Header

Hej på er! Ligger i sängen och ska snart gå ut för andra gången med hundarna. Igår hade jag en jättemysig kväll med dem, kände riktigt hur älskad jag faktiskt är av dem. Inte nog med det så har jag även insett att det faktiskt finns någon därute som faktiskt älskar mig för den jag är. En som inte behöver låtsas, en som bara vet. Längtar såå mycket tills jag blir vuxen och har en egen familj, ett jobb och ett mysigt hem. Men nu ska jag inte glida in på annat..

Dagen kommer nog bli hyfsat lugn. Ska iväg o jobba vid  2-tiden, och kommer hem vid 5. Efter det kan jag bara njuta av min ledighet tills måndag då det innebär en jobbig jobbvecka. Allt känns faktiskt riktigt bra just nu, känner att jag börjat hitta knapparna på mig själv som ger mig dendär extra lyckliga känslan utan någon vidare anledning. Vad skulle jag gjort utan dem som får mig att fortsätta kämpa?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har nyligen kommit hem med Alice. Vart tvungen att gå hem, och det var sjukt kallt och blåste ganska mycket. Alice tyckte inte alls om det, så ska absolut inte ta med henne mer på såna långa promenader. Nu fanns det inget annat alternativ, men ska verkligen tänka på det nästa gång. Är dessutom less på att det är en så lång bit att gå varje gång så ska börja försöka vara hemma mer, vilket är bättre för både mig och hundarna.

I vilket fall så ligger jag just nu i sängen med datorn och skriver. Har känt mig sjuk hela dagen med huvudvärk,yrsel och illamående. Har inget direkt planerat i veckan heller, förutom att jobba på torsdag och kanske vara med några vänner i helgen. Så om jag blir sjuk imorgon så gör det inte så mycket känner jag. Blir sängliggandes resten av dagen, så himla skönt att inte ha något att göra!
Bjussar på Micke som luktar på en gräshoppa, bilden är tagen i slutet av sommaren 2014.

Likes

Comments

​Som ni alla vet, tar man alltid en risk när man köper en blandras. Desto fler raser det är i valpen, desto mer okända personligheter kan den ha. Alla valpar vi fått hittills har varit olika på alla möjliga vis. En valp som kom från samma kull som Alice, är nästan lika stor som Micke medans Alice fortfarande är superliten!

Alice älskar i princip alla hon möter, dock har hon det fortfarande svårt med en del hundar och skäller mycket på dem och även andra saker ute. Det förstår jag ju såklart, lilla Alice ute i den stora världen. Det är bara att träna bort, om ett tag så kommer det inte vara några problem. Trots hennes kärlek till allt och alla är hon en valp som man kommer behöva vara bestämd emot. Det kommer behövas lägga ner mycket tid på att visa vad som faktiskt är okej och inte, samt att aldrig tillåta undantag. Stärka hennes positiva sidor och försöka arbeta bort de negativa. Med rätt dos av rätt träning kommer det tillslut vara en självsäker tjej som älskar alla och kan skilja på rätt och fel i olika situationer. Man kan aldrig ge en hund något bättre än en stabil matte/husse som ger hunden precis vad den behöver.

Likes

Comments

Kom nästan precis in från en tur med var och en ute på ängen. Alice lekte jag mest med, och det kändes verkligen bra att kunna vara ensam med henne. Känner att jag får mycket bättre kontakt när jag håller på med hundarna var för sig. Hon lyssnar även väldigt bra på mig och håller verkligen koll så jag inte försvinner.

Ett viktigt moment som jag väldigt ofta tränar när jag har hundarna lösa är att försöka gömma mig eller springa iväg när de inte ser eller verkar vara upptagna med annat. Det får dem att bli mycket mer vaksamma och verkligen hålla koll på en, det är inte bara du som ska ha koll på dem. När hunden sedan hittat dig, beröm med dina ord, lek eller godis som också kan vara ett alternativ. Variera mycket!

I vilket fall så körde jag lite av detta med Alice, och hon sprang runt som en galning och letade. Även med Micke gjorde jag det, och samma med han. Har gjort detta mycket med honom tidigare, och även att gå åt ett annat håll när han springer i förväg. Det är faktiskt riktigt kul att se hur dem reagerar när man helt plötsligt är borta! Nu ska jag alldeles snart gå iväg till min pojkvän med Alice och sova där, blir riktigt mysigt!

Likes

Comments

Vet inte vart jag ska börja, men fortsätter väl som vanligt. Kör iallafall igång med ett par fräscha bilder så ni kan få en liten överblick på hur vi haft det de senaste dagarna.

Likes

Comments

Ska lite snabbt slänga in ett inlägg innan jag beger mig ner till tvättstugan. Idag fick Alice hänga med mig och Micke samt en kompis ut på en långpromenad. Hon blev buren det mesta men fick även gå och busa en del i skogen. Hon skötte sig superbra, och sov det mesta i min famn på väg hem.

Likes

Comments

Sedan jag bloggade sist har det hänt en del saker. Inga superviktiga men ändå stora steg för oss, speciellt för Alice.

Vi kan ju börja med att vi fick hem våra Julius K9 selar förra veckan. Alices sele var en aning för stor så får vänta lite grann med att använda den, men Mickes passade perfekt!

Sen så igår, stack vi iväg för vaccinering, besiktning och chipmärkning. I bilen var hon jättelugn, skakade bara lite smått i början men det la av efter en stund. Väl där inne så var hon också lugn till dem skulle ge henne den första sprutan som var hyfsat tjock. Då skrek hon jättemycket och det var verkligen hemskt att höra på! Chipmärkningsnålen var ännu tjockare än den första så då skrek hon också jättemycket, men det gick snabbt och hon slutade efter det. Efter en stund kom det in någon som skulle besikta henne så hon lyssnade på hennes hjärta, kollade öron och ben samt ögon och mun. Hon böjde och gjorde lite allt möjligt med henne och efter sprutorna så var Alice trött och rädd så hon försökte sakta gå iväg från veterinären och komma till mig. Dock så var hon inte alls sur eller grinig, och visade inte heller några tecken på att ha ont någonstans. Vi kom ut från kliniken med HELT rena papper, inga fel alls! Alice var suuperduktig verkligen, och på hemvägen så sov hon bara. Hon mådde lite dåligt på vägen hem men hemma var hon ungefär som vanligt. *Stolt matte*                                                                                                                            Så liiten hon var på bilen nedanför!

Likes

Comments

Söndag, tvättid om cirka 10 min. Efter det är det dags att ta ut vovvarna,och på tal om det så går Alice riktigt bra i kopplet nu när vi är ute! Dock så stannar hon var 10:nde meter och kliar sig där halsbandet sitter. Ibland blir hon även grinig men då är det bara att bära upp henne och gå en bit, och sedan sätta ner henne igen. Hon kissar och har även gjort "nr 2" ute en gång vilket gjorde mig glad, detta kommer verkligen bli bra!
Alice och hennes bror för ett tag sedan på bilden nedanför.

Likes

Comments


Måste verkligen återhämta mig snabbt de sista två dagarna innan skolan börjar nu. Har verkligen tappat lusten inför allt. Allt man kan komma på är bara helt svart framför mig. All fokus måste läggas på rätt saker, märker att den lilla energin som faktiskt finns där inne läggs på onödigt skit. Har som två demoner inom mig, en som säger åt mig att göra det jag är bäst på och aldrig sluta kämpa medan den andra säger precis tvärt om. Ibland känns det verkligen hopplöst, men det är bara att acceptera det faktum att vi bara är människor.
Bildresultat för hope tumblr

Likes

Comments

Hej! Har nästan precis kommit hem från en liten "lekrunda" med hundarna nere på ängen. Bestämde mig även för att låta Alice för första gången prova på hur det senare kommer vara att gå runt i koppel och halsband. Nu när hon är så himla liten var det svårt att hitta något hemma som passade, men efter lite klippande så blev det tillslut ett lagom halsband. När hon växt lite mer så blir det att köpa in en Julius K9 sele till henne. I vilket fall så tyckte hon det var bökigt och försökte ta sig ur det ett par gånger, men med hjälp av lite godis och Micke som lockbete gick hon en bit. Det är otroligt varmt idag så båda hundarna var jättetrötta efter att vi kom in, så nu ligger båda och sover brevid mig.

Likes

Comments