HOVMANTORP

Som medlem av Hovmantorps Film- och Fotoklubb får Olivia Karlsson låna kamera. Hon har blick för hästar och katter.

Likes

Comments

HOVMANTORP

Erika Kjellson fick i uppgift att ta vinterbilder till Nouw hovmantorp som är fotoblogg för medlemmar i Hovmantorps Film- och Fotoklubb. Under sportlovsveckan får tolv ungdomar prova på att vara fotograf och bli klubbmedlemmar under ledning av Alma Strömberg. Vi startar på måndag kl 10.00. Se kommunens sportlovsfolder. Föranmälan till Anders Karlsson 070-3057544

Likes

Comments

HOVMANTORP

Elin Frisk fick i uppgift att ta vinterbilder till Nouw hovmantorp som är fotoblogg för medlemmar i Hovmantorps Film- och Fotoklubb. Under sportlovsveckan får tolv ungdomar prova på att vara fotograf och bli klubbmedlemmar under ledning av Alma Strömberg. Vi startar på måndag kl 10.00. Se kommunens sportlovsfolder. Föranmälan till Anders Karlsson 070-3057544

Likes

Comments

I kväll finns det ett trevligt uppdrag i Lessebo för ungdomar i Hovmantorps Film- och Fotoklubb, förutsatt att någon förälder ska dit. Det är veteranfordonsutställning på "Smedplan" kl 18.00, nära bussarnas vändplats vid stationen. Jag kan inte medverka, men väl låna ut kameror. Ring eller messa Anders 070-3057544. Ring också om du vill bli medlem. Det kostar 25 kronor för ungdomar upp till 20 år och ger bland annat möjlighet att låna kamera.

Likes

Comments

HOVMANTORP

För tredje året rad blev allsångsträffen För världens barn i Hovmantorp en solig och musikalisk succé. Minst 300 personer samlades i och kring Gropen mitt emot Kupan. Hanz Henriksson var allsångsledare, uppbackad av Paul Boman på gitarr och dragspel. Röda korset stod för arrangemanget, som dokumenterades av Elin Frisk och Meja Karlsson. Ungdomarna deltar i en ungdomssatsning av Hovmantorps Film- och Fotoklubb.

​Meja Karlsson och Elin Frisk tog alla bilderna åt Nouw Hovmantorp Bloggs inslag från Gropen. De ingår i en ungdomssatsning av Hovmantorps Film- och Fotoklubb.

Paul Boman och Hanz Henriksson spelade upp till allsång.

Likes

Comments

Över 80 ungdomar deltog vid minst ett tillfälle och vissa varje dag under sommarlovsseglingen i Hovmantorp. Alla blev på köpet medlemmar i Hovmantorps Segelsällskap och fick en klubbtröja. Satsningen pågick 09.30-17.00 under vecka 26 och 33 med bidrag från Lessebo kommun, som fått statliga pengar och alla sommarlovsaktiviteterna finns här: chrome-extension://oemmndcbldboiebfnladdacbdfmadadm/https://www.lessebo.se/download/18.7500df6215c815b7e0c1d035/1

Likes

Comments

Det finns inte bara fisk i våra vattendrag. Vid Sågviken i Hovmantorp har människors verksamhet förr och nu satt sina spår. Men det ger också tillfälle för ungdomar på sommalovssegling att ägna sig åt magnetfiske som ger många napp,och rensa sjö- och bäckbotten från järnhaltigt skräp och skrot. På bilderna ger sig Axel Tuneskog, Ronyar Hassan och och Erika Kjellson på miljösynder.

Likes

Comments

I tisdags så bjöd Skruv på fint väder, som vanligt. Skruvs IF hade tidigare i sommar under två tillfällen hållit i friidrottsskola då man som barn/ungdom fick testa på några av dem roliga grenarna. Dock kom det inte alls lika många barn under dessa två tillfälle. Men det stoppade inte Albin, med all uppmärksamhet från tränarna så både sprang han både fort och hoppade långt.

I bilderna nedan kastar Skruvs iF egna Alexander Karlsson diskus. Han är 13 år och har redan kastat 45.68m vilket gör han till 1:A i Småland. Men nu tränar han stenhårt för Götalandsmästerskapen i Uddevalla!

Av: Melinda Karlsson

Likes

Comments

Ett blött genrep följdes av desto soligare premiär för RAMP:s tredje Lyckemoäventyr i Hovmantorps hembygdspark, med Magnus Andersson som manusförfattare och Mats Sturesson som regissör.

Haidie Alkurdi och Ronyar Hassan från Hovmantorps Film- och Fotoklubb dokumenterade föreställningen och fler bilder kan ses på https://www.facebook.com/pg/hovmantorp.nu/photos/?tab=album&album_id=705901029611361 och som bildspel på https://www.youtube.com/watch?v=vBFLJ-ag8uk&feature=share

Likes

Comments

På torsdagskvällen genrepade RAMP med publik i Hovmantorps hembygdspark inför lördagens premiär klockan 15.00. Genrepet blev en prövning för alla inblandade, på grund av envist regn, men replikerna satt med en enda teaterviskning och en missad entré. Ungdomarna Elin Frisk och Nike Falk fotograferade under föreställningen. Båda två deltar i sommarlovsverksamhet med Hovmantorps Film- och Fotoklubb. De har fått låna kameror och fler resultat av deras insatser kommer att publiceras på nouw.com - hovmantorp Blogg. https://youtu.be/CM4nSIVIMqw

​Christel Johansson och Stina Joelsson bjuder på skönsång och dramatik. Mikael Nielsen står för muntlig och kroppslig komik och en Buick bjuder på blickfång.

På torsdagskvällen genrepade RAMP med publik i Hovmantorps hembygdspark inför lördagens premiär klockan 15.00. Detta genrep blev en prövning för alla inblandade, på grund av envist regn, men replikerna satt med en enda teaterviskning och en missad entré. Detta bådar gott.

Ungdomarna Elin Frisk och Nike Falk fotograferade under föreställningen. Båda två deltar i kommunstödd sommarlovsverksamhet hos Hovmantorps Film- och Fotoklubb. De har fått låna kameror och fler resultat av deras insatser kommer att publiceras på nouw.com - hovmantorp Blogg.

För fler bilder, se: https://youtu.be/CM4nSIVIMqw

Ragnar Blixt, spelad av Mikael Nielsen, har draperat sig och man anar det värsta.

Men fram träder Ragnar riggad för att tävla om att bli ortens Elvismästare.

Johan Käll och Christel Johansson försöker att få vardagen att fungera med en liten som inte sover mycket när mamma vill.

Magnus Andersson har åter skrivit manus och gett sig själv svåra prövningar i rollen som pappa i familjen Hemlin.

Anders Karlsson, Christer Johansson och Jörgen Gustavsson bjuder på musikaliska högtidsstunder.

Det var glest på läktaren och under pappas paraply fångar Nike Falk händelserna på scenen med kamera.

Ronny Söderlund är betjänt, chaufför och alltiallo åt en nästan äkta greve.

Sonny, spelad av Mattias Björnberg, kommer från fängelset till familjen för att resa sig från brottets bana. Men den gamle  gängledaren, spelad av Markus Dackling, har andra planer för Sonny.

Likes

Comments