Vetrinär besök med Tyson

Hund, Vardag

Hej!

Igår hade vi ju tid för Tyson på Bagarmossens Djurklinik. Vi fick inga direkta svar utan hans vetrinär kommer ringa i veckan.

Men nu kanske jag känner att jag behöver förklara för er vad som på går med Tyson.

I början av året runt maj fick Tyson akut hälta och kunde knappt gå det började med en tass sedan överbelastade han den andra.
Vilket resulterade i att han låg uppe på övervåningen i Jonte och Alex hus
(Tyson bor hos Jonte min bror.)
Trappan är liten och brant.

Han vägrade ens resa sig upp, och hade legat på ett och samma ställe halva natten och hela morgonen till klockan 11..
Vi fick ringa ut distrikt vetrinären som fick ge han lugnande. Och så fick vi lägga han på ett täcke och lyfta ner han och åka in till sjukhuset.

Då han redan fått lugnande kunde inte röntgen göras. Utan han fick smärtstillande och en kontroll/undersökning. 

Han blev bättre hemma, men runt augusti/september så beslutade vi för röntgen av höft. Och en noggrann undersökning av hela kroppen.

Då hittade man artros i höften på röntgen bilderna och lite sne höft. Samt kraftigt förstorad prostata.
Han har fått medicin,  för både prostatan och höften. Återbesök efter återbesök.
Urinprov, stuckit nålar i prostatan för att få upp vätskan  när han inte var sederad utan helt vaken. Tagit blodprover med mera.

Misstänkt "tumör" i prostatan som man vill ta prov på men måste göras sederad, blodprov tas igen men då är njurvärdena för dåliga för att kunna sedera honom utan man vill/kan inte göra det då på grund av risken att han inte vaknar. 

Återbesök efter att han fått testa ta medicin för förstorad prostata för att se om den blir mindre. Något mindre tros det när man känner,  men ultraljud avgör om den blivit det då man vill jämföra sen sist.

Man vill även då ultraljuda njurarna då dom är fortsatt dåliga, och ta ett blodtryck.
Så igår var det ultraljuda njurar, prostatan och ta blodtryck.

Det enda vi fick reda på just då var att det syntes en förändring på njurarna..  Blodtrycket låg mellan 180-190, om det är normalt vet jag ej men efter lite sök på Internet verkar det vara högt.

Men nu väntar vi på resultat i veckan, dom skulle gämföra med allt dom gjort under detta år, blodproverna, urinproverna, blodtrycket, prostatan, njur värdena för att se om vi kan få fram en diagnos.

Det är jobbigt att inte veta. Även om vi vet att skulle det vara tumör/cancer eller njur fel så kan vi inte göra något åt det. Allt skulle vara för riskabelt för en åttaårig rottweiler att genomföra.
Utan det skulle då bli att han får somna in.

Men vi hoppas att han kan hålla tills nästa år. Så länge livsglädjen är där och inget märks på honom. Och idag är han hur glad som helst och det märks inte på han att något är fel.

Jag vill inte förlora våran första hund nu när det börja närma sig jul. Jag har redan tidigare förlorat min mamma som gick bort den 23dec 2006. Och våran rottis tik den 20dec 2011.

Så länge inget mer händer med honom tror jag han håller ett tag till. Han är den mest beslut samma och tjur skalliga hunden jag mött så han ger inte upp så lätt. ❤👊

Tyson är den till vänster, den stora. ❤😍

Gillar

Kommentarer