Undersökningen! Torsdag 1/7


Undersökningen vart redan kring 11-tiden idag så det var skönt att slippa vänta så länge, blev lite snabbare än jag trodde. 👌

Undersökningen gick okej, kände dock av det lite grann trots lugnande/smärtstillande. Sen minns man inte direkt vad som sägs när huvudet är lite groggy ett tag efteråt. Kom tillbaka till min sal på medicin avdelningen för att återhämta mig. 😅

Sedan ett tag senare kom Rond-läkaren in med mera information och vid det laget kunde jag ta emot den bättre. 🤓

Undersökningen visar en tillräckligt bra förbättring av tarmen! 😁

Att jag idag vid 17 tiden fick min första måltid av två olika soppor till middag 😋
Drack dom väldigt sakta och dessutom var dom faktiskt riktigt goda också så det kunde inte bli en bättre kväll.

Kvällskontrollen kom in efter 19 tiden, mitt blodtryck, puls, syresättning, temp ligger oftast alltid runt samma resultat som är väldigt bra. Det enda som sticker ut är mitt blodsocker som blir ännu mera förhöjd på kvällarna. Men har inte haft allt så för högt att insulin behövs den senaste veckan. Däremot behövde jag insulin för ett tag sedan när det skenade i väg lite för mycket.

Jag sattes på näringsdropp för kvällen just för att det är som en säkerhet ifall jag inte skulle klara av matintaget så måste min kropp få fortsatt näring.

Till kvällen vid 19.30 fick jag även ett glas nyponsoppa, och den drack jag upp lika långsamt som dom tidigare, riktigt god den med. 😋

Har inte känt av något konstigt än av att äta soppa och så länge natten går bra, så kommer jag att få äta mer vanlig mat imorgon eller A-kost som dom säger, men inga mjölkprodukter dock.

Så det blir spännande att se vad jag får till frukost och lunch imorgon 😁

Om allt går bra att äta i morgon utan att jag får ont i magen eller liknande så kommer jag till största sannolikhet att få åka hem mot em/kvällen som det ser ut som nu.

Så länge magen håller sig smärtfri, gör den det kommer dom då att ta bort CVK vid nacken på mig till imorgon och efter att den är borttagen behöver jag inte längre ta sprutor för blodproppar.

Medicineringen imorgon kommer att se annorlunda ut då jag inte kommer att få kortison intravenöst i blodet utan kommer få det i tabletter som tidigare ihop med Asacol.

Planen är alltså :

Asacol som är en underhållsmedicin, Kortison 40mg och sedan trappa ner 1 tablett (5mg) för varje vecka.

Om ca 4v ska jag ha återbesök hos min överläkare på Endoskopienheten, där jag även kommer få min tredje dos med biologisk medicin samt troligtvis gör man även en sigmoideskopi då skulle jag tro för att se att det fortsätter åt rätt håll.

Det här gjorde min dag och det känns som en lättnad att det faktiskt sker en förändring och ett stort hopp om att medicinerna verkar hjälpa mig tillbaka till verkligheten. Även om det är en bra bit kvar på vägen att återhämta sig fysiskt och psykiskt efter det här.

För resan har bara börjat och det är många fler steg att ta och vägen kan komma att bli krokig med svårigheter men jag håller tummarna att det här ska bli bra!

Planen imorgon är bara att hålla sig sansad, precis som vanligt och sysselsätta sig som tidigare. Så får vi se hur magen klarar av maten.

Självklart hoppas jag på att få komma hem, men känns något fel så är det betydligt tryggare att vara kvar. Man ska inte stressa hem bara för att man har hemlängtan, det viktigaste är att det sker när man är redo och klarar av att äta utan problem då vet man att det är dags för hemgång.

Hoppas på att få sova bra i natt, med väldigt mycket tankar i huvudet som man ska hinna smälta och ta in.

När jag väl får komma hem måste jag också tänka på att inte överanstränga mig, kan nog annars väldigt lätt bli för mycket motion i och med hundarna. Så det gäller att ta det lite lugnt första tiden samt tänka på att äta mycket lätt smält mat ett bra tag så magen får vänja sig att börja arbeta mera igen.

Sakta men säkert får nog bli strategin så man inte tappar orken för att att man börjar göra för mycket saker på en gång.

Hoppas ni andra har en trevlig kväll, själv skall jag titta på ett avsnitt ifrån en serie innan jag lägger mig för natten. 😴Gillar

Kommentarer