El och nålar i musklerna för Neurografi

Hej goingar! Jag har precis gjort mig klar för att gå och lägga mig för att sova. Jag har städat och plockat lite och tvättat fejset och haft på hudkrämer, osv. Jag har väldigt ont i ländryggen efter dagens undersökningar och motion. Idag vaknade jag sent, klockan 11.00, för igår/förrgår hade jag dygnat då jag hade alldeles för starka smärtor i ryggen för att kunna somna. Det har varit så i flera veckor och jag kände för 2 veckor sedan att neej, det här klarar inte jag nå mer!

Så idag då på eftermiddagen vid 2 tiden så åkte jag och mannen i mitt liv till sjukhuset. Jag har gjort 2 undersökningar varav den första jag gjorde, gjorde jag för ca 2 år sedan. Den första jag gjorde kallas Neurografi; man sätter på elektriska elektroder på en massa ställen och så trycker personalen på knappar för att starta impulserna som gör att nerverna rycker till. På så vis så mäter de nerverna, hur fort nerverna reagerar och om nerverna är skadade.

Det var lite märkliga stunder för mina nerver ville inte reagera ibland. Så de bytte ben för att kolla så att det inte var maskinen som var trasig. Men i alla fall, den andra undersökningen gick ut på att en annan läkare kom in och satte in nålar i musklerna, hela vägen in i musklerna. De mätte också det jag skrev innan, men i musklernas nerver. Allt gick skitbra, jag fick bajsmycket beröm och läkaren var störtskön. Jag hade dock väldigt ont i ryggen för jag måste sätta mig i 90c ställning vilket jag inte kan för att det gör för ont. Så sambon fick hämta medicin till mig medan jag satt där för annars skulle jag inte kunna gå när det var slut.

Besöket tog väl ungefär 1 ½ timma, kanske lite mer. Vi kom hem strax innan 18.00. Idag har jag provat min nya medicin, så jag får se om den funkar imorgon när jag vaknar. Det tar tid för den att börja verka nämligen. Nu är jag superduper trött och ska titta på Suburgatory och försöka somna. Imorgon har jag planer och saker att göra och eftersom att jag dygnade och inte kunde sova tillräckligt mycket så somnar jag tidigt idag. VIlket är väldigt skönt för då kan jag vakna vid 4-7 tiden. Sov så gott, Pumpor!

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer

Egenodlatärdetbästa