1. Acceptera dej själv

Detta är den största punkten för mej för tillfället. Jag har haft en väldigt svårt tid att acceptera mej själv. Men i slutet av året kom jag äntligen fram till en slutsats. "Varför gömma sej och må illa, då man kan vara öppen som en bok och inte bry sej?" De två svåraste sakerna jag har haft att acceptera för mej själv och vågat medge till väldigt få andra är att..

1. Jag är diagnostiserad med allvarlig depression och allvarlig ångest. Detta är ett stort ämna som jag senare kommer att ta upp på nytt och förklara mer om, förklara hur jag kommer genom det och vad som har hjälpt mej.

2. Jag är pansexuell. Sexualitet är någonting som är jätte stort i mitt liv och jag har länge funderat över det och jämnlikheten mellan olika sexualiteter.
T.ex. varför måste man göra en så stor scen om att man är någonting annan än hetero, varför finns det stöd grupper för alla andra sexualiteter.... varför säger man "vi accepterar dej ändå.."?? Om man varit vän med någon i flera år och sedan får veta dens sexualitet, det ska inte ha någon skillnad. Mänskan har inte ändrats, du bara vet lite mer information om hen nu. What is the big deal?

Inte sponsrad, tycker bara denna video lägger ut det så bra.

2. Sluta ljuga

Jag har kommit fram till att det är ingen idé att ljuga, detta för många orsaker.

1. Stå för vad du har gjort. Alltså har du valt att göra någonting så måste du också kunna ta emot vad som händer efter det.
2. Dina lögner kommer att förfölja dej och sakta döda dej inifrån.
3. Det är bara onödigt. Personen du ljuger till kommer ändå vi något skede att få reda på sanningen och eftersom du då har ljugit så kommer skadan att vara så mycket större än om du inte sku ha ljugit från första början.

3. Våga tala

Jag har hela mitt liv haft svårt att prata "deep stuff" med olika mänskor. Detta pga. att jag aldrig har fått möjligheten till att någon har brytt sej så mycket att de lyssnat på allting. Detta har nu lett till att jag inte kan tala med folk. T.ex. om jag mår dåligt över någonting, och någon märker det, så kan det ändå ta upp till flera timmar/dagar förrän jag kan säga någonting. Hur mycket jag än vill tala så går det inte. Svårt att förklara denna känsla men hoppas någon förstår.

4. Våga ta emot hjälp

Denna punkt hör lite ihop med ettan. Då man har accepterat sej själv och märker att det finns någonting som inte riktigt är som det ska. Våga ta emot hjälp. Jag nekade i flera år min depression, trodde jag var sönder och vägrade gå på terapi, till läkare eller ta medicin. Nu gör jag alla 3 och jag känner att jag går mot det bättre hållet. Det stora steget var att kunna acceptera till mej själv att jag inte är konstig, jag är inte ensam och det finns människor som är specialister på att hjälpa just dej. Det finns folk som bryr sej om dej!

5. Ge det 24-timmar

Jag tror vi alla har lite det problemet att vi hoppar på vissa möjligheter och tar beslut före man funderar på det. Detta är någonting jag gör, kommer någonting upp i min hjärna så agerar jag på sekunden. Jag lärde mej att detta inte är det bästa sättet att hantera en del situationer.... små beslut som vilken glass du vill köpa är en helt annan sak, men större beslut. Om du får en bra idé, har en åsikt, tycker någonting idag, vänta 24 timmar och se om du då ännu tycker att det är en bra idé. I många fall har du het och hållet glömt vad din idé var, i vissa fall kommer du fram till att det inte var en så bra idé. OM du kommer fram till att det ännu låter som en bra idé så kan du gå till nästa steg med din plan, don't rush it!

6. Du är starkare än du tror

Man tror ofta att man inte klarar av någonting. Men detta är fel, man klarar av allting man VILL klara av. Bara du tror på dej själv så går allting bra, på ett sätt eller ett annat. Detta är någonting jag inte alltid har trott på.. Eftersom jag går genom en svår period och inte alltid mår så bra så märker man snabbt vem som är dina vänner, vem som finns där för dej och vem som vill lägga ner sin tid för att du ska må bra. Vi denna stund kom jag fram till att du är den enda som kommer att kämpa för dej själv, du är din egen riddare. Mänskan är tyvärr en egoistisk varelse och om det händer någonting så kommer det inte att finnas någon som räddar dej, du räddar dej själv, styr dej själv och ser till att du själv mår bra. Vi denna stund kom jag på quoten "You are the hero of your own", funderade länge på det och bestämde mej till slut för att tatuera quoten på mej. Jag kommer troligtvis att skriva ett helt skilt inlägg eller göra en video om min tatuering.

7. Ändra på saker som stör dej

Om det finns någonting med dej själv, din omgivning eller någonting annat som stör dej,ändra på det. Jag säger inte att du ska gå runt och ändra på mänskor så att du ska gilla dem. Men om de finns någonting med ditt utseende som gör dej obekväm, ändra på det. Någon av dina vänner som gör dej obekväm, tala med hen eller lämna hen. Allt som inte fungerar går att ändra på. Bara för att du inte gillar någonting så är inte ditt liv förstört, det finns en läsning till allt.

Nu säger jag inte att bara för att du inte gillar någon av dina kroppsdelar så ska du operera dem, vissa saker måste man bara acceptera och lära sej acceptera, men det finns en stör del man kan ändra på. Gör det bästa av situationen.

8. Prioritera

Jag är ett typiskt exempel på "jag hjälper alla, men ingen hjälper mej". Jag har alltid varit den personen som finns där för alla, jag lyssnar på alla och försöker ge något råd på deras problem. Jag säger inte att jag är någon ängel som hjälper alla och alla kommer till mej för att tala, nej. Säger bara det att jag lyssnar alltid på de som vill tala med mej, men eftersom jag aldrig i min barndom fått tala om mina problem så kan jag inte nu heller. Detta har lett till att jag lyssnar på alla och då de frågar hur jag mår så är det alltid bara bra. Det har flera gånger hänt att jag har haft en "mental break-down", skickat till någon att vi måste ses för jag vill tala och då jag träffar mänskan så kan jag inte tala. Jag vet inte varför men jag får inte ord ur mej.

Sedan jag accepterade min problem, fick min underbara pojkvän och jag äntligen började förstå att folk bryr sej, så har jag fått det lättare att tala. Det är inte ännu 100% men jag kan tala till vissa. Framsteg, sakta men säkert!

Du ska inte vara självisk men i vissa skeden måste du prioritera dej själv och din egen hälsa.

9. Om det är meningen, kommer det att hända

Det finns vissa saker som man bara måste låta sökta sej själv. Det finns saker man aldrig i hela sitt liv trodde att sku hände, men sen så de händer så bara fungerar det.

Detta var någonting jag lärde mej då jag träffade min nuvarande pojkvän. Jag hade hela min skoltid, 10 år, hatat finska, jag fattade inte vad folk sade på finska, jag var helt borttappad. Mamma brukade säga att man sku kunna sälja mej på torget, på finska, och jag sku inte förstå någonting. Lite elakt, men det är mamma. ♥
Sedan träffade jag min pojkvän, helt och hållet finskspråkig, han varken förstod eller talade svenska. Detta ledde till att vi hade en hel del problem med att kommunicera de 3 första månaderna. Men här är vi, nästan ett år in i förhållandet, lyckliga och har ett starkt förhållande. Det finns stunder än idag vi båda blir och fundera på hur vi höll, hur mycket vilja det fanns från bådas håll för att få detta förhållande att fungera.

Om någonting är meningen att ske, så kommer det på något underligt sätt att lösa sej!

10. Gårdagen är redan borta

Eftersom jag lider av depression så har jag också mycket starka skuldkänslor och jag känner mej lätt som att folk inte vill ha mej med i gruppen. Detta har lett till att om jag gör någonting fel med någon så kommer jag varje gång efter det kommer jag inte att dyka upp på bestämd tid och plats. OM jag dyker upp så kommer jag att vara väldigt obekväm hela tiden, tror att alla talar skit om mej då jag inte hör och mår jätte illa att vara på platsen.

Jag försöker nu leva efter detta, gårdagen är redan borta. Vilket betyder att det som hände igår har redan försvunnit, ingen annan än du tänker på vad du sade/gjorde. Låt inte din nutid styras över vad du gjorde i det förflutna. Din stig lever framåt, kolla inte bakåt.

Puss&Kram
Feffe

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I thought it would be fun you to get to know the background of my relationship, get to know me and us.

 1. When did we meet and where?
  Answer: In April 2017 at a friends place
  Truth:
  --
 2. Where/when was our first kiss?
  Answer: Same answer
  Truth:
  --
 3. Who said “I love you” first?
  Answer: Joona
  Truth:
  --
 4. When is my birthday?
  Answer: 29.10.-99
  Truth: 29.9.-99
  --
 5. Where does my family come from?
  Answer: Parainen, Finland
  Truth:
  --
 6. When did you meet my parents?
  Answer: About 2 years ago, at my place (before we got together)
  Truth:
  --
 7. What is the one thing you wish I didn’t do?
  Answer: I wish you didn't do an all nighter the first night, because no one knows what you did all those hours.
  --
 8. Where was our first date?
  Answer: Venezia
  Truth:
  --
 9. What eye color did you wish I had
  Answer: The one you have!
  --
 10. One food I don’t like
  Answer: Mushrooms
  Truth: and many more
  --
 11. My favourite drink?
  Answer: Tequila? no.. Cacao? no. Té? no.... I don't know. Coca Cola light
  Truth: Alcohol: Sex on the beach and No-alcohol: Coca Cola Zero
  --
 12. What is my shoe size?
  Answer: 36,5-37
  Truth: 39-40
  --
 13. What I am afraid of?
  Answer: Me, no not really.. The dark? No, you love it. The book you have!!
  Truth: , but monsters and everything supernatural
  --
 14. What’s my favourite sandwich?
  Answer: Croissant with sallad, cucumber och cheese.
  Truth: Croissant with tomatoes and mozzarella.
  --
 15. What would I eat every day if I could?
  Answer: Heh, spagetti
  Truth: and M&M's
  --
 16. What is my fav cereal?
  Answer: Heh, müsli. This one we always eat, aka Pirkka müsli with dried strawberries and yoghurt
  Truth: START!
  --
 17. What is my favourite song?
  Answer: Skrillex, Kill everybody
  Truth: Hahaha
  --
 18. What is my eye color?
  Answer: It depends on the day. Green and blue!
  Truth: kinda... But green, blue, grey and yellow-brown.
  --
 19. Who is my BFF?
  Answer: Ronny, am I right? Or can there be many? If there could be many then it's Ronny, Ida (Hellman), Vanno and Nella
  Truth:
  --
 20. What is my favourite cake?
  Answer: I don't know..... Chocolate cake.
  Truth:
  --
 21. Do I play sports? If so what?
  Answer: You walk, does that count? Well, no, you don't play any sports right now.
  Truth:
  --
 22. I could spend hours on _______.
  Answer: Watching Netflix
  Truth: and playing Sims
  --
 23. What talents of mine do you LOVE?
  Answer: My bunny nose
  --
 24. Do I have a nickname? What is it?
  Answer: Feffe
  Truth:
  --
 25. What kind of books do I like?
  Answer: Honey and... what was it?? All those teen books...
  Truth: Milk and Honey? and yeah teen books.
  --
 26. What is the first thing that I do in the morning?
  Answer: Check your phone
  Truth: That's the second thing I do, the first thing is that I take my pills.
  --
 27. Complete this sentence “My girlfriend is __________”
  Answer: ... PERFECT for me!
  Truth: Aaaaawwwh! ♥

Well guys, now you know the background and you know a little bit more how my boyfriend thinks... Hahahah, he so didn't like that I wrote everything ha said. But well, as I always tell him. It's his own choice to be with me!


Puss&Kram
Feffe

Likes

Comments

Eftersom jag studerar till medieassistent, betyder det att jag tar en hel del bilder både skoltid och på min fritid. Jag kan senare gå in med i detalj vilka kameror jag använder och vad jag har för inställningar, men det får bli till ett annat inlägg. Nu tänkte jag dela med mej av ett par av de bilder jag är mest nöjd över (hittills).


Puss&Kram
Feffe

Likes

Comments

Hej!

Kände att det var så länge sedan jag gjorde en TAG. Tyckte det var dags att ni får känna mej på ännu ett annat sätt.

1. Vilket tuggummi brukar du köpa?
- Oftast det billigaste (fattig studerande !!), men det måste vara mint eller spearmint

2. Vad har du alltid i kylen?
- Haha, tråkigt som det låter så... mjölk. Det är någonting som alltid köps, alltid finns men ändå alltid är slut.

3. Kex eller tjex?
- Kex! 100%

4. Har du mjölk i kaffet?
- Får inte dricka kaffe, men tidigare då jag stundvis drack det så hade jag en hel del mjölk i det.

5. Apple eller android?
- Well, har en Android telefon men en iPad och använder nästan bara mac datorer. Tror dock att jag ändå måste hålla mej till att jag gillar Android bättre.

6. Spolar du vatten på tandborsten innan eller efter du har haft på tandkrämen?
- Både och.. Först föra så att hela tandborsten är sköljd, men även efteråt så att tandkrämen blir fuktig. Haha!

7. Hur står du vänd i duschen?
- Antiktet mot duschen, förutom såklart då man sköljer bort schampo eller balsam från håret.

8. Knyckla eller vika toapappret?
- Ingen skillnad alls

9. Hur fördriver du tiden när du åker kollektivt?
- Musik, spelar och snappar.

10. Fönsterplats eller gångplats?
- Det har en stor skillnad på vad jag åker och med vem. Long story, ingenting jag nu tänker gå in på.

11. Stressad eller lugn?
- Allt för stressad! Finns det något man kan stressa för så stressar jag. Även fast en vanlig mänska inte sku stressa så hittar jag alltid någonting att stressa över. Dålig ovana.

12. Tålmodig eller otålig?
- Skillnad på vad det handlar om, oftast dock otålig.

13. Planerare eller impulsare?
- Jag är en person planerar och planerar allting in i det sista men gör ändå impulsiva saker då det väl kommer till att göra någonting.

14. Uppklädd eller nedklädd?
- Skillnad på tid och rum. Jag är "everything-or-nothing" typ av mänska. Väldigt nerklädd på vardagen man direkt det blir någon fest eller träffa så är jag allt för uppklädd.

15. Sover du med dörren öppen eller stängd?
- STÄNGD och helst låst. Har hört allt för många skäck historier om folk som kommer in och kollar på andra då de sover.

16. Vilken sida av sängen sover du på?
- Ligger så att jag alltid ser dörren.

17. Vilket är din fotomin?
- Ett smile med hela ansiktet, försöker alltid att få det att se naturligt ut.

18. Musik eller böcker?
- Musik, har sällan tid för att läsa. Är dock ett stort fan av ljudböcker

19. Sms eller mail?
- Snap för valigt chattande, Whatsapp för meddelanden som måste sparas och mail för viktigare ärenden.

20. Sött eller salt?
- Salt, är jätte känslig mot för söta saker och får lätt migrän.

21. Kan du nå näsan med tungan?
- Före jag skaffade min tung-piercing kunde jag, men inte mer....

22. Tror du på spöken?
- JO! Tror på allting övernaturligt.

23. Tror du på ailiens?
- Som jag sade, allting övernaturligt, så JO!

24. Vad tror du händer efter döden?
- Kalla mej konstig, optimist eller vidskepligt men jag tror på ett liv efter döden och att alla föds på nytt till någonting.

------------------------------------------------

Hoppas att ni känner mej lite bättre, ses!

Puss&Kram
Feffe

Likes

Comments