Hundträning!

Hundträning

Det har blivit väldig mycket hundträning, under dagarna.

Mycket fokus på passivitet när vi tar en del pauser. Igår satt vi en 1h ute på verandan och hundarna skulle då koppla av, ligga ner. Hade bara tre av hundarna med då.

Idag har vi städat hundbilen, lite snabb städning då vi ska iväg till Skövde imorgon och tränar hundarna med några andra. Bytte ut några skitiga hundfällar med några rena och kollade att allt som ska med finns i bilen.

Alla 6st hundarna kommer få åka med efter som det vi åker tidigt på morgonen och kommer hem sent på kvällen.

Det vi kommer träna imorgon är dels
”ordning och reda”, följsamhet direkt ifrån bilen ut på en träningsplan, lägga han ner medans jag pratar med dom andra. Där ska han ligga tills jag säger annat. Men målet är just nu att han ska ligga ett någon minut och att han lyssnar på mig.

Vi kommer titta och prata om hur det går med hundmöten. Som vi jobbat med mycket den senaste månaden. Jag själv har sett en förbättring och hoppas att vi kommer kunna lösa Limbos hundmötes problematik under detta året.

Ju mer vi tränar det, på rätt sätt (metoder som funkar på honom) då ser man en klar förbättring på både han och mig. Men självklart kan man komma in i svackor ibland under processen till att det blir bättre.

Gillar

Kommentarer