Usch va det regnar ute.. :( Men det stoppade varken mig eller Halo , eller mja Halo klagade en del i början men sen gick det bra. Körde upp till skogen där vi övade på att gå utan koppel , gick hur bra som helst och hon skötte sig som en pärla ! :) Kändes underbart att ändå kunna lite på henne så mycket.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Promenad, promenad o lite mera promenad 😊 Idag när jag och Halo var ute o gick på vår dagliga "lite längre" promenad på 3 km så tänkte jag på en sak + att jag blev väldigt arg över en annan sak. Nu ska jag förklara iaf.
Det jag tänkte på vart hur mycket allt folk runt omkring kommenterar tyst i huvudet egentligen? Halo som snart är 4 månader är inte precis den bästa på att gå i koppel då hon gärna går från sida till sida och det bästa av allt är ju att det finns så mycket saker att äta på (hade behövt dammsugit gatorna innan man går med henne). Men för att nu komma till saken så ser alltså promenaden väldigt stökig ut och jag har börjat försöka öva mera på att vill jag att hon ska gå så ska hon gå med mig, alltså stannar hon så fortsätter jag gå men då blir det ju lite dragkamp i någon sekund. Hur tänker folket runt omkring då egentligen? Liksom har tidigare läst om hur "hemskt" folk tycker det är när man drar i kopplet, men om det är nödvändigt då?

Sen till den andra saken som gjorde mig arg. På hemvägen gick vi förbi ett hus (tack o lov med staket runt) där det kom 2 gigantiska rottweilers springandes mot mig o Halo. Halo blev livrädd för att de höll en väldigt högljudd och aggressiv ton. Hundarna var helt ostimulerade på alla sätt o vis. Tror ej dessa hundar någonsin lämnat tomten för att vara exakt. Eftersom att de var så ostimulerade så blev de väldigt arga och uppjagade , tillslut gav de sig på varandra istället. Vad hade hänt om staketet inte varit där? Hade Halo ens funnits kvar då?
Skaffar man hund så har man i uppgift att fostra dem och hålla dem aktiverade, speciellt sånna stora hundar som annars kan bli väldigt farliga ! Halo som också blev taggad utav dem tillslut gav efter när jag plockade fram godispåsen då den var mycket mer intressant än de aggressiva hundarna på andra sidan staketet.Likes

Comments

Och så var det dags... Sjuk o sjuk.. Först urinvägsinfektion och nu ringorm? När ska veterinär besöken upphöra? Inte nog med det så har jag sådan sjuk otur ! Bilen går sönder , böter o slog sönder min favorit ljusstake..... Skjut mig , som att man inte redan e fattig då?
Blir veterinären imorgon med Halo iaf och så försöker vi begrensa spridningen men är orolig för min katt :/

Likes

Comments

Halo har faktiskt trivts riktigt bra ute idag o varit positiv till att gå ut :) Kan förstå henne då det varit så fint väder :)
Har byggt ihop hundgården så den blivit lite större nu o hon verkar faktiskt gilla den , eller hon klagar inte längre iaf. Sov till o med ute idag för första gången ^^
Likes

Comments

Ja så sant som det är sagt så gillade Halo faktiskt kvällsrundan , inte till en början förstås men efter att ha kommit ner till ängen gick det utmärkt :)
Övade på inkallning idag på lite längre avstånd än vanligt o även fler gånger utan att kopplas emallan :) Klok hund !
Här e lite bilder från rundan iafLikes

Comments

Idag har varit en väääldigt jobbig och trotsig dag för Halo , hon har gjort precis som hon själv känt för och har hon inte fått det så har det varit en massa gnäll o ylande... Tror visst någon vaknade på fel sida korgen imorse ;)


Likes

Comments

Hej !
Idag har Halo vatt o busat en massa och vad händer när man busat färdigt? Jo man blir förfärligt trött ;) Lyckades filma en snutt utav Halos eftermiddags sömn så här har ni den :)


Likes

Comments

Nu såhär på kvällen kände jag att jag inte hade något att göra , Halo och Charlie sover famn i famn. Så då tar jag och listar mina favoritraser istället ! :) Ingen speciell ordning på dem då alla ligger på första plats ;) Iaf här har ni dem : Rottweiler (okej det e nog en liten stjärna på den rasen för det e absoluta favvisen) , tollare , border collie , pitbull och fransk bulldog :) Finns säkert flera men det e dessa jag kommer på just nu :)


Likes

Comments

Idag har vatt en såndär slappdag. Har knappt gjort något mer än att handla lite. Köpte ett Hurrta täcke till Halo rosa ofc vilket inte Charlie uppskattade ;) Sen blev det även en sele , ett ben och en bilbältes sele. Nöjd o glad Halo och likaså matte o husse :)


Likes

Comments

Hej !
Jo nu ska ni få höra. När vi fick hem Halo så skrev jag en liten check lista på vad hon skulle gå igenom innan hon blev 20 veckor. Hon är nu nyligen fyllda 12 veckor (3 månader) och har nästan hunnit med hela listan ! 😍 Det som är kvar att öva på är ensamhets träning och lite mera på miljöbiten med prassel osv. Sen är listan fullbordad och vi kan börja sätta upp nya mål ! Känns underbart 😊 Bjuder på listan och 2 bilder utav Halo när hon precis kommit hit 😘


Likes

Comments