Chi 6 månader & dra ut tand

God kväll, älsklingspumpor! Jag har haft en ofrivillig paus från bloggen. Jag har liksom tappat skrivintresset, det händer lite titt som tätt. MEN, jag har tusen idéer om inlägg och skriver ned alla i ett anteckningsblock. Så varje dag har jag ändå kommit på bra saker att skriva om men inte tagit mig för att skriva inlägg och publicera de. Ibland tappar man flowet bara och behöver en paus för att känna suget och kärleken till skrivandet.

Det har varit berg och dal bana för mig senaste tiden. Jag har varit sjuk, åkt till akuten två gånger, haft megaskov och nya symtom, varit glad, varit ledsen, pysslat enormt mycket och juldekorerat. Jag har gjort flera DIY's som jag ska göra inlägg om senare, det ska bli sjukt spännande! Vidare har jag startat flera projekt som jag också ska skriva om och mycket tid har gått åt att juldekorera, julbaka och göra julgodis (även recepten ska publiceras) och lära Chi en massa trix och gå fot, lära sig sök och kommandon och sådana saker. De senaste 3 dagarna har gått åt att plantera om växter och göra jularrangemang som alla kan göra som jag tänkte skriva om senare.

Alltså det är sååå mycket som jag gjort som jag ska göra inlägg om. Förutom när jag mått så bra att jag kunnat göra dessa saker så har jag varit förkyld, spytt, haft magkramper och legat i soffan och inte orkat röra mig. Jag har varit rätt så duktig på matfronten iaf; jag har lagat middag nästan varenda dag och nyttig husmanskost och smoothies till frukost och mycket frukter och sjuuukt mycket bär. Älskar smoothies! Så himla lätt och snabbt att göra och smidigt och GOTT.! Ibland kan jag inte äta fast mat så smoothies är ju toppenbra då.

Idag i alla fall så fick Chi sitt första löp. Några dagar efter att hon fyllt 6 månader. Det började igår med att hon slickade sig på kanelbullen ofta och jag var orolig för om det kunde vara en UVI på G, så jag matade henne med extra vätska i hennes blötfoder. Hon skakade några gånger när hon slickat sig och var svullen så vi pratade igår om att löpet kanske var på ingång och mycket riktigt, idag kom det blod! Så antagligen var hon nojig över att få första löpet så idag (och igår) har hon blivit extra tulad med, fått godsaker och extra lek och varit ute i trädgården och lekt sökt med godisbitar. Om jag lägger mig på rygg så hoppar hon alltid upp och ska sova på mitt bröst och det gjorde hon igår och vägrade gå ifrån, så i en timma med min trasiga rygg, uppbullad av kuddar, halvlåg jag ned medan hon sov.

Jag kunde dock röra på mig ändå så jag inte stelnade ihop och fick ont och hon stördes inte av det, hon är van vid att jag alltid rör på mig i sömnen. Hon har verkligen varit extra mammig de senaste dagarna och velat ha Pervi mest, det är hennes favoritleksak som är ett enhörningsgosedjur (hahaha) som hon leker med, gosar med och juckar på. En annan sak hon gjort är att hon "bonat in sig", alltså snott saker och gömt godisar i hennes lilla "hus" (det är en hundbur som hon älskar så hon fick behålla den).

Trådgården ser förjävlig ut rent ut sagt. Men jag har inte haft tid eller ork för att ta tag i den. Altanen måste städas, växterna som dött i pallkragarna måste tas upp och läggas på komposten och på det nya landet, gödsel måste hämtas och läggas i alla rabatter, grönsaksland och pallkragar och alla utesaker måste tas in i förrådet. Tänkte köra ett litet race imorgon. En timma är ju bättre än inget tänker jag. Sedan ska jag göra kransar och ta kort på de färdiga DIY's som jag gjort i steg-för-steg och skriva några inlägg. Annars har jag haft tandvärk i flera dagar och varit småförkyld på natten och morgonen. Alltså det är skitmysko för jag blir typ frisk under dagen och sen under natten blir jag sjuk igen? Tha fuck liksom? Jag hade en visdomstand som gjorde ont och som ändå skulle dras ut, och den störde mig för den gjorde så jävla bajsont i flera dagar, så till slut fick jag bara nog och drog ut den själv. Gjorde lite ont men smärtan innan försvann vilket var åh, så skönt. Blev svullen men efter 2 dagar gick allt bort. Nu gör det ont igen och då är det en tandflisa som jag missade när jag bröt loss tanden. Men den ska jag också ta bort när svullnaden lagt sig lite, ska ta antiinflammatorisk medicin så att det inte blir värre. Flisan skaver mot tandköttet nämligen och det är därför som det är svullet och gör ont för den är liksom i vägen för läkningen.

Jag klarar verkligen inte av tandvärk. Nope, far åt pepparöarna tandvärkshelvete. Jag drar som sagt hellre ut tanden (som ändå skulle ut) och har ont i en timma än att ha skitont i flera dagar/veckor. Alltså smärtan som jag hade haft i flera dagar släppte på en gång. Det var så jäkla skönt att jag inte brydde mig om att det gjorde ont att ta bort tanden. I vår eller sommar, jag vet inte, ska jag skaffa fasader tror jag de heter. Det där när man formar tänderna och typ lägger på ett lager lagning? Haha, inte att man drar ut alla tänder och ersätter, utan förstärker sina egna och slipar de till önskvärd form. Jag vet inte om min egna tandläkare gör sådant men jag har frågat om de kan göra det och de skulle återkomma till mig med svar. För grejen är den här att tandläkaren sa att tänderna KOMMER att bli förstörda av medicinerna och sjukdomen så man måste gå regelbundet till tandläkaren och laga tänderna. Då vill jag hellre att man lagar allt och sedan slipar till formen på tänderna så att de blir raka och lättare att ta hand om och sedan förstärker emaljen så att de inte går sönder hela tiden. Hon sa att det är väldigt vanligt att man gör så med autoimmuna sjukdomar och de medicinerna jag har för att tänderna håller i evigheter då och hon sa att man kan inte laga en tand hur många gånger som helst, till slut så går de sönder och då måste man sätta i kronor. Det ska faktiskt bli riktigt spännande och roligt.

Nu ska jag göra lite te, gå ut med lillskit och hoppa in i duschen. Klockan är halv två på natten och jag är inte ett dugg trött. Dygnsrytmen är fucked, men som tur är så vaknar jag aptidigt ändå. God natt, gullhjärtan!

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer