I Fredags styrde bilen mot Forssjö igen. Mötte upp Yvonne i Strångsjö o vi styrde vidare. Väl i skogen blev det lite planering o dagens övningar skulle bli markeringar. Det har varit väldigt dåligt med markeringar o med tanke på WT start snart så kan det ju vara bra att köra lite. 

Tar ut Leva o vi går fot mot hagen. Väl där så kastas det lite o ja den braiga markeringsförmågan är som bortblåst. Leva har varit jättebra på att markera. Men men. Det finns väl där någonstans så jag är inte orolig. Det som gör mej orolig är däremot att hon bara "dog" orken bara försvann. Visst terängen var väl lite sugande o hon har ju gått i koppel i 3 veckor pga löp. Men bättre ork än så hade jag verkligen trott hon skulle ha. Frågan är om det är pga motionsbrist, avslutat löp eller pga för lite o för tamt foder. Kommer att fixa lite med det framöver. Sen skulle hon få ett linjetag som var utlagt innan vi började. Sätter henne ner hon sätter sej helsnett. Tar upp henne för att sätta henne igen hon sätter sej fortfarande snett. Gör om o försöker göra rätt men nej hon sätter sej snett igen. Tittar då över henne lite o upptäcker att en äcklig geting sitter på hennes ena has. Tar bort den o ställer henne upp igen mot linjetaget. Det blir en böj men hon hämtar. Annelie lägger ut ett till o denna gången så går hon rakt på. Då slutar vi o hon får sitta passiv när Spike kör. Det har hon inga problem med. 


'Blev att fota lite när dom andra hundarna körde. Efter fika så får Leva sej några markeringar till. ömsom vin ömsom vatten. Efter några härliga timmar i skogen så bryter vi upp- 

Tack tjejer för en underbar fredag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag blev det träning på NBK. Har inte varit där sen innan snön o igår så planerade jag lite. Tänkte be Ewa köra igenom  mej med både Krut i kl 1 o Leva i kl 2. Krut misstänkte jag väl skulle gå åt fanders då han är väldigt i gasen just nu pga lite för lite hjärngympa men tänkte testa ändå. 

Gick först en promiz o sen fick Bella följa med ut o sätta ut rutan o sen blev det lite rallylekträning. Sen kom Ewa o vi pratade oom dagens upplägg. 

Först gruppmoment med Krut. Sitt i grupp orolig men satt sina 2 minuter. Bra gjort av honom då det var mycket folk som sprang bakom. Sen platsen. Bra den med lite mer säkerhet här märker jag då huvudet inte går så mycket samt att han inte slickar sej om mun hela tiden. Dock lite rörelser o han byter skinka när jag kommer tillbaka. Men är jättenöjd nu får vi träna vidare. Blev ca 3 minuter.  

Sen lite snabbuppvärmning. Linförigheten lämnade mkt mer att önska. Läggande så lade han sej inte på första utan fick ryta till åt honom. Inkallning bra förutom avslut. Ställandet DK men han stod till jag avslutade. apportering som han kan. Hoppet fick jag göra om då han tjuvade men kom på sej själv. Ja ungefär som jag trodde. Leva körde först lite placeringsträning med henne samt lite vändningar med hjälp. En apportering som var jättebra samt ett uthopp med belöning o sen en riktig där hon inte vill sätta sej. 

Blev kommenderad av Ewa. 

Riktigt riktigt nöjd med ff. Visst är det långt ifrån bra MEN fick till två bra vänter svängar där hon inte tränger. Hon var mer på rätt plats o lyssnade bättre. läggande bra inkallning bra avslut kunde varit bättre. Rutan nja. Apportering önskade bättre fart men ingången var strålande. Hopp dk o fjärr behövs det mer disktingta skiften i. Med tanke på hennes minimala träning senaste månaderna å är jag MKT nöjd. Speciellt med FF det är där jag känner att vi har problem. Kommer testa både med Krut o Leva att inte säga fot vid varje tempo ändring. Känns som dom koncentrerar sej lite mer o är mer förbara. Likes

Comments

Kvällen igår innebar väldigt mycket varsågod o tack träning för Leva. Hon fick ta kaninskinnet lämna av det ta skinnet lämna av det ta skinnet lämna det o så lite belöning imellan. Märkte lite att ju mer det tinade så blev hon lite mer motvillig att lämna ifrån sej det men absolut ingen låsning. 

Idag tog jag med Herr Kråka på morgonpromenaden. Leva var med när jag packade ner honom i ryggsäcken o var sen väldigt intresserad o intresset blev inte mindre när jag även packade ner mjukosten. 

Gick en bit o rastade o sen band jag upp dom andra, kopplade loss Leva o tog fram Kråkan. Kul sa Leva. Inga problem alls att lämna av den. däremot så var väl inte greppet det bästa men det får jag träna separat. Väl hemma så blev det lite hämtande med. Samt att jag lade kvar den ute för att kunna skicka när jag tycker jag ska. 

Hoppas verkligen detta funkar nu. Men har gott hopp om det. Likes

Comments

Idag hände det som inte skulle hända. Då är det tur att man har en uppfödare/vän som stöttar en helhjärtat. Min plan med vilt träning har varit att INTE köra med vilt alls eller ja i alla fall bara någon gång innan planerad start. Mkt för att Leva ska hållas så lugn som möjligt då hon taggas massor av vilt. MEN i fredags sa Annelie att hon skulle plocka fram vilt till söndagens träning. Jaja jag är ju inte sämre än jag kan ändra mej. O tur var väl det. 

Vi åkte upp till skogen o efter promenad o lite lydnadsuppvärmning så gick Annelie o lade ut Kalle Kanin på stigen för ett linjetag. Leva var mkt taggad men satt bra o väntade på kommando. Ut full fart upptag bra sen så hände det. Kalle var vist inte död för Leva gjorde sitt yttersta för att verkligen döda honom. Hon både skakade på honom o tuggade på honom. Hon kom efter lite tvekan in till mej men då hade Kalle Kanin blivit lite sur för när jag skulle ta honom från Leva så hade han huggit tag i henne o  hon var helt fast med Kalle Kanin i munnen. Det gick inte att ta honom. Han satt där han satt. Stenhårt fast i munnen på Leva. Dumma Kalle Kanin o bita sej fast så mycket. Försökte distrahera Kalle Kanin med dummy o godis men han satt där han satt. Inte ens finger i mun o "kill" på tungan fick honom att släppa. Jag gjorde mitt yttersta o efter ett tag så behövde han  väl lite luft så då kunde jag under stora protester få loss honom o Leva blev av med honom. 

Testade några gånger till o Kalle Kanin var flera gånger riktigt elak. Han bet sej frenetiskt fast i Leva o hon kunde inte släppa honom. Kalle Kanin mådde inte bra men det var ju hans eget fel. Dumt bita sej fast o tro man kommer undan med det. Tillslut var han mer eller mindre platt o vi lade honom till en sista vila. För nu var han faktiskt död. 

Provade även med Anna Anka. Men även hon var dum o bet sej fast i Leva. Inte lika frenetiskt som Kalle Kanin men ändå. Inte bra. Gick ut med Paul Anka med o kastade honom i skogen o han var faktiskt inte lika dum. Men då döskallarna gick så hårt åt Leva så slutade vi när vi busat lite. 

Fy vad ledsen jag var. Över vintern har jag jobbat massor med att få Leva lugn o har faktiskt lyckats. Trodde jag ja. När Kalle Kanin o Anna Anka kom fram så blev hon stressad värre o aktivitetsnivån höjdes från 10 till 10000000. Ja inte direkt så det syns på henne men det finns där. 

Fy vilket skit. Men efter lite bollande med Annelie så har vi en plan. Den går i stort sett ut på att vi ska tråka ut henne med vilt. Vilt vart vi än går. Fick med mej lite hem så nu ska här tråkas. Det började så fort vi kom hem. Anders And funkade toppen hon tog fint höll stadigt o lämnade snällt. Ture Trut lika så. Även Nakna Nina Kanin tog hon så fint o lämnade av utan problem. Allt detta i köket. Nu ska bara matte bli helt lugn med Anders, Ture o Nina så kommer nog detta att bli bra. 

Sen blev det en promenad som började i "sol" men avslutades i snöstorm. En skitdag fortsatte att vara en skitdag då det var snöstorm när jag skulle åka hem. 

Ju mer jag tränar ju mer tur har jag./Ingemar Stenmark

Likes

Comments

Idag åkte jag till Annelie. Annelie ville helst träna apportering men NEJ nu var det dax för lite rallylydnad. 

Tog ut Leva först. Körde lite uppvärming o sen lite skyltar. Nöjd. 

Bella blev det lite högerhandling o byten med. Gud så kul hon är att träna med. Vilken energi hon bara älskar det

Krut ja vad säger man om honom. Superstressad o jättegapig. Så pass gapig att han faktiskt åkte in i bilen när vi skulle gå promenaden först. Han fick enskild promenad. Hade fått honom relativ lugn innan tjejerna löpte men nu är vi nästan tillbaka på ruta 1. Här blir det att börja om .  Han fick en plats förs. MEN han ålade o han lät o han betedde sej. En rejäl tillsägning sen omläggning o godis på tassen. Där lugnade han sej. BRA sen lite fot o så körde vi rallyskyltarna Relativt bra o jag är nöjd. Körde även igenom kl 1 BRA!!! 

Tog ut Leva igen o körde några rutskick. Måste ta mej en funderare där om hur jag ska köra. Vill ju gärna att hon  springer ut o att jag kan belöna med boll men hon köper inte riktigt det. Ska köra med boll eller annat i rutan ett tag o se om det är rätt. Misstänker dock att hon kommer leta då hon inte hittar något. Sen blev det en genomkörning av momenten i kl 2. Mkt nöjd förutom FF visst det är väl kanske en 7a om vi har tur men vill ha mer. Men ska ju gå en FF kurs i morgon o det kommer bli en nytändning för både mej o henne. Jag hatar verkligen momentet men frånomed i morgon ska jag intala mej om att jag verkligen älskar det. Sen är Ingela en toppen instruktör överhuvud taget så jag hoppas jag kan få den kick jag behöver. De andra momenten känndes riktigt bra det sämsta var inkallningen o ja det kan jag leva med..... 

Timmarna går fort när man har roligt o efter träningen åkte vi hem till Annelie där det som vanligt bjöds på god mat o även efterätt som vi frossade. Efteråt tog vi en långpromenad på ca 1½ timme. Så lite kalorier gick vi förhoppningsvis av oss. 

Nu är det slut på latdagarna för hundarna. NU ÄR DET PÅ RIKTIGT  i år gäller det mycket planerat. 

Likes

Comments

Igår var det utställning för den vackras del. Ja med något eller några kilos övervikt så blir hon ju lite klumpig i sitt utseende. Först hade jag fått förtroenedet att visa en av kennelmammas hundar. Gick bra det blev exellent men  inget mer. Men det ska han nog inte ha då han är väldigt valpig o verkligen behöver växa till sej. 

Sen var det Levas tur. Men domaren gillade henne inte. Hon hade för kort hals, för rak överarma o var lite lång. Så ett VG fick hon. Ställde henne i jaktklass o det kanske jag inte ska göra då hon är av den större sorten. Men då tycker jag väl igentligen bedriften att fått pris på jaktprov är störr. Men hon är vackrast i alla fall. O vilka bra rörelser hon har. Det tyckte även domaren. Själv måste jag lära mej att springa fortare med henne då hon älgar iväg i full fart. 

Visade sen även en syster till Leva men inte heller hon föll domaren i smaken. Så är det med bedömningssporter. 

Idag när jag vaknade så kunde jag knappt gå hade världens träningsverk o enda jag kan härleda till är gårdagens språngmarscher i ridhuset. De musklerna har varit i vila länge kommer inte ens ihåg att de fanns. Men nu var det dax att ta tag i träningen igen. Så hundarna o jag åkte till himpa för träff med måndagsgänget. Krut är väldigt skärrad nu när tjejerna höglöper så han var inte direkt tyst. Men plötsligt så tystnade han. Skönt. Tog ut de andra med för lite kort kort träning. Sen gick vi runt gärdena o Krut fick göra av med lite frustration. För attans så frustrerad han var. Skällde eller mer skrek. Inte lätt att vara liten pojke.

Likes

Comments

Bella o Levas löp fortsätter. Dagarna går sakta sakta. Nu är det höglöp o det är lite porrigt här inne. Krut är så duktig o bryr sej inte direkt. Jag har dom åtskilda på nätterna samt om vi åker någonstans. För det mesta är tjejerna hemma o Krut följer med mej dit jag ska. Passar bra att han får lite egentid med mej. 

Igår var Krut o jag borta o när vi kom hem så var ena fodersäcken uppbruten. Misstänker starkt Leva men efter att Bella skitit typ 6 gånger idag samt igår o idag druckit mängder med vatten så undrar jag om inte hon är den skyldiga. Att Leva sätter i sej typ 1kg mat när hon står på lite bantning är ju inte bra. Men som sagt tror inte hon ätit upp det själv. 

Tycker det är toppen att ge hundarna lite träningsledigt nu när det är halt ute samt dom löper. Men vi kör lite inne. Vittring, fjärr samt platsligg är det som körs. Samt att Leva får lite träning på att höja huvudet vid avlämningarna o inte ta in huvudet mellan frambenen. 

Träningssugen är jag. Så om ca 2 veckor hoppas jag att det är barmark ute o vi kan köra igång. WT,  rally WT o jaktprov o ev någon lydnadstävling är inplanerad innan maj samt några jaktprovsträningar där jag ska vara åhörare. Är så otroligt taggad, NU KÖR VI!!! Hoppas bara hundarna får vara friska o hela. 2014 kommer bli  ett händelserikt år. 

Likes

Comments
I söndags så tyckte jag mej se en ändring på Kruts intresse för Leva. Han har visserligen visat lite till o från en längre tid men då såg jag lite skillnad. Tog fram ett papper o duttade. Nja lite färg blev det allt. Men i måndags var det inga tvivel längre. Det var blod på golvet. Detta löp har jag väntat på i månader. Då hon under tiden hon löpt löpt med 6 månaders intervall. Nu blev det nästan 9 månader. Såg även att Bella kommit igång. Så skönt att flickorna löper samtidigt. Minst jobbigt för Krut blir det ju då. Han bryr sej inte så mycket om  dom visserligen men Bella är mer intressant Han struntar nästan i Leva. 

Annars så händer inte så mycket. Tränar lite inne mest fjärr o vittring men även lite upptag o avlämningar. Gillar inte vädret speciellt mycket men tyckte i lördags att det var helt ok. Ja det var då det började snöa igen då. Det snöa o snöa o snöa. Jaja bara gilla läget. Hundarna röjjer friskt på våra promenader i alla fall. Ja Leva o Krut röjjer. Bella är kopplad med långkoppel men har rätt bra rörelsefrihet ändå. 

Börjar märka på Leva att hon mer o mer söker upp min vänster sida. Tror hon vet att det ev kan bli ett linjetag eller två. Ibland så får hon se att jag lägger ut o  ibland skickar jag utan att hon ser när jag lägger ut. Har gjort lite små grejor som är lätta att ha i fickan som är med varje promenad dom använder jag till linjetagen. Idag testade jag att lägga en dold lite längre. Det var svårt. Fick ta tillbaka henne o skicka om o stödja henne ut. Hon stannade upp lite där hon vimsat omkring innan men fortsatte sen ut. Nu har jag med mej mjukost ut. Märkte idag att även om det är små saker jag skickar henne på så är hon lugn i mun. Full fart ut o full fart hem. Tänk om jag hittat lösningen till hennes oroliga mun. Hoppas hoppas. 

Hoppas snart vintern är förbi o värmen kommer. Finns massor med planerat i vår o jag vill verkligen sätta igång o träna målmedvetet. Vill se om mina tankar stämmer o är rätt. Har testat att lägga godis på Kruts tassar för att ge honom en uppgift. Har bara gjjrt det en gång men oj vad bra det gick. Han flyttade bara huvudet 3 gånger på 2 minuter. O då kom ena katten flygandes över honom. o gick förbi nästan på honom.  en gång slickae han sej om munnen. Nu ska vi köra lite inne o ensam ute. Sen vill jag ut o testa det bland träningsvänner. 

2014 jag är redo är du? 

Likes

Comments

Nu vill jag verkligen att tjejerna ska börja löpa. Leva har gått 9 månader o Bella snart 9 månader sen sist. Förra gången drog Leva igång Bella på 7 månader vilket jag inte gillade men inget man kan styra. Bella brukar ligga på 8-10 månader. Leva har legat på 7-8 månader. Bella spelar väl ingen roll då hon är en glad aktiv pensionär men Leva vill jag verkligen snart ha igång. Vill träna utan att undra om hon verkligen inte helt plötsligt kan sittar rakt eller om det är gegga i hormonerna. Men just nu så kan jag vara glad att hon dröjt lite igentligen. Det gör att vårens planerade utställningar troligen kommer att kunna fixas utan problem med att hon inte kommer ha päls. 

Idag åkte vi till ekbackarna o gick. Hundarna fick röjja lite ja Bella i långkoppel de andra lösa. När vi var påväg tillbaka blev det lite linjetagsträning. Krut är som fasan på att sno Levas men ibland fick jag koppla upp honom. Blev några sök i snön med. Nyttigt då dom verkligen måste använda näsan. Någon gång fick Bella hjälpa ungdommarna att visa hur man verkligen  gjorde. 

Väl vid bilen igen så testade jag högerdirigering som sitter o även inkallning med stop. Väl hemma nu så sover dogsen. själv ska jag slappa då kroppen mår lite dåligt.. Måste ladda ordentligt tills i vår. Massa roligt står på programmet o då vill jag verkligen inte stoppas av en kropp som inte är ok.

Likes

Comments


Jag är ingen vän av snön det ska Gudarna veta men nu när jag kan gå ordentligt utan att ha värk i hälsenor o fotleder så njuter jag bara.  Hundarna får inte så mycket träning utomhus men gå det gör vi.Långa långa promenader.  O ofta så blir det löst för Krut o Leva. Märker på Krut att "lungt o fint" har inverkan även på promenaderna. Nu kan han vara i koppel även om Leva får springa lös. Ja helt lugn är han väl inte men ack vilken skillnad mot förut. På promenaderna tränar vi dock lite. Dom får lite inkallningsövningar samt ibland så blir det ett linjetag efter en "tappad" kudde, vante, nycklar eller ja vad som finns i fickan för tillfället. Märker mer o mer att Leva börjar förstå detta med linjetag nu. Har även börjat med att trycka ut henne. Förut när jag gjorde det så sackade hon farten lite men nu springer hon vidare. 


Bella hon får mest trosa med.  Synd inte hon får njuta av att vara lös på sättet som de andra får vara. Men sköter man sej inte så. Finns dock vissa ställen jag vågar släppa henne o hon springer inte så mycket utan letar mest sork. 

Krut han verkligen älskar detta med snö. Trots att dom inte direkt är några snö hundar o fryser om det blir för kallt far han omkring som ett skållat troll. Hoppar studsar o lever runt. Man blir så glad av att se honom.

Lite träning blir det inne o just nu är det vittring för alla fjärr för Leva o Krut samt pos för Leva. Vittringen tar sej o idag gick Leva ut på leta som jag vill. Duktig tjeja. Lite synd att snön kom jag ville verkligen köra "lungt o fint" tränigen lite till med Krut. Men nu får jag köra den utanför bruksa o hoppas det blri bra när planerna blir gröna igen. 

Likes

Comments