Infertilitet , Kärlek, Hopp om livet elr?!, Livskvalitet , Tankar och funderingar

Snart är det dags för oss att ta nästa steg på vår resa och det kommer krävas så mycket av mig, vilket betyder att jag måste ta bättre hand om mig själv och min kropp. Så en rejäl utrensning av kropp och själ samt lägenheten står på schemat.

1. Göra en lever och njur det med grönt te och citron.
2. Se till att jag får tillräckligt med sömn.
3. Stärka min positivitet genom att göra roliga aktiviteter och träffa människor som gör mig gott.
4. Rensa bort all den kost som inte är bra för mig. Detta kräver en hel del av mig men det kommer löna sig i längden!

Att stå upp för det man VET är bäst för en själv men som kanske inte gillas av andra är inte helt enkelt men ibland är det nödvändigt.
Man får helt enkelt tänka "jag lever mitt liv för min skull och ingen annans"

Jag tror att det finns en mening med ALLT som händer i ens liv, men ibland förstår man inte varför det händer...
Många saker har hänt i mitt liv de senaste åren som jag verkligen INTE har valt, men har snällt fått acceptera. Som att jag blev sjuk.
Men jag kämpar vidare och har stora förhoppningar inför våren och sommaren!

Kärleken förändras genom åren i takt med att man själv utvecklas och växer i tanke och handling, men man måste vara två om att välja att utvecklas och växa tillsammans! Vi närmar oss ett 2 siffrigt årtal i vår relation och vi har gått igenom så mycket tillsammans...
Mycket tråkiga saker men mestadels positiva, som i de flesta relationer antar jag. Men vi hoppas att nästa steg ska bära frukt och göra så att vi 2 blir 3❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

PCOS, Tips, OvuSense Diary, Länkar, Hudiksvall

När man börjar känna att man vill skaffa barn så är det några väldigt viktiga saker att hålla koll på.
Ägglossningen är den viktigaste eftersom det är runt tiden för ägglossningen som man är fertil.
Det sägs att alla kvinnor har ägglossning på samma tid/dag i sin menstruations cykel men det stämmer INTE!!!
Alla kvinnor är unika och hormonerna som styr ägglossningen kan variera från månad till månad, speciellt om kvinnan har PCOS, är över/underviktig eller har vitamin/mineral brister pågrund av medicinering eller också en avsaknad av medicin.
Det är ofta när man försöker bli gravid och misslyckas, endera genom missfall eller att man helt enkelt inte blir gravid, som dessa brister eller obalanser upptäcks. En undersökning görs hos gynekologen och prover tas och ofta får kvinnan/paret höra att hon inte har ägglossning alls...
Kanske har man försökt pricka in ägglossningen hemma under den tid som läkarna/böcker/nätet säger att kvinnan ska ha ägglossning på, men trots massor med tester som går att köpa på nätet eller apoteket så lyckas man inte hitta ägglossningen. ..

Det är då man ska skaffa en OvuSense!!!

OvuSense mäter en kvinnas core temperatur (kärn/inner temperatur) genom att föras in i slidan, sensorn mäter regelbundet under natten och ger ett 99% korrekt resultat.

Vad är det för skillnad på BAS och KÄRN (core) temperatur?!

Jo när man mäter BAS temperaturen så använder man en vanlig termometer för munnen och tar sin temperatur varje morgon direkt när man vaknar (innan man klivit ur sängen) och skriver ner resultatet i kalender eller app. Detta är dock inte speciellt tillförlitlig och bara för några veckor sedan så var en app (appen namn nämner jag inte ) i hetluften för den hade inte fungerat och flera kvinnor hade blivit gravida trots att de enligt appen var i sin "säkra period"....

KÄRN temperaturen däremot mäts inne i kroppen under en längre period och ger därför ett 99% säkert resultat! Det enda man behöver göra med ​OvuSense 

är att föra in den medföljande sensorn som är i formen av en spermie/ägg med svans på kvällen när man går och lägger sig och sen sköter den sig själv tills man tar ut den på morgonen! Då öppnar man appen och väljer "Connect" och håller sensorn mot mobilen om man har en Android eller mot medföljande tillbehör om man har iPhone.

Appen gör sitt och du behöver inte göra något mer!

Hur enkelt som helst och OvuSense utformades speciellt med tanke på kvinnor som har oregelbunden menstruation som t ex PCOS men funkar ju lika bra även om mensen är regelbunden!

Likes

Comments

Kärlek, Livskvalitet , Paradiset i Torrsjö, Tankar och funderingar

Dan före doppare dan...
December har flugit iväg och i.orgon är det JULAFTON?!
När man var liten och gick i skolan hade jullovet börjat och förhoppningsvis hade man hunnit åkt en massa pulka på snöhögar som pappa skottade ihop med traktorn. Knäcken var klar sen länge och alla klapparna låg på den gamla vackra soffan inne i finrummet... några hade klämt och skakat på redan😃.
Spänningen och förväntan inför julaftonen var enorm och jag hade oftast valt ut vilken julklänning jag skulle ha och mamma hade lagt fram de förhatliga stickiga strumpbyxorna... usch!

Några jular så kom min mormor och morfar ner från Köpmanholmen utanför Örnsköldsvik, och vissa jular så kom även mina kusiner och firade oss. Det var de BÄSTA jularna i mitt liv!
Huset var fullt men det var så otroligt mysigt med mycket skratt och roliga aktiviteter, skidturer,  pulkaåkning, lek i snön med vår hund Ina och varm choklad på fälla tillsammans ❤

Som vuxen är det inte på samma sätt men innerst inne är jag fortfarande den där lilla tjejen med tindrande ögon som beundrar julgranen och som älskar julsånger. Jag älskar att fixa och ordna med julgodis, göra kalendrar (plågar min sambo eftersom vi inte lyckats få några egna barn), dekorera fint med glimmande ljusslingor här och där för att hålla mörkret borta och höja julstämningen lite mer!
Idag firar vi jul hos mina svärföräldrar och imorgon med mina, sen är det svägerskan födelsedag på juldagen och sambons födelsedag på annandagen... sen är det julfrid och jag hoppas på glädjande besked och en massa mys!

God jul på er alla och jag hoppas ni får en jul fylld av glädje och skratt🎅🎄❤

Likes

Comments

PCOS, Infertilitet , Kärlek, Motgångar, Tankar och funderingar

Efter så många år av misslyckanden har jag nästan gett upp och jag har inte så mycket kämpar glöd kvar inom mig...
Månad efter månad hoppas vi och försöker vara positiva, men varje månad är ett nytt misslyckande. Varje månad dör en liten bit av mitt hjärta och efter 8 år av försök att bli gravid är det inte mycket kvar!
Så idag gråter jag och sörjer att vårt hopp ännu en gång har krossats.

Att se vackra runda gravidmagar och små gulliga bäbisar är underbart men samtidigt är det fullkomligt förkrossande!
Jag är glad för alla som lyckas men samtidigt är jag så otroligt avundsjuk!
Varje nederlag vi gått igenom under dessa 8 år av kamp har varit fruktansvärt och hjärtskärande men vi har lärt oss så mycket. Vi har lyssnat på alla råd och tips, provat allt möjligt för att lyckas, men idag är dagen då vi måste fortsätta planera inför vår IVF!

Idag tillåter jag mig själv att låta alla känslor få komma fram, idag håller jag inte tillbaka utan låter tårarna flöda!
Besvikelsen över ännu ett nederlag river inom mig och jag håller på att tappa hoppet..

Jag hatar min kropp och min PCOS som motarbetar mig men jag kämpar med min kost, medicinerna och kosttillskottet för jag VET att de minskar mina symtom. Tyvärr inte tillräckligt mycket för att jag ska lyckas bli gravid utan IVF...

När tårarna torkat och känslorna av misslyckande bleknat lite så är det dags att ta tag i våra planer för nästa IVF igen.
Det är dags att glädjas över de positiva sakerna i livet igen.

Att jag, trots min PCOS har lyckats gå ner 8 kilo senaste 3 månaderna.
Att vi får så fint stöd av vänner och familj.
Att vi har möjlighet att göra en ny IVF.
Att vi har 2 befruktade embryon i frysen i Faluns IVF klinik.

Likes

Comments

PCOS, Infertilitet , OvuSense Diary, Länkar, Tips

Spenderar du en massa tid, pengar och energi på att försöka pricka in din ägglossning för att kunna bli gravid?!

Då har OvuSense ett super erbjudande den här veckan (-26/11-17)!!! Detta är deras BÄSTA erbjudande någonsin!

30% i rabatt på abonnemang av 30dagars och 12 månaders startkit ( sensor + OvuSense tjänsten) , gäller även om du redan har en sensor men vill förlänga ditt abonnemang med ytterligare 12 månader. (Gäller EJ på 30 dagars fortsättning av endast abonnemanget!)  

Allt du behöver göra är skriva in koden:
BLACKFRIDAY
i OvuSense shoppen och du sparar massor med pengar!

Klicka på länken nedan⬇

OvuSense shop
https://www.ovusense.com/eu/store/

Likes

Comments

Infertilitet , Kärlek, Länkar, OvuSense Diary, PCOS

Förra året vid den här tiden satt jag vid datorn och försökte googla på billiga ägglossning tester (för jag behövde så många/månad pga min pcos) och olika sätt att se om/ när man har ägglossning...

Jag kände mig så deprimerad och ledsen, vi var på väg att ge upp efter alla år av infertilitet och längtan. Det kändes som att jag tappat kontrollen över min kropp och jag hade ingen aning om när jag hade ägglossning.... Vissa månader/cykler hittade jag inte ens ägglossningen trots att jag använt mig av massor med ägglossning stickor och till och med clearblues fertilitetsmonitor...

Men så hittade jag en sida med kvinnor i samma situation som jag och några där nämnde OvuSense. Eftersom jag aldrig hört talas om detta tidigare så blev jag nyfiken! När jag hittade OvuSense hemsida började jag läsa och tänkte direkt att det här är PRECIS vad jag letat efter!!!!

Klicka på bilden ⬇för att komma till OvuSense hemsida och beställ en egen sensor!!!

OvuSense

Vi diskuterade de olika alternativen min sambo och jag och kom fram till att OvuSense var det vi ville satsa på så vi beställde en sensor och ett abonnemang på 12 månader... nervöst väntade vi i ungefär 1 vecka på att den skulle anlända från England och när den kom var jag så himla förväntansfull!

Skulle den verkligen fungera?! Skulle den kännas obehaglig under natten och vad skulle resultatet bli... jag var så spänd och nervös och orolig för att vi kastat så mycket pengar i sjön...

Efter lite problem med att få sensorn att koppla till min mobil pga att vi gjorde fel och för att vi använde oss av den mottagare som följde med om man har en Iphone, men sedan vi kommit på det funkade det perfekt!

Första natten med sensorn var lite konstig och det kändes lite obehagligt eftersom jag inte förde in sensorn tillräckligt långt in och det kändes lite som om den skulle glida ut hela tiden... Det blev många skratt den natten!

Tiden gick och efter några nätter hade jag vant mig och kände inte ens sensorn när den väl var inne, vilket ledde till att jag glömde bort den när jag gick upp för att gå på toa på natten och den gled ur... Inte så roligt då men så här efteråt kan jag skratta gott åt det!

Det som fascinerade mig mest med att använda min OvuSense var att se hur min kurva ändrades i appen och hur jag för första gången i mitt liv kunde se hur min kropp kämpade för att nå ägglossning. Då hade jag tydliga tecken på obehandlad PCOS och med det menar jag en kurva som går upp och ner hela tiden, som har hög temperatur ena dagen och väldigt låg temperatur nästa dag!

Och när OvuSense äntligen bekräftade min ägglossning på cykel dag 34 var jag så lycklig att jag grät! Jag hade ÄNTLIGEN fått veta att min kropp faktiskt fungerade, trots att läkarna sagt att jag troligtvis inte hade någon ägglossning på grund av mina långa cykler, och jag kunde känna hoppet återvända om att vi trots allt skulle lyckas bli gravida!

Nästa månad såg min kurva lite bättre ut och tredje cykeln med OvuSense så hade jag ägglossning på dag 18?! Jag trodde inte det var sant... Dag 18!!!

De 2 följande cykler hade sen ägglossning på dag 30, 34 men sen cykeln efter der dök ägglossningen upp tidigt igen och jag upptäckte ett mönster med 2 långa cykler och sen 1 tidig osv osv. Allt tack vare OvuSense!!!

Efter alla år vi kämpat med infertilitet så kändes det fantastiskt att hitta en underbar och stödjande grupp på Facebook där man kan få hjälp att tolka sina kurvor och ställa en massa frågor till andra kvinnor som också använder sig av OvuSense för att bli gravida. Det är många i gruppen som lever med pcos och OvuSense är ju utformat för bland annat kvinnor med pcos som ju ofta har ett förhöjt LH hormon vilket leder till att vanliga ägglossnings stickor/tester ger ett falskt resultat. "OvuSense users groupe" har blivit som en livlina för mig och stödet från dess medlemmar betyder så otroligt mycket för jag VET att de upplever samma saker, samma oro och samma motgångar som jag gör varje dag!

Eftersom OvuSense kommer ifrån England är gruppen engelsktalande men det upplever jag inte som ett problem utan tvärt om, för många läkare här i Sverige vet knappt vad pcos är och ännu mindre hur kvinnor upplever hur det är att leva med infertilitet, behåringen, övervikten osv. Tack vare OvuSense och Facebook gruppen så har jag lärt mig massor om olika behandlingsmetoder, mediciner och kosttillskott som kan hjälpa och det är utöver allt jag lärt mig om att tolka kurvorna och mina cykler. Utan OvuSense skulle jag ha gett upp för länge sedan och tappat ALLT hopp om att bli gravid!

Det här är 3 bilder på min senaste cykel och även om vi inte aktivt kunde försöka bli gravid denna cykel på grund av att jag opererade bort en sjuk binjure, så ser den bättre ut än någonsin och den ger mig hoppet åter. Tack vare den uppdatering som OvuSense gjorde nu i höst kan man avläsa/tolka kurvorna på ett bättre och mer tydligt sätt än tidigare. De höga topparna och djupa dalarna omvandlas till en slätare kurva vilket visar hur temperaturen verkligen ser ut. Dessa gör också att man som användare blir lugnare och man behöver inte stressa upp sig längre över en plötslig topp eller dal utan man kan se ett snitt av sin temperatur.

Idag, 1 år efter att vi beställde vår OvuSense så har vi lärt oss så mycket om varandra och om hur min kropp fungerar. Vi har INTE gett upp hoppet om att bli föräldrar! Tack vare OvuSense känns det som om vi fortfarande har en chans ❤

Det här året med OvuSense har varit fyllt av så många känslor, lycka över att kunna se min ägglossning och hur mina cykler förändrats till det bättre, och sorgen över att vi inte lyckats bli gravida ännu... Men jag har fått tillbaka hoppet tack vare OvuSense!

Likes

Comments

Hudiksvall, Infertilitet , Motgångar, PCOS, Utmattning

Svensk sjukvård har försämrats en hel den de senaste 10 åren och de ibland ofattbart stora sparkraven gör det svårt för sjukhusen att hitta sköterskor och läkare... men vilka är det som drabbas, jo VI patienter!!!

Men det här inlägget ska egentligen inte handla om sparkrav och liknande utan om hur diverse läkare leker gud med våra liv och för att "effektivisera" sin verksamhet så inför de nya regler som gör att man inte längre bara kan ringa och få en tid när man år orolig för något, utan man måste skicka in en "egenremiss" och gissa vad man har för fel...
Jag har som jag nämnt tidigare något som heter PCOS (polycystisk ovarien syndrom) en hormonell sjukdom som gör att man inte har ägglossning som andra kvinnor, får ökad behåring osv osv..
Hur som helst så har jag haft PCOS sen övre tonåren och känner min kropp vid det här laget och jag har se senaste året känt att allt inte är okej med mina hormoner och min kropp, så jag ringde gyn i januari för att få komma och ta prover samt göra en gynundersökning. Men fick då svaret att om det inte var ngt akut så var det bättre att vänta eller be en läkare skicka en remiss...
Lite chockad över att inte kunna få hjälp direkt i Hudiksvall blev jag såklart eftersom jag aldrig haft problem att få en tid på kvinnokliniken på Sundsvalls sjukhus när jag bodde i Sundsvall. Men jag gick till min läkare på medicin kliniken som jag gick till för blodtrycket, och han sa att han kunde ta proverna jag ville ta men tyckte det var konstigt att jag blivit nekad och så skrev han en remiss till gyn.

Tiden gick och jag ringde flera gånger under våren till gyn för att höra varför jag inte fått någon tid... jag fick många olika svar:

"Jag ska kolla upp detta och återkomma"
"Tyvärr hittar jag ingen remiss... vad var det du hette sa du?!"
"Nä... jag vet faktiskt inte vad som kan ha hänt men om du ringer imorgon igen så ska jag kolla upp det..."

Jag väntade snällt och led under tiden av min ökade behåring samt av olika andra symtom kopplade till PCOS men i början på hösten kände jag att nu har det gått förbannat lång tid och snart måste jag få hjälp!!!
Så någon vecka innan min operation ringde jag gyn igen och bad ännu en gång om hjälp. Sköterskan jag pratade med började med att föreslå att jag skulle skicka in en "egenremiss" och då brast det TOTALT för mig och jag kände att nä nu väntar jag inte längre som en "snäll och duktig flicka"!
Jag förklarade lugnt och sakligt att min läkare på medicinkliniken skickat ett remiss redan i januari och att jag behövde hjälp NU!
"Jaha... ja men det remiss svaret gick ju tillbaka redan i februari..." svarade hon mig och jag blev skitförbannad helt ärligt och kände mig så överkörd. Jag ifrågasatte varför jag inte fått information om detta och det kunde hon inte svara på... och eftersom remiss svaret gått tillbaka så var saken utagerad i deras ögon.
Jag försökte förklara för henne att jag ju inte fått någon hjälp och att jag FORTFARANDE behövde få göra en gynundersökning och ta prover eftersom jag känt en längre tid att allt inte var okej, varken med mina hormoner eller med mitt underliv! Jag försökte gråtande och förtvivlat förklara för henne att jag behövde få hjälp eftersom vi (sambon och jag) skulle göra ett nytt IVF försök när jag läkt efter min operation. Att jag behövde få veta hur mina hormoner låg till innan IVF så den inte skulle behöva senareläggas pga medicinering eller liknande...
Svaret jag fick efter hon rådfråga deras fertilitets läkare var att den enda hjälpen jag kunde få var p-piller eller Spironolakton (en blodtrycksmedicin som har effekt mot ökad behåring genom stabilisering av hormonerna) men någon gynundersökning skulle jag inte få för, och jag citerar

"...de tänkte inte göra de privata fertilitetsklininernas grovgöra..."

Nä visst, så må det ju vara men eftersom jag är 42 år har jag redan överskridit åldersgränsen för rätt till hjälp med "fertilietsrelaterade problem" som IVF, det är ju därför vi sökte hjälp av fertilitetskliniken i Falun och gjorde vår IVF och vårt FET (frozen embryo transfer) där. Jag begärde INTE att vi skulle få göra ivf i Hudiksvall men nu handlade det om att få göra en gynundersökning som jag väntat på att få göra i nästan 1 år!?

Efter att ha gråtit och känt mig förtvivlad och heligt förbannad på gyn och på fertilitetsläkaren på gyn, som jag dessutom stöter ihop med då och då eftersom vi bor så nära varandra, så har jag bestämt mig för att göra en anmälan till patientnämnden!
Jag känner mig väldigt illa behandlad och rent ut sagt kränkt av det dåliga och nedvärderande bemötande jag fick när allt jag ville vara att få hjälp för att jag inte mår bra! Och eftersom jag ofta möter kvinnor som har PCOS som inte får den hjälp de behöver eller möter läkare som har uppenbart bristfällig kunskap om vad PCOS är och hur det bäst behandlas så tycker jag det är viktigt att jag delar med mig av mina upplevelser!

​Dela gärna detta till andra med PCOS 

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Livskvalitet , Motgångar, Tankar och funderingar , Utmattning

De flesta av oss är mer eller mindre stressad över olika saker i våra liv, men vi hanterar den på olika vis.
Stress kan vara det man upplever i sina arbeten, i skolan eller i livet i stort. Beroende på hur man mår och vilket stöd man har omkring sig så kan man klara av mer eller betydligt mindre yttre stressiga situationer...

Kroppsliga tillstånd som nedsatt immunförsvar, infertilitet, depression, vitamin/hormonbrist i olika former och sömnbrist är bara några orsaker till att man har en låg stresstolerans i vissa perioder av sitt liv. Men sen tillkommer saker som ökad arbetsbelastning, vantrivsel på arbetet, ekonomi, förändrade familjeförhållanden (separationer, skilsmässa, tillökning osv) och hot om arbetslöshet osv osv...
Listan över det som stressar upp oss är väldigt lång...

Vi behöver ALLA ha ett stödnät omkring oss med familj och vänner som visar att de verkligen bryr sig när det krisar och stormar som värst!

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Infertilitet , OvuSense Diary, PCOS, Tips

Ibland är livet fyllt av ironi på hög nivå...
Man undrar ju vad meningen egentligen är där och då men i efterhand inser man att man får helt enkelt ha hopp och tillit inför det som ska ske.

Jag har i snart 1 år använt min OvuSense och även om jag inte ännu blivit gravid så har jag lärt mig mer om mina hormoner och min mens cykel än någonsin. Nu vet jag att mina olika kosttillskott och mitt Metformin har hjälpt mig att stabilisera min cykel och min vikt.

Denna månad har varit förlorad fertilitetsmässigt för mig/oss oavsett pågrund av den operation jag genomgick för att ta bort en sjuk binjure, men det har också ironiskt nog varit den bästa cykeln på flera månader...
Första ägglossningen på 2 månader och en otroligt fin kurva men alla de starka medicinerna jag var tvungen att ta och själva operation, både under och efteråt gjorde det omöjligt för oss att ha samlag.

Men det är bara att gilla läget och inse att tidpunkten var fel men "verktygen" är de rätta, nämligen OvuSense!
Vi tar nya tag nästa cykel och fortsätter tänka positivt.

OvuSense har de senaste månaderna utfört uppdateringar och är bättre än någonsin! Nedan ser man 3 olika sätt att tolka sin cykel kurva i OvuSense appen.

Den övre delen av bilden visar temperaturen som den är när man kopplar sin sensor till appen och de två under visar hur OvuSense filtrerar bort diverse febertoppar eller stigningen i temperaturen pga alkohol osv.

Jag tycker den här uppdateringen är jättebra och ger ett bättre och mer exakt resultat så man verkligen kan vara säker på att tiden för ägglossningen stämmer!

Även om det snart gått 1 år utan en graviditet så är OvuSense fortfarande det bästa köp vi någonsin gjort!!!

Likes

Comments

Hudiksvall, Kärlek, Motgångar, Utmattning

Som jag berättat tidigare i bloggen så var min ena binjure sjuk och läkarna trodde att eftersom man inte kunde se någon tumör på den så skulle hela vara påverkad,  "överstimulerad" vilket gjorde att den producerade för mycket Aldestoron.
Vilket ledde till att min kropp höjde blodtrycket mer och mer och mer...

När datumet för operationen var bokat blev jag tvungen att inse att den skulle kunna få 3 olika resultat...
1. Att min ärftliga faktor för högt blodtryck och stressen de senaste åren inte skulle göra tillräckligt stor skillnad även med operationen för att sänka blodtrycket tillräckligt mycket.
2. Att operationen skulle gå bra men att jag skulle få problem med infektion och liknande efteråt.
3. Att operationen skulle gå bra och att jag inte bara skulle få minska mina blodtrycksmediciner utan kanske också få ta bort 1 eller flera totalt!

Tisdagen den 24/10 klev jag och sambon upp väldigt tidigt och körde ner till Uppsala för många möten med sjuksköterskor och läkare inför operationen. Vi var minst sagt trötta efteråt och jag var sjukt orolig och nervös. Inte ens en tur ut till IKEA Uppsala kunde pigga upp eller få mig att slappna av...
På morgonen den 25/10 tog jag en Sobril (lugnande tablett) jag fått av sköterska dagen innan att ta innan vi satte oss i en taxi till sjukhuset. Jag blev inskriven och fick byta om till en ovanligt ful och väl använd sjukhusdräkt med tillhörande hemska lårhöga strumpor. Sen gick det ganska fort och när de rullade iväg mig från min oroliga sambo var jag så himla tacksam för min lugnande tablett! En massa nålar sattes i mina armar och man tog blodtrycket innan jag fick order om att andas djupt 3 andetag i en stor mask, och sen minns jag inget mer förrän jag vaknade upp på uppvaket med sjukt torr mun...

Uppvaket var sjukt jobbigt pågrund av två saker. Det första muntorrheten som var överjävligt jobbig men lindrades lite av någon spray de hade och de få klunkar vatten jag fick, och det andra var när de hämtade min älskade sambo som väntat oroligt på att få veta hur jag mådde. Tyvärr fick jag veta av sambon att trots att vi blivit informerade om att han skulle hållas uppdaterad om operationen och hur jag mådde på uppvaket så hade han inte fått någon information alls. Och visst, det var ingen hjärt eller hjärnoperation, men om de säger att han ska få veta "fortlöpande om operationen" då ska det ju vara just det!

Efter några timmar på uppvaket kom jag upp på avdelningen och sov och var vaken om vart annat. Sov oroligt på natten och hade lite ont, men mest på grund av alla nålarna i armarna och på grund av upprepade väckningar av nattsköterskorna som tog prover och mätte blodtrycket. På morgonen längtade jag hem och efter min älskling. Och tursamt nog tyckte läkarna att mina resultat var tillräckligt bra för att jag skulle få åka hem!!!
De hade kunnat ta bort 2 av mina blodtrycksmediciner direkt efter operationen och alla kalium tabletterna, och minskat doserna på 2 andra!

Visst sa de att jag skulle vila och inte lyfta tungt i 3 veckor men deras förhoppning var att jag skulle kunna inom några månader även ta bort fler tabletter... kanske alla!
Väl hemma igen har jag haft lite ont och blivit tvungen att ta de starka tabletterna jag fick utskrivna, men för varje dag som går blir jag lite mjukare i kroppen och smärtan minskar lite i taget.
Jag ser lite ljusare på framtiden och visst kommer det säkert bakslag men förhoppningsvis inte alltför stora eller alltför många...

Likes

Comments