Jag har alltid velat säga en sak. Nu har jag äntligen fått chansen att säga det, i sitt rätta moment. så nu säger jag det...

HEJHEJ BLOGGEN!

Idag har vi kommit till dag 2 i projektet "Hundralappen" ska jag vara helt ärlig, så känner jag att detta kan komma att ta mycket längre tid än vad jag trott. Efter mycket spånande på hur jag skulle gå tillväga för att få dessa 100kr att växa så har jag idag hittat den rätta investeringen.

Allting började tidigare idag när jag gick in på Tradera för att kolla om det fanns något roligt att köpa. Tidigt under letandet hittade jag den rätta varan. Jag investerade hela 100-lappen på ett köp. (En bok), men detta var ingen vanlig bok, utan en bok som hjälper dig som skall skriva högskoleprovet genom inlärningsprocessen, samt tips. Nu råkar det vara så att högskoleprovet som skrivs 65 000 personer är över för denna gång, men sucka inte. För en person med affärstänk, är detta ett ypperligt tillfälle att investera i en bok som troligtvis skall hjälpa dig igenom högskoleprovet och med största sannolikhet leda till ett högre resultat. det gäller att köpa en vara när säsongen har svalnat, och sälja när det ligger hett i fokus. Enligt min åsikt är det väl ändå nu man vill ha denna bok, för at tidigt börja lära sig de tips och knep som ges av skribenten, och inte en vecka innan provet skall skrivas.

Boken betalade jag 100kr för, och är en upplaga från år 2016. Med lite hjälp av pricerunner.se kunde jag snabbt se att boken i den billigaste bokhandeln går för 379:-, än är det positiva med köpet inte över. Boken är idag slutsåld på de flesta Bokhandel i Sverige, här kommer utbud/efterfrågan in i bilden. Jag har räknat med att kunna sälja denna bok för minst 200kr och max 250kr, vilket skulle generera en vint på 100-150kr, samt kunskap inför kommande högskoleprov. Jag återkommer när boken är såld. Jag tänkte lägga up en annons på Tradera, så snart jag fått varan. Nedan ser ni min första investering! :)

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Edvard. Jag har under en längre tid av mitt liv fascinerats av sakers värde. Tänk dig din gamla cykel. Du personligen finner troligtvis inget större värde i din gamla cykel. Anledningarna kan vara många, exempelvis att cykeln är för liten, du kanske inte längre har någon användning för den. Oavsett vad som gör att du inte ser något värde i varan, så kan jag med säkerhet säga att det finns någon individ ute i världen som är intresserad av just din cykel. Personen som är intresserad av din cykel finner också ett värde i just din cykel. Även i detta fall speglas värdering med vilka behov som cykeln skall tillfredsställa för individen i fråga. plötsligt har cykeln fått ett högre värde.

Jag tror att värdeskapandet är väldigt personligt, och att det alltid finns en annan part som ser ett högre värde i en vara än vad du gör, på grund av diverse anledningar.

För att bevisa att påståendet stämmer, har jag beslutat mig för att testa om detta fungerar i praktiken. Med så lite som en hundralapp skall jag med hjälp av mitt entreprenörilla tänk, få denna hundralapp att växa i värde.

Min tanke är att kunna investera, köpa/sälja/byta till mig grejer som jag kan tjäna pengar på. För i slutändan se hur långt man kan komma med 100 kr.

Jag tror att det rätta tillvägagångssättet är att till en början sprida ordet, genom att marknadsföra projektet GRATIS, i olika socialmedier. samt att utan några utgifter få folk att känna till detta projekt.

STEG 1: Starta en blogg och Instagram där jag ständigt uppdaterar mina framgångar i projektet.

STEG 2: Brainstorma och planera olika tillvägagångssätt för att tjäna pengar.

STEG 3: Skapa en lista där mina tillvägagångssätt är ordnade.

STEG 4: Börja tjäna pengar.

Hur skall detta projekt bli verklighet?

Jag tror först och främst på att det måste finnas en vilja och drivkraft att kontinuerligt fortsätta med projektet. Som alltid måste man även ha väldigt mycket tur med sina försäljningar, här kan timeing påverka väldigt mycket. Jag tror att det rätta sättet att anta utmaningen är att till en början ha en hög risk, hög utdelnings strategi. med hög risk, hög utdelningsstrategi menar jag att det är lättare att ha en hög risk till en början, då vi procentuellt sett inte har mycket att förlora på en dålig affär, därför bör vi försöka att få en hög utdelning på våra första investeringar.


Likes

Comments