Mästaren på Black Friday

För ett par år sedan introducerade jag konceptet Black Friday för min pappa. Han var väldigt skeptisk först. ”Jag behöver väl fan inget” sa han och höjde ljudet på teven. Det var i det ögonblicket som ironin slog ner som en blixt rakt ner i hans gamla Panasonic. Teven gick sönder ungefär 2 minuter efter att han sågat Black Friday. Det var otroligt. Han var arg och jag var lösningsorienterad. Jag hämtade min laptop och slog upp datorn på någon sida som sålde elektronikprylar till bra priser. En sida vars priser var extra pressade under just Black Friday.


Han valde till slut att vända blicken mot skärmen. Jag pekade och gestikulerade för att han skulle förstå. 25% billigare, var teven som jag förslog. Den kostade dessutom mindre än vad hans nuvarande gjorde då den köptes. Black Friday kunde ge honom en super-TV till ett oerhört bra pris. Det var inte illa, inte illa alls.


Jag fick lov att komma tillbaka dagen efter. Det var inget snack om saken, han kunde inte bestämma sig så snabbt. Det gick bara inte. Jag valsade in någon gång efter frukost och frågade om han hade sovit på saken. Det hade han och han var redo att betala priset för teven. Som tur var fortsatte företaget med rabatt på elektronik även dagen efter Black Friday. Fan vet om gubben hade köpt en ny tv annars. Då hade han nog bara suttit där och stirrat in i sin gamla.


Hur som helst. Det jag ville komma till är att min pappa nu tillhör den absoluta eliten inom Black Friday-firande. Han har bättre koll än någon annan på vad som kommer upp och vad ett bra pris är i en väldig massa olika kategorier. Det är faktiskt både imponerande och smått chockerande. Jag trodde inte att min pappa skulle bli bra på något nytt under sin senare del av livet. Det trodde jag verkligen inte. Black Friday blev det dessutom och det var kanske det mest förvånande av allt.


Jag kom att tänka på detta eftersom årets Black Friday nu stundar. Vad ska ni köpa under årets stora shoppingdag? Är ni taggade? Är det några särskilda sidor ni ska besöka under Black Friday? Eller kanske fysiska butiker?


Jag vill veta! Skriv i kommentarsfältet. Jag lovar som vanligt att svara på alla meddelanden och frågor. Vi hörs snart igen! Ta hand om er till dess!


Gillar