Att ta bort kondomen under samlag (våldtäkt)

Alltså, jag blir så jäävlarns förbannad på folk som inte fattar allvaret med att en man inte använder eller tar bort kondomen under sexet. Om en man tar av kondomen under sexet eller inte använder kondomen alls när kvinnan och mannen kom överens om att ha kondom, så är det våldtäkt. Kontexten förändras HELT då kvinnan inte samtyckte till att ha sex utan kondom. Samtycke ska visas muntligt och fysiskt! Det ska vara pågående under hela akten, varenda jävla sekund. En man inte bara exponerar kvinnan för könssjukdomar han har/kan ha ovetandes, utan han tvingar också kvinnan till att gå till kvinnokliniken eller ungdomsmottagningen för att kolla sig för könssjukdomar. Ett besök som är emotionellt jobbigt pga behöver blotta sitt underliv, oro och stress och det kostar pengar och tid. Dessutom måste kvinnan ta dagen efter piller eller p-piller vilket också kostar pengar, men båda rubbar hela hormonbalansen och har mycket negativa och ibland rent farliga biverkningar. Dessutom finns det kvinnor som inte tål p-piller och inte kan använda de (jag själv tål inte hormon-preventivmedel).

Sedan kan kvinnan ha fått en könssjukdom av mannen vilket också är jobbigt och som hon måste ta medicin för. Man vet aldrig hur människor kommer att reagera på en könssjukdom; bara klamydia kan skada kvinnor för livet genom att inte visa symptom. Man kan ha klamydia i flera år utan att veta om det och så efter ett långt tag bli infertil eller få problem med njurar, urinblåsa, reproduktionsorganen och immunförsvaret. Det är skitallvarligt! Det är vanligast att män bär på klamydia och vet om det som de senare smittar till kvinnor, hos kvinnor märker man det nämligen bättre på för att de får symptom som liknar urinvägsinfektion. Man kan få uvi-symptomen en gång eller återkommande.

Jag personligen blir skitförbannad på det här eftersom att jag är en person som inte kan göra fler aborter och jag kan för tillfället (än på ett år) inte bära ett barn i magen. Det skulle vara FÖRÖDANDE för mig att bli gravid framförallt för att cytostatikan inte gått ur kroppen än (man måste vänta x antal år innan man försöker bli gravid) och jag går på kortison så jag FÅR inte ens FÖRSÖKA att blir på smällen. Varför man INTE FÅR det är på grund av att det är sååå vanligt att fostret blir missbildat och man kan få många infektioner som är jättefarligt i livmodern och som kan kroniskt skada ens reproduktiva organ. Autoimmuna och autoinflammatoriska sjukdomar, där bromsmedicinen är cytostatika (kemo terapi), är faktiskt generellt inte ovanligt idag, så det handlar om tusentals kvinnors liv, underliv och hälsa!

I värsta fall kan kvinnan bli oönskat gravid av våldtäkten, vilket kommer att ge oerhörd skada för livet, på grund utav att de kom överens om kondom och han lurade henne. Allt för att mannen tog av kondomen. Så kvinnan kan alltså bli gravid och barnets pappa är våldtäktsmannen. Det kommer vara hennes trauma som hela tiden fortlöper genom hela hennes liv. Sedan kan man ju tänka att om en man tar bort kondomen och våldtäktar en kvinna så är nog inte han medverkande i barnets liv. Vilket betyder mer stress över att vara ensamstående förälder, få ekonomin att gå ihop och samtidigt alltid veta att barnet kom till under en våldtäkt. Alltså fattar ni hur skadligt detta är för en kvinna? Hur man påverkas av det här? Konsekvenserna av att mannen tar bort kondomen för en kvinna?

Till män: om du behöver en kondom för att förstå och få samtycke så ska du 1. inte ligga och 2. veta att samtycke kan ändras när som helst och 3. förstå att det INTE är samtycke!

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer