"Feminismen har gått för långt" 😒​

Jag tycker att det är märkligt att folk säger och frågar om feminismen har gått för långt. Jag blir på riktigt arg och lägger huvudet på snedden och undrar hur dum i huvudet man kan bli.

Really? Feminismen har gått för långt... en rörelse för att frigöra kvinnor från det förtryck som män skapat. Det är ingen som frågar om patriarkatet eller män gått för långt. Eftersom att män mördar, våldtar, startar krig, förstör miljön, misshandlar, utrotar djurarter, misshandlar barn och djur, skapar vapen och bomber, sexuellt trakasserar, förtrycker, mobbar - listan kan nog göras ganska så lång. Har inte deras negativa påverkan på samhällen gått för långt? Varför vänder vi inte våra dömande tankar mot de? Lägg skulden dit den hör hemma.

Look - feminismen har inte gått för långt förrän patriarkat slutar att existera och män slutar med sina förstörbara beteenden. Inte ens när världen är fri från mäns våld. Vi behöver ett positivt och helande ying till mäns negativa och förstörande yang. Basically får kvinnor återigen städa upp efter männen, restaurera världen och de trasiga människor patriarkatet skapar.

Jag blir så evinnerligt trött och less på att folk förbiser och ursäktar vad för slags värld vi lever i på grund av män. Feminismen försöker skapa en bättre värld för både kvinnor och män. Vi har precis börjat så hur fan kan vi ha gått för långt? Kampen om en bättre värld är inte vunnen förrän vi alla är över mållinjen.

Sen kan man börja undra och spekulera i exakt vad "... för långt" betyder. När kan man någonsin gå för långt för att man vill ha en bättre värld för alla? Kvinnor skulle lika gärna kunnat ge igen för alla tusentals år som män har behandlat oss som skit, så män ska fucking kyssa våra fötter för att vi istället väljer att inte bara vilja att kvinnor frigörs från förtryck utan för att feminister också inkluderar män för att göra deras liv och hälsa bättre.

Ibland vill jag bara ruska om dessa personer som frågar och säger att feminismen gått för långt; "How are you not seeing what fucking shitworld you live in because of men!? WE are trying to FIX THIS!". Fuck, det är som att blamea personen som står upp mot mobbare. The fuck?!

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer