Specialsök med fyra hundar?

Hundträning, Vardag, Hund

Hej!

I onsdags och torsdags fick hundarna träna specialsök, Limbo gjorde ganska fina sök med bättre markeringar. Men han behöver jobba mer på just markeringarna samt få rutin i speciellt koppel sök att det ska gå lugnt och metodiskt till.

Herax gjorde fina sök och riktigt fina markeringar! Jag gjorde även svårt med gömma gömman lite högre upp men där det fanns en sandlåda som tanken är att dom ska hoppa upp på, jag trodde dock inte Herax skulle våga ta den gömman.
Men det gjorde han direkt, märks att han blivit mer och mer mogen.🌟

Gibzon som jag själv ”utbildar” här hemma, har inte kommit så långt än. Och vi har varit dåliga på att träna just sök. Han kan en del preparat i urvalsbana men så mycket annat har vi liksom inte kört.

Så i onsdags var första gången vi riktade på en gömma. Han fattade ganska snabbt, och i torsdags upprepade vi samma sak det ska ju vara enkelt och roligt när man lär sig.

Sen för att Benji skulle få jobba lite, fick även han tränas. Han kan ju en del av preparaten, men har inte riktigt satsat på han något att lära han fullt ut eftersom han är 7år och lite för gammal att utbildas till tjänst vilket är tråkigt.
För han är riktigt duktig och har verkligen rutin i sina sök då vi jobbat mycket med andra sök under hans liv. Så vi jobbar med att få till sitt markeringar, där han lätt kan bli skällig.
Men annars gör han både lösa sök och koppel sök riktigt bra!

Diesel fick inte köra något, var ett tag sedan han lärde sig preparaten samt att han inte riktigt lärt sig än. Men visst ska även han få lära sig, även om inte han heller kommer kunna användas i jobb.

Idag blir det lite vila med lättare träning och promenader. 🐾

Gillar

Kommentarer