Header

-10 grader ute, snö och sol. Då passar det perfekt med en långpromenad.
Vi gick rätt tidigt på morgonen en sväng ute på skjutfältet, mötte en hund påväg dit och då gick vi lite åt sidan och ett litet ryck från Hugos sida men inget skall. Framsteg.
När vi hade gått en liten runda där så mötte vi Hugos bästa kompisar, en labrador, golden och en ungersk viszla så vi gick en sväng med dem också och sen mötte vi en med två pudlar som den ägaren kände så då fick alla hundar springa o busa lite. Gick suveränt med alla hundar och inget bråk.

Hugo fick springa lös hela rundan vilket alltid uppskattas, idag var han dock väldigt ofokuserad och sprang iväg lite hur han själv tyckte för att han hittade bajs lite överallt. Supergott enligt honom.
3h blev det i kylan så både hund och matte är nöjda nu 😊

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Finns verkligen inget för mig att skriva här längre, jag har gett upp alla planer som jag någonsin haft. Både för mig och Hugo.
Endast deppinlägg är inte vad denna blogg ska handla om och det är inte roligt för er att läsa så jag kommer göra ett inlägg lite då o då när något bra händer, vilket är typ aldrig.

Hugo är min första Hund och jag tänker allt oftare på den dagen han dör. Jag tänker på det nästan varje dag. Han är inte särskilt gammal men han har problem som kommer göra hans liv kortare.
Hur ska jag klara mig utan honom? Jag har ingen annan. Jag får kämpa mig igenom livet på egen hand. Ni som förlorat någon som betyder mycket, hur går ni vidare??
Jag borde inte tänka på det men det kan ju hända precis när som helst. Man vet aldrig. Jag kan vakna upp mitt i natten o gråta som en galning för att jag är rädd för att leva utan honom.

Men tack till er som kollar in här varje dag trots att det inte blir så bra uppdatering!

Likes

Comments

Tog en promenad med en annan hundägare på morgonen, hon har två hundar och brukar även ha med sig sin grannes hund.
Åkte ut till skjutfältet, älskar att gå där ute. Så mycket variation med öppna ytor och skog. Hugo fick springa lös hela rundan och skötte sig helt utmärkt, hade även med oss en boll men den bollgalna labradoren tog den hela tiden så Hugo roade sig men pinnar istället och försökte få den gamla hunden att leka 🙈
Fick även lite bilder på hennes ens hund och några på Hugo, inte lätt med hundar som inte vill vara stilla 😬

Likes

Comments

Mitt liv har aldrig varit bra, jag har haft en väldigt svår uppväxt och det påverkar mig otroligt mycket nu när jag blivit äldre och måste stå på egna ben. Jag har aldrig haft en mamma som stöttar mig, min pappa har jag ingen kontakt med och jag har inga syskon.
Det har hänt så mycket i mitt liv att jag blivit en väldigt osäker människa, när jag var yngre vågade jag inte ta ögonkontakt med nya människor, jag vågade knappt inte prata med dem.
Jag har nu tack vare Hugo blivit mer självsäker och jag vågar ta kontakt med nya människor och den utvecklingen jag gjort är jag väldigt stolt över.

Men så finns det ju alltid något som sänker ner mig, gång på gång.
Jag har varit arbetslös i 1,5 år, sökt jobb efter jobb. Fått nej efter nej.
Arbetsförmedlingen är det sämsta som finns.
Tack vare detta så känner man sig helt värdelös. Hur får man ens ett jobb? Bor jag kanske bara på fel ställe? Eller beror det faktiskt på att jag är värdelös?

Jag har tappat hoppet om mitt liv. Jag kommer aldrig få känna mig nöjd över vem jag faktiskt är. Jag kämpar med Hugo. Blir bakslag på bakslag. Min ork finns inte. Jag vet inte hur jag någonsin ska få tillbaka den.

Tack för mig!

Likes

Comments

Ett av årets mål är ju att få bättre Inkallning och tycker det funkar rätt så bra med den delen. Var ute i 2h på skjutfältet med Hugos 3 kompisar på morgonen och där är det perfekt att träna på just Inkallning. Han sprang lös hela rundan och kom till mig varje gång jag kallade in honom, även när han hade fått upp ett spår. Det vi måste bli bättre i inkallningen är att han ska komma direkt även när vi möter någon.
Idag mötte vi några poliser och två andra människor och då hade jag turen att se dem först så jag kunde koppla honom men inte alltid man har så tur så det är de vi ska lägga fokuset på.

Likes

Comments

Hugo klarade nyår väldigt bra detta år, skällde lite och ville vara nära mig hela kvällen. Han fick ett stort ben som han skulle ha med sig överallt 😅
När det smällde som mest så hade jag lite gott godis o tränade lite tricks och efter det så var han lugn.
Men nu är det nytt år med nya möjligheter. Jag hoppas innerligt att detta år blir bra.

Likes

Comments

2017 börjar gå mot sitt slut och idag blev det lite miljöträning på ny plats så min vita herre ska vara lugn under kvällen.
Både hund och katterna brukar reagera lite smått när det skjuter som mest men brukar lugna sig snabbt efter som tur är. Hoppas ni som har skotträdda djur får det lugnt ändå 💗

Likes

Comments

Som jag skrivit lite ibland så har Hugo någon form av allergi och har haft utslag på hela kroppen väldigt länge och även haft problem med svamp i öronen.
Dessutom hade han en hudtumör ett tag.

Vi var hos veterinären igår på ett återbesök och han är nu helt friskförklarad från allt. Ingen är gladare än jag för det. Så otroligt skönt att slippa se honom klia ihjäl sig och även skönt att vi hittat en klinik som både jag & Hugo trivs med.
Nu hoppas jag på att alla problem håller sig borta!

Likes

Comments

Som varje år så har jag mål, kommer antagligen inte klara något av dem.

Hugos Mål:

•Bygga muskler.
•Få bättre självförtroende.
•Klara av hundmöten.
•Inkallningen ska sitta till 110%.
•Starta minst 1 gång i rallylydnad, nybörjarklass.
•Debut i Lydnad, startklass.
•Börja träna nosework.
•Gå någon kurs.

Mina Mål:

•Bli fri från min psykiska ohälsa.
•Skaffa Jobb.
•Ta körkort.
•Börja äta mer regelbundet.
•Börja träna.

Som sagt så kommer jag inte att klara något av dessa men ändå roligt att ha något att sträva mot.

Likes

Comments

Sen igår har jag haft enorm ryggont, hjälper inte ett dugg med värktabletter så får snart överväga att uppsöka läkare :/
All typ av motion för Hugos del har blivit lidande pågrund av min idiotiska rygg, jag & Hugo verkar aldrig få bli friska...

Imorgon skulle vi egentligen på återbesök hos vet men då hade hon såklart blivit sjuk. Istället så blir det att vara några timmar i skogen och lägga lite spår, hoppas att min rygg är bättre men annars så får jag försöka orka med det ändå. Jag får må åt helvete men bara Hugo mår bra så blir jag nöjd.

Jag kämpar just nu med att få bra men när personer i min närhet bara försvinner en efter en så blir det svårt att hitta den glädjen i livet som jag behöver. Det är jag o Hugo mot världen just nu.

Likes

Comments