De 5 karriärsgraderna som Feminist, vilken har du?

För ett tag sen så fick jag en märklig fråga "du har väl inte blivit en manshatare nu, va?" som jag har funderat över om och om igen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara på den frågan för att den var så konstig och plötslig, men allt jag kunde komma fram till var bara "nej". Men jag tyckte att frågar var väldigt intressant så den har stannat i min hjärna ett bra tag. Nu har jag väl feministat i ett antal år och lär mig fortfarande men det är på senare år som jag verkligen intresserat mig för feministiska ämnen och analyser, så idag anser jag mig som en feminist rejält med kunskap i bagaget. Men det som jag upptäckte när frågan hade ställts och jag tänkte på den när jag fortsatte att läsa om feminism på olika forum är att folk (antifeminister och kvinnohatare) har kommit på en karriär för feminister, använt för att utgöra om de ska hata feministen eller om feministen fortfarande är "okej".


Det finns liksom en karriär inom feminismen har jag lagt märke till:

Det börjar med att en kvinna blir "equalist" (jämställdist), men ju mer hon lär sig och ju mer öppnare och vältaligare hon blir - desto mer inser hon att det är en feminist hon är, det är feminism som hon älskar och vill lära sig mer om. I det här stadiet är kvinnan lite blyg och är inte så pratsam om feminism utan väljer att lära sig av andra feminister, hon börjar att skaffa fler feminister på hennes sociala medier. Feministen suger åt sig kunskap och läser gärna på om feminism och sparar inlägg och artiklar och favorit feministkonton.

Den andra graden feminism är "Feminist" (eller: "Usch, neej, ska du bli en sån?" i folkmun) som tilldelas den kvinnan som börjar att våga prata öppet om feminist och känner en glöd om att debattera och utbilda folk i hennes närhet om feminism och vad feminism handlar om. Hon är numera en riktigt tuff feminist som vågar ta för sig och vågar ta debatten, hon inger respekt och auktoritet. Hon börjar att skriva inlägg/poster om det och engagerar sig i grupper på facebook om feminism, men håller sig relativt lugnt avvaktande.

När kvinnan utvecklas i sin feminism ännu mera så får hon graden "intersektionell feminist". Kvinnan börjar att höja sin röst om feminism och lär sig om feminism i andra länder, om andra kvinnor som blir förtryckta och hur de blir förtryckta. Kvinnan börjar att prata om feminism med sina närstående, vänner, bekanta och främlingar överallt och lägger ut massvis med inlägg/poster om feminism på sociala medier. Kränkta män börjar att lägga märke till henne och kvinnor som mumsar patriarkatröv börjar att rynka på nosen och snörpa läpparna. Kvinnan försvarar feminismen, står upp för kvinnor i utsatthet, våldsamma relationer, offer och visar sitt fullkomliga stöd för andra människor.

Den fjärde graden är "radikalfeminist". En radikalfeminist tar fighten var som helst, när som helst. Hon skriver och pratar öppet om feminism och fattar inte varför inte alla är feminister. Många möter hon som är dumma i huvudet och vill fortsätta att leva i patriarkatet, vilket frustrerar kvinnan. En radikalfeminist är också med i demonstrationer, protester och event som handlar om feminism och hamnar gärna i debatter med folk som fattar feminism lika väl som en rutten potatis.

Den femte och sista graden för karriärsfeminister är "manshatare". Denna graden är den sista och mest allvarligt viktigast. Denna graden innebär att man inte tar någon skit, man skiter i vad männen har att säga om allt och man samlar kvinnor till kamp! Man delar med sig av sina kunskaper till andra, rekryterar kvinnor till feminismen och man backar/stöttar alla kvinnor. Man går på rättegångar där kvinnor (och män) är offer, man skriver, pratar och frågar politikerna om vad fan de håller på med (ingenting pga är ruttna potatisar. Det är en epidemi och måste nog tas om hand snarast), man är med i poddar och skriver till tidningar, tv och kändisar för att sprida feminism. Man får mycket hat, hot och trakasserier från arga, patetiska mansbäbisar.. Man kritiserar rättsväsendet då de inte gör ett skit och man har flera publicerade artiklar i tidningar. Man har fått ett stort följarantal på sociala medier och har med sin kunskap och forskning omvänt flera kvinnor och män till feminismen. Kvinnan som nu innehar graden Manshatare ses som en crazy person av folk men är för jävla klockren på att argumentera och debattera för att sagda folk ska våga sig på att säga ett shit to your face. Det känns skönt. Manshatare hörs och syns bäst och är mansbäbisars och vita kränkta mäns värsta skräck. Man har genom demonstrationer, protester och signaturer från tusentals människor, lyckats med att påverka politiken i Sverige för ett mer jämställt samhälle.

Jag anser att jag har graden "Intersektionell feminist", vilken har du?
Jag anser mig inte ha graden Radikalfeminist pga att jag har social fobi och vill inte vara ute och demonstrera pga det, fast jag vill ändå. Men det här är ju lite lustigt ändå, för om en kvinna är en osynlig feminist som inte gör eller säger ett pip så är hon en okej feminist medan en kvinna som gärna uttrycker feministiska åsikter och är ute och feministar genast är fritt fram att hatas. Men så är det ju i ett patriarkat... om en kvinna är självutplånande och underlägsen så accepteras hon, men om hon höjer sin röst och ståndpunkt så är hon banne mig skit. Men det känns ju jäkligt skönt att bli bekräftad av antifeminister, vita kränkta män och kvinnohatare när de lägger ned sin tid och ork på att ogilla/hata mig vilket betyder att jag ju gör nåt bra och revolutionerande. De 5 graderna är liksom en försäkran för kvinnohatare och antifeminister att det är fullständigt på sin plats att nedvärdera feminister. Jag måste ha missat denna hatafeminist-manualen nånstans för jag har inte fått någon notis om detta. Känner mig kränkt att uteslutas på detta viset.

Jag tar det som den största komplimangen att folk blir kränkta av det feministiska som jag skriver om.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer