglad ung man, var förbi vid halv nio och checkade vår kamin och drack kaffe medan vi pratade om våra hundar. Nu sover sambon med Chi bredvid huvudet under hakan och palte på hans höft. Så jävla nuttiga, mina älsklingar.

Nu ska jag ta fram middagen som är en nötstek som skall tillagas i crock potten tillsammans med grönsaker och rotfrukter. När den sen står och gör sitt ska jag rensa all svamp jag plockade igår. Kan ni fatta alltså? 6 KILO SVAMP! Helt sjukt. Vi var ute i tre timmar och traskade omkring i skogen, Palte följde med denna gång och han och Chisan lekte för fullt hela tiden. Till slut fick vi gå hem för att det mörknade och jag kunde helt ärligt inte bära mer svamp. Det var tur att jag tog med mig extra påsar för annars hade det aldrig gått. Jag hittade dessutom fjällig taggsvamp i sjuka mängder och storlekar ( största väger ca ett halv kg), brunsopp, smörsopp och blek taggsvamp. Jag hittade andra sorter också men var så osäker så de lade jag i en annan påse för att artbestämma när jag kom hem, men det orkade jag inte. Det är ju perfekt motion för minipufflan att traska i skogarna och så roligt som hon har med alla lukter och saker i skogen.

Så de ska jag ju först rensa och sedan torka en del, frysa en del och konservera resten. Nu har vi svamp för ett helt år liksom. Funderar på att göra svampsoppa och konservera den också... så himla smidigt att bara ta fram, hälla i en stor kopp och värma i mikron. Utöver att konservera svamp ska jag även konservera hela bönskidor, tomater med lök, finhackad mangold och basilika och lite andra grönsaker som ska konserveras.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa
Egenodlatärdetbästa,
😍👌🏼 asså du är grym 💗
nouw.com/egenodlatärdetbästa
Hunnycakes
Hunnycakes,
Hihi, tack mitt hjärta ❤😭. Det behövde jag idag, jag suger åt mig din kommentar som en tvättsvamp, haha. Du är så jäkla bäst, jag är så lyckligt lottad som har dig i mitt liv ❤❤❤❤
nouw.com/hunnycakes