Rubriken säger allt. Om man frågar de 6 treorna i vår klass så svarar nog alla samma sak om chansen att ta studenten. 0%. Vi har skrivit på denna bloggen i snart tre år och vi har delat med oss av alla toppar och dalar. Mest dalar. Men dalarna har nog aldrig varit så låga som nu. Humöret hos eleverna matchar vädret om man säger så. Grått, regnigt och kallt. Vi närmar oss fort studenten och läxorna och omproven ligger i högar, några studieplaner finns inte. Man skulle kunna tro att vi har panik och kämpar röven av oss just nu men för oss treor i stugan stämmer inte det riktigt. Tro mig vi har kämpat men just nu är vi förbi det stadiet och vi har bara sjunkit in i nån slags konstig depression... Och även om vi hade fortsätt kämpa känns det rätt meninglöst när man inte har någon personal som möter en halvvägs... Efter att förlorat sin mentor i tiden man behöver mentorn mest och få in massa nya lärare i slutet av trean när man har 6 skolveckor kvar känns allt annat än roligt eller inspirerande. Vi står liksom här med tomma händer och bara trampar på samma ställe. Att kunna ta en fullständig student känns som en ouppnåelig dröm för oss alla... Men ja vi fortsätter kasta ut 1800 kr i månaden på en utbildning vi inte får och bara går runt och är sönderstressade. Hejdå från mig hörs inte igen börja inte på denna skola om du inte vill försvåra ditt liv med 120% eller ha en ickeexisterande framtid. Inget bullshit bara sanning nu, tänker inte censurera mig på bloggen även om lärare har bett om det för att dem förlorar elever på vår sanning. Elever= pengar, bloggen= gratis reklam. Detta är en skola, det ska inte handla om att dra in pengar, det ska handla om vår utbildning. Ja, jag är arg. Sanningen svider och här är den. Sista inlägget från Rebecca. Hejsvejs!

//Otroligt missnöjd elev

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Åhh jag borde verkligen sova nu för imorgon blir det en tidig morgon och vi har prov, men jag kan inte för snart är det ju jul! Alla som känner mig vet hur mycket jag älskar julen! Och snart är det jullov, bara två veckor kvar för min del. Men det är två veckor fullproppade med prov och redovisningar och allt annat sånt jobbigt. Är det så får er också, att lärarna sparar allt till de sista dagarna innan jullovet?

Med som sagt så består dagarna här i Örkelljunga i stort sätt bara av plugg, plugg och ännu mer plugg. Långa skoldagar och sena pluggkvällar med resten av treorna. Men det som gör det lättare är att ha ett mål att jobba mot och mitt är ju såklart jullovet då jag äntligen får komma hem och träffa familj och vänner! Det är extra jobbigt att vara hemifrån i dessa juliga tider såklart. Men jag ser iallafall fram emot att komma hem, julbaka, dekorera granen, åka till London med min bästis och att bara vara med familjen. Man uppskattar tiden man får med sin familj och vänner så mycket mer när man inte har träffat dem på flera veckor!

Bara jag tänker på den kommande högtiden gör att jag sitter här och ler. Det är verkligen den bästa tiden på året utan tvekan och jag blir såååå lycklig. Varje kväll består liksom av pepparkakor, julfilm och mys med Winnie. Men nu är jag så redo att mysa i Göteborg istället.

Ganska meningslöst inlägg men ville bara säga att om ni har lika mycket i skolan som oss just nu, FORTSÄTT KÄMPA för tänk hur skönt det kommer kännas när allt är klart!


//Rebecca och WInn

Likes

Comments

Igår fick vi precis som många andra delar i landet en snödag vilket var jättekul! Såklart var vi ute nästan hela dagen och hade kul i snön. Winn har dock lite svårt att ta sig fram då snön är högre än honom, vi har ca en halv meter snö här! Och igår hade dem inte skottat på vägen vid stugan så det var jättesvårt att ta sig fram men det var bara kul :)

Dagen började iallafall med en DoggyDate träff med två små tjejer! Jättekul och lärorikt inte bara för barnen men för oss också :)

Efter det blev det lite snöbollskrig och att bygga snögubbe med Chilli och Emily! Det slutade med ett ordentligt träningspass för oss tre. Efter ett par timmar var snögubben klar och han blev jättestor!


​//Rebecca och Winn

Likes

Comments

Småhundar.

Vad är er första tanke när jag skriver småhundar?

Min första tanke är allt snack om att småhundar är så mycket mer bortskämda.

Ur mitt perspektiv är det tvärt om och jag blir trött på att bli dömd för att jag har en liten hund.
Varför är det mindre ok att min hund har ett täcke eller en stickad tröja när det är kallt ute? Varför är det inte lika ok som att stora hundar har det?

Jag köper inte tröjor och täcken till min hund för att han ska vara liten och söt. Jag köper de för att han behöver det. Jag vet folk som har stora hundar som köper kläder åt dem för att det är gulligt, men det är inte alls lika många som reagerar då.

Tycker ni att småhundar är skälliga?
Ja, det är kanske för att de är födda till att vara mer högljudda och varna. Dem skäller inte för att det är kul, dem skäller för att de vill berätta något.
Varför får inte min lilla hund skälla när någon kommer? Varför är det mer ok att en stor hund vaktar och skäller när någon kommer?

I mina ögon känns det som att storhundsägare och äldre personer har ganska lätt för att döma oss småhundsägare, men jag kan ha fel.

Jag varken skämmer bort eller gulligullar med min lilla hund pga att han är liten och söt.

Jag uppfostrar honom som jag hade uppfostrat en stor hund, för i mina ögon är det ingen skillnad på små och stora hundar (om man bortser från utseendet).

Alla småhundar är inte feta (vilket också är en fördom som en del har om småhundar), om jag ska vara ärlig så ser jag fler stora hundar som är överviktiga än små hundar. Och detta skriver jag inte för att jag har en liten hund själv, för jag är uppväxt med BC vilket inte räknas som en liten hund. ;)


Jag menar absolut inte att alla måste tycka som jag, utan, jag ville mer skriva ner hur jag som småhundsägare ser på det.Sen har jag en annan fundering och jag vet att det kan bli kalabalik kring detta men jag tar den risken ;)
Varför har folk nått emot att man säger kamphund?
Det är ju helt ok att man säger vallhund, vinthund, sällskapshund, knähund osv. Varför är det så fel att säga kamphund?
Jag ser inte ordet kamphund som något dåligt. För mig är det lika normalt som vallhund och ingen ser vallhund som ett negativt ord ;)


Vad tycker ni kring det hela?
Skriv gärna en kommentar med dina åsikter :)


Så min och hundarnas hälsning till er småhundsägare är, ta inte åt er av vad folk säger när ni har täcke eller tröjor på hunden om det är så att den behöver det :*

/ Lina, Becca, Quinte & Winn

Likes

Comments

Guess who's back, back again?

It's MEEEEE :D

Både jag och Becca har fått såna julkänslor så när jag var och handlade så kunde jag inte låta bli att köpa lite "julpynt" till hundarnas box, I mean.. Det är ändå snart jul ;)

Kom på nu att vi har ju inte berättat för er att våra hundar delar box nu för att se om det får dom lugnare i stallet, så vår vaktmästare tog bort mellanväggen mellan boxarna.

Så här har ni lite bilder på hur boxen blev.


Före:


Efter:


Efter


/ Lina & Quinte​

Likes

Comments

Nu har vi registrerat vårt UF-företag DoggyDate! Det är jag, Sora och Annie som har skapat företaget och vi ska driva det under vårt sista läsår. Tanken är att alla elever ska få testa på att vara entreprenörer för att få en inblick företagsvärlden. Därför ska jag nu presentera DoggyDate!

Grundidén är att med hjälp av hund hjälpa människor i behov av stöd eller extra sällskap. Hunden blir ett verktyg i en slags rehabilitering som ger kärlek och närhet och viktigast av allt så dömer inte hunden! Interaktionen med en hund kan ge en ny motivation till någon som annars kanske hade gett upp. Men företaget kan också nyttjas av barn, på så sätt att de får en en lek eller mysstund med en hund i någon timme. Föräldrar slipper alltså ansvaret av ett hundköp men deras barn får enda testa på hur det är att ha hund. Upplevelsen lär barn om ansvar och hur man behandlar djur i sin omgivning.
Vi har olika raser att erbjuda för träffarna så att man vi kan hitta en hund för just den individuella kunden. När vi kommit överens om hund bestämmer vi plats för träffen och sedan åker vi ut till er!
Läs mer på vår hemsida http://doggydatesweden.weebly.com/ eller vår facebooksida https://www.facebook.com/DoggyDateSweden?fref=ts för mer information.

Låter det intressant? Det tycker iallafall jag. Som liten brukade jag alltid tjata på mina föräldrar om en hund och om det fanns en sådan här tjänst när jag var yngre hade jag nappat direkt. Tror även mina föräldrar hade uppskattat det istället för mitt eviga tjat.
Hur som helst så är jag tillbaka på bloggen nu men vet inte hur länge det varar denna gången. Tror ett inlägg kommer upp ikväll kanske!


//Rebecca och Winn

Likes

Comments


BLOGGPAUS PÅ OBESTÄMD TID


Tyvärr så får det bli så här igen.

Bloggen kommer därför vara pausad på obestämd tid, tills den dagen vi ser något positivt igen och inte bara går med massa ångest.
Tråkigt värre, men det finns inte så mycket annat att göra då varken jag eller becca vill att denna bloggen ska vara negativ och otrevlig pga hur vi mår. Det ska inte gå ut över er som läser och kollar vår blogg.

Tycker dock att det är tråkigt att det redan ska behövas en bloggpaus när jag har gått hela sommarn och bara väntat på att få komma tillbaka och blogga här.. Menmen, finns inte så mycket att göra åt saken.


Jag kommer dock fortsätta uppdatera på min egen blogg då den inte har något med skolan att göra överhuvudtaget.

Så vill ni följa mig och Quinte under tiden som denna bloggen är pausad så finns vi HÄR, även en och annan bild kommer att dyka upp på vår favoritpapillon Winn!

Där finns även mina kontaktuppgifter om ni har några frågor eller bara vill snacka lite. Kan lägga en direktlänk till det HÄR

Ha det bäst tills vi hörs igen!


/ Lina & Quinte

Likes

Comments

​Ledsen för dålig uppdateringen men sämre kommer det att bli. Jag vill mer än allt att detta ska vara en positiv och inspirerande blogg men det funkar inte för det skulle vara en falsk bild av vår tillvaro just nu. Jag vill inte vara negativ på denna bloggen egentligen men det finns inget positivt att skriva i nuläget, inget alls tyvärr. Jag tänker inte gå in på detaljer för jag har skrapat ytan lite om problemen innan på bloggen och det räcker. Så ja nu är jag i en position där jag har hur mycket saker som helst att blogga om men då allt bara är dåliga saker så känns det bara bättre att ta en paus. Det kommer nog bli en väldigt, väldigt lång paus för jag tänker inte skriva igen innan jag har positiva saker att säga om skolan. Så därför vet jag inte ens om jag kommer skriva mer denna termin eller ens detta läsåret för jag är bara trött, slut, klar. Det är vad denna skolan får mig att känna. Och jag vill inte vara trött på ALLT och ha en sådan otrolig hemlängtan varje sekund av varje dag så att det gör ont för att komma så långt bort från detta stället som möjligt, för detta är inget roligt eller glatt ställe. Det är bara svart. Vår mentala hälsa sätts på spel varje dag man tvingar sig själv att dra sig till skolan och om du inte går till skolan för att du inte mår bra av det stället så mår du ändå inte bra för i stugan kommer du inte ifrån allt. Du är alltså fast. FAST. Min tillit till denna skolan ligger på marken bland all hundskit. Så ja hejdå.

//Rebecca och Winn

Likes

Comments

Ja, som rubriken lyder så är jag tillbaka på denna bloggen igen efter en ganska lång bloggpaus.

Sen jag skrev här sist så har det väl hänt en hel del.
Quinte har bland annat blivit 1 år (den 28 mars), vi har tränat väldigt mycket på att få en självständigare slalom (vilket ni kanske har sett på min blogg eller youtube-kanal), jag har även börjat kolla på datum när Quinte ska få göra sin debut i agility :D

Sen gick vi ju på sommarlov och vi har mestadels jobbat och tagit det lugnt. Quinte har verkligen gillat att vara med på jobbet och få vara bakom kassan. Superbra att ha en assistent som stänger lådorna åt en ;)

Vi har försökt vila upp oss (eller iallafall jag) under sommarn så att jag kan klara detta sista året nu trots att jag har en hel del omprov och ganska stora arbeten nu i trean. Men vi ska göra det, vi ska stå där på trappan i juni, färdiga med skolan. HEJA OSS!

Nu i trean har vi fått välja vilken inriktning inom hund som vi vill gå. Jag valde hunddagis, dels för att jag känner att det är något jag kan ha nytta av och dels för att det inte krävs alls lika mycket plugg i det som det hade varit inom friskvård. Det gick även att välja instruktör, men jag känner att jag inte riktigt är den personen som vill stå framför folk och "undervisa".

Igår var vi på en föreläsning om hur det är att driva ett UF-företag, så nu drar vi igång med UF-företaget också. Jag vet vad jag ska göra så företaget ska bara registreras, vilket vi inte kan göra förrän tidigast 1 september. Det ska bli spännande att få testa på att driva ett eget företag.

Jag ska även snart påbörja mitt gymnasiearbete.

Har varit sjuk i 2 veckor nu så jag var bara i skolan 1 lektion förra veckan, inte en jättebra start på trean men så får det vara.

Jag är så himla glad över att Quinte har en så pass tydlig av/på-knapp som han har, för han kan bara ligga inne en hel dag när jag är sjuk. Sen har jag ju världens bästa sambo som har tagit med honom på vissa rundor när hon ändå ska ut och gå med Winn.

Som vi älskar vår fina sambo

Nu ska vi även ta tag i skvallerträningen igen så Quinte kan gå förbi hundar utan att hamna i bråk.

Hoppas att ni är lika glada över att jag är tillbaka här som jag är!
Har saknat att blogga här men behövde verkligen bloggpausen.
Nu håller vi tummarna för att jag och Becca kan hålla igång bloggen sista året :D


Likes

Comments

​Nu har första skolveckan av vårt sista år varit och det har varit spännande att träffa alla nya människor och hundar som börjat. Just nu är vi 11 stycken som bor i stugan av 12 möjliga vilket gör att det lätt blir lite trångt :P. Meeen det är ändå okej för de nya ettorna är riktigt trevliga och så är deras hundar. 

För oss i trean började veckan ganska så direkt med mycket plugg. Bland annat så har vi gymnasiearbetet och UF-företaget. Men det är väl var man får förvänta sig som sistaårselev. 

Det kommer bilder senare, just nu har vi ju inte hunnit ta några ;).. 

//Rebecca och Winn

Likes

Comments