Diesel - Hur mår han?

Hundar , Hund

Hej på er!

Tänkte väll skriva läget angående hur Diesel mår, och våra olika turer till vet.

Diesel hade ju förra året blodbrist, som vart bättre vid januari/februari. Sen under våren åkte vi in för att undersöka honom mer då han hade lite hälta vänster framtass från och till, vi tänkte att artrosen blivit värre.

Men under en undersökning visade han smärta i tassarna som ledde till röntgen av tassar och armbågar. Armbågarna verkade inte alls så dåliga i artros, det var väldigt lite än vad vi trott.
Men hur ont han har av det kan man inte direkt få fram, men hans tassar har små som frakturer i tårna och pålagringar. Tydligen vanligt hos rottweiler och inget man gör något år i äldre dag hos hund.

Eftersom han hade lite hälta till och från, så fick han smärtstillande/inflammatorisk medicin. Men det klarade inte magen av.

Det vart aldrig bra med magen, dålig i magen ena gången på dagen medans andra gången var det bra. Så kunde det hålla på hela tiden i 3mån. Ibland var det i upptill en vecka men så kunde det vara dåligt någon dag. Samt så var han lite tröttare än normalt emellan åt.

Så vi bokade en tid förra veckan på måndagen som vart av den 10/7, Men på onsdagen 4/7 när vi var i Sthlm trakten så spydde han 5ggr i bilen. Allmänt låg och vi åkte in akut. Under tiden där slutade kräkningarna. Efter ett tag åkte vi hem med lite skonmat mm.

Torsdag och fredag kunde han behålla maten under dagen men spydde upp det mesta på kvällen. Fortfarande låg och dålig. Lördag och söndag vart han mer sig själv, men gått ner 1kilo.

Nu i onsdags den 10/7 så var vi inne för blodprov, för att kolla upp alla värden igen. Min misstanke om att han hade blodbrist igen stämde.

Han har blodbrist, och troligtvis någon slags inflammation någonstans i kroppen. Resterande prover kommer vi få besked imorgon eller måndag och imorgon lämnar vi även bajs prover. Ifall det skulle finnas blod eller mask i. Att han har blodbrist igen är ett tecken på något bakomliggande.

Jag vet inte vad som väntar, men jag njuter varje dag att ha han vid min sida. ❤️Gillar

Kommentarer