Att förespråka feminism & utesluta orsaken till varför den behövs kommer aldrig att ge bra resultat.

Jag läste en artikel nyss som Ebba Busch Thor skrev i augusti 2018 [Ebba Busch thor - så ska kvinnor få mer makt] och i vanliga fall tycker jag om hennes åsikter (jag är ju kristdemokrat och röstar på de trots allt) och anser att Ebba är det bästa som hänt KD och svensk politik på mycket länge. Men den här artikeln var så urbota korkat uppbyggd av korkade åsikter och fel fakta att jag började att skaka på huvudet och sucka högt när jag läste den.För det första så undgår och förnekar man det som är upphovet till att vi idag är ett av världens mest jämställda länder, nämligen att det var "radikalfeminister" som kämpade för jämställdhet från första början. Vi hade inte varit ett uns jämställda idag om det inte vore för de modiga kvinnorna som trots hat, mothugg, hot och misshandel och ständig rädsla för sina liv, tog fighten och protesterade, demonstrerade och aldrig gav sig.

Att det finns ett patriarkat och att kvinnor ÄR förtryckta är inte en "extrem teori". Tror man det så har man missat en ganska stor och viktig bit inom feminismen. Det är som om man skulle säga att det är en extrem teori om att jorden är rund - Eh, neäej? Det är fakta. Det är ingen åsikt, det är ingen teori - det bara ÄR så. Hur kan man leva mitt i patriarkatet och undgå att inte lägga märke till det?Åh, my loooooord! Suck och fanskap. Alltså, svaret är jävligt enkelt här nu, KD (och övriga partier som är antikunskapsfeminismförespråkare), JA, jämställdhetspolitiken skall absolut bestå av feminism! Hur fasen lyckas man annars? Går det ens? Och vad är det som är radikalt? Att feminismrörelsen vill att kvinnor ska ha lika rättigheter och möjligheter som män? Att kvinnor ska ha lika lön för lika arbete? Att kvinnor ska slippa att bli hotade, våldtagna, mördade, skräckslagna av män? Att kvinnor ska slippa 50% av ansvaret för barn, hem och slippa att bli förtrycka?

Vad menar hon och KD om kvinnors riktiga problem? HALLÅ DET ÄR JU MÄNNEN SOM ÄR FUCKING PROBLEMET! Jag finner det jävligt märkligt att man snackar om jämställdhet och sedan kallar det för "kvinnors problem" när problemen egentligen är män. Snacka om att flytta fokus liksom. Återigen ska kvinnor lösa problem som män förorsakat. Återigen lägger man ansvaret om att män ska bete sig på kvinnor. How about män tar itu med sina egna jävla problem så blir det jämställt sen, ska du se.Att räddningstjänsten har fördjupat analysen kring sambandet mellan genus och olyckor är fantastiskt (*applåder*). Män begår flest våldsbrott och olyckor. All statistik visar det och inte bara i Sverige. När det också sker internationellt så måste man gå på djupet för att förstå vad som förorsakar brott och olyckor och går man ned till det djupaste så är det på grund av män. När man har det facit i handen som vi redan har, så måste man forska i vad som får männen att bete sig och göra så här. Och där kommer även machokulturen fram och att patriarkat också drabbar män negativt.

De vardagsnära problemen är inte ett ensamt problem. Det finns massvis med normer, ideal och strukturer som alla är förtryckande mot kvinnor (och män) och man kan faktiskt ta upp flera problem samtidigt. Det är anmärkningsvärt att Ebba Busch Thor och KD reducerar feminismen till att hamna om att det är feminister som skall tas itu med och vardagsproblem.

Vidare har forskning och studier visat att barn som leker med leksaker/kompisar utan typiska könsstereotyper är mer positiva, snälla och omtänksammare. Barn som påverkas av genus känner sig mer friare, slåss och bråkar mindre, gör bättre ifrån sig i skolan och mobbar mindre. Det negativa minskar med genuspedagogik och genusmedvetenhet. Genusmedvetenhet handlar ju om att inte påverka barnen med patriarkala strukturer; så som skadliga ideal, normer och förväntningar på flickor/pojkar. Det tycker inte jag är dåligt på något vis och därför förstår jag mig inte på folk (och framförallt politiker) som inte tycker om genus.


Det folk missar i det här är att barn lär sig genom lek! De lär sig social kompetens, rätt och fel, hur man är vän, hur man bråkar, hur man beter sig, hur man... osv. Det enda man gör med genuspedagogik är att inte tvinga barnen in i skadliga situationer och beteenden.


😒


Fortfarande vet jag inte vad Ebba menar är radikal feminism? Det hon beskriver ÄR feminism och obviously har hon inte alla fakta rätt.
Den "konfliktpolitiken" hon skriver om betyder detta: efter tusentals år ryter kvinnorna tillbaka. Vi står upp för oss själva och backar varandra. Vi vill och ska se förändring och vad män tycker om det skiter vi fullständigt i. De har misshandlat både oss, politiken och jorden tillräckligt. Att kalla det konflikt när offer försvarar sig mot sina förövare är inte "konfliktpolitik". What the fuck, liksom? Mycket anmärkningsvärt att en kvinnlig politiker nedvärderar och förolämpar de radikala feminister som banade vägen för att hon skulle kunna ha möjligheten att jobba som politiker.

Take care - Jess

Follow me on: Nouw | Instagram | Bloglovin

Gillar

Kommentarer