OvuSense Diary cycle 1

Okej så i mitt tidigare inlägg

PCOS + OvuSense= Toppen!

berättade jag lite om vad OvuSense är för något och jag kommer fortsättningsvis att skriva lite om hur jag upplevt användandet av sensorn och appen, och vad jag lärt mig efter bara 1 menstrations cykel.

Bara några dagar efter att jag beställt min OvuSense via deras hemsida så fick jag hem den och jag kunde knappt vänta tills sambon kom hem från jobbet! Jag var sååå himla förväntansfull och så nervös över hur den skulle funka och om den skulle lyckas identifiera min ägglossning... jag visste ju inte ens OM jag ens hade någon ägglossning?! 

Vi öppnade kartongen och vad som fanns med var detta:

  • Instruktioner
  • Sensorn
  • Förvarings fodral
  • NFC sändare med tillhörande sladd

Vi läste igenom instruktionerna och matade in koden i appen för att registrera sensorn och sen var det bara att börja använda den. Om man är van att använda OB så är sensorn inga problem, jag upplevde bara att det kändes lite konstigt. Följande morgon drog jag bara ut den och öppnade appen på mobilen och klickade på "Connect " och all information fördes över från sensorn till appen på ett kick! Man vill bara att det ska bli natt så man kan använda sensorn igen och få mer och mer och mer info om sin menstruations cykel !!!

Bilden ovan visar min första cykel och den visar tydligt hur min kropp och mina hormoner kämpar för att ägglossa... och efter konstaterad ägglossning men tyvärr ingen graviditet 😢 så går tempen ner och mensen anländer och då börjar nästa cykel.

Tack vare och ENDAST tack vare OvuSense så fick jag reda på att jag ägglossade på cykel dag 34 och jag ser verkligen fram emot att se hur nästa cykel blir! Som en kvinna med PCOS är mina cykler inte regelbundna och då är det extremt svårt att få reda på ägglossningen...

Jag ÄLSKAR min OvuSense och att den är så himla enkel att använda! Inga fler krångliga och toootalt opålitliga kiss stickor som man ska hålla på med vareviga dag!!! Toootalt värt varje krona!

Gillar

Kommentarer

IP: 173.231.62.72