​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Den senare delen hösten och vintern har hittills känts trög, varit sliten, nedbruten och trött och skidåkningen har varit dålig, men med ljusglimtar. Jag vet vad jag kan och vill och det är frustrerande att inte vara där.
Annars har 2017 varit ett väldigt bra år för mig och jag har utvecklats på alla sätt. Därför känns det märkligt att vara i dålig form, jag förstår inte varför det har gått och känts trögt...

Men det är ju upp till mig att fixa det som inte fungerar. 2018 vill jag se till att jag mår bra både i huvudet och i kroppen, jag vill träna det hårdaste och bästa jag kan men förhoppningsvis lära mig lyssna på kroppens signaler, jag vill utvecklas som person och idrottare och så vill jag göra mina hittills bästa svängar i backen. Så får vi se vart det tar mig. Nu dags för att kicka igång det nya året med ett pass slalom chiaaaoo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Efter träningslägret i Österrike åkte jag till Funäsdalen för träning och sedan till Tärnaby några dagar för att sedan åka till Kiruna på läger. Åkningen i Kiruna blev bättre och bättre och slalomformen kändes ganska bra och stabil. Därefter åkte jag till Tärnaby några dagar igen och sedan åkte vi till Kåbdalis nära Jokkmokk. Första passet där var storslalom och det var typ det bästa passet jag gjort i höst, äkta skidglädje. Sedan tränade vi slalom i några dagar vilket också gick över förväntan innan det var dags för tävling. Tävlingarna var tuffa och jag kom inte i mål, men jag tar med mig att min åkning i slalom är bättre än den någonsin varit vilket känns kul :) Nu är jag i Funäsdalen igen och tränar storslalom inför tävlingarna i helgen. Formen i storslalom har varit upp och ner i höst men nu känns det som jag börjar vara inne på rätt spår äntligen. Så till helgen är det bara till att fokusera på. att göra så bra svängar som möjligt så får vi se vad som händer. Tjaaa

Likes

Comments

Precis kommit hem till Funäsdalen efter ett längre träningsläger i Stubai, Österrike. Mycket sol och snö och bra skidåkning. Träningen har för det mesta gått helt okej, ingen toppåkning men heller inte dålig åkning. Jag vet vart jag står och vad jag ska jobba vidare på.. Det blev en ganska brutal vurpa en dag men det gick bra, alltid skönt att veta att man klarar av att krascha. Och slagsmål med en fransman i backen en dag, men annars ett väldigt bra läger.

Nu hoppas jag få till ca 15 träningspass på gymmet innan jag åker upp till Kåbdalis i början på nästa vecka för mer skidåkning.

Likes

Comments

Hemma i Funäsdalen igen efter ännu ett bra träningsläger i Norge. Försöker hitta balans och stabilitet och bygga en bra grund den här försäsongen vilket känns bra än så länge. Ska börja packa ihop alla mina saker nu för om några dagar går flyttlasset äntligen till Tärnaby. Ska bli väldigt kul.

Likes

Comments

Hej. Jag har startat en insamling för min fortsatta elitsatsning via sponsor.me där man som privatperson kan donera. Alla bidrag är välkomna. Kika gärna in på den här länken för att hjälpa mig bli bättre:

https://www.sponsor.me/hugobackman


Likes

Comments

För en vecka sedan träffade jag min nya träningsgrupp Tärnaby skidakademi för fystester i Östersund vilket gick ganska bra för min del. Dagen efter åkte vi till Juvasshytta i Norge för 5 dagars skidåkning på glaciär. Första dagen regnade det och var ganska dåligt, men det var ändå så sjukt kul att kunna åka skidor igen. Efter det hade vi sol och bra underlag varje dag! Åkningen fungerar ganska bra för att bara vara augusti tycker jag. Nu har jag precis kommit hem till Funäsdalen för två veckors fysträning innan jag åker tillbaka till Norge :)

Likes

Comments

Den här sommaren har bestått av träning och jobb, ibland för mycket av varje. Har inte hunnit med så mycket annat över huvud taget i sommar faktiskt. Träningen har gått både bra och dåligt. Det var flera år sedan jag var så skadefri och smärtfri som jag har varit de senaste månaderna. Eftersom kroppen känns så bra har jag tränat hårt och vilat lite för lite, vilket gjort att jag har haft många tunga dagar istället. Men när jag fattade att jag behövde vila lite mer så vände det och sedan dess har träningen gått bättre än någonsin.

Nu är det bara några veckor kvar av min sommar innan jag börjar åka skidor igen. Ska bli väldigt kul att dra igång med en ny träningsgrupp och ny tränare. Har aldrig varit så förberedd på säsongsstart som jag är i år.

Likes

Comments

Hej och välkommen. Här kommer jag att skriva om vad som händer i mitt liv som mestadels består av träning, tävling, resor och mat.

Jag heter Hugo Backman och är en 20år gammal alpin skidåkare från Funäsdalen. Jag växte upp ca 50m från skidbacken i Sveriges bästa skidområde och åkte skidor första gången som 2åring.Likes

Comments