Det börjar här.

Att bo i en herrgård har alltid varit den stora drömmen och därför kunde vi inte låta bli att gå på visning när detta hus dök upp på Hemmet. I detta blogginlägg tänkte jag dela lite kort fakta om vårt nya hem. Detta är nog mest intressant för de som precis jag själv vurmar lite extra för äldre hus!

Årtal: 1877 Storlek: 740 kvm varav 500 kvm boyta och 240 kvm källare Antal rum: 10 Tomtarea: 8643 kvm

Huset byggdes 1877, men själva gården i sig fanns redan på 1600-talet. Gården ägdes av Axel Oxenstiernas farfar tydligen, spännande! Alldeles intill tomten finns fornlämningar. Tomten i sig är en kuperad naturtomt, något som vi tycker är väldigt bra eftersom vi inte alls har något intresse för trädgård. Den här trädgården sköter sig självt! Ja, förutom gräsklippningen då... På husets baksida finns en mindre sjö. I övrigt har tomten flera fina lövträd och det blir därför väldigt vackert här om hösten tycker jag.

Huset ligger ute på landet. Det är lugnt och fridfullt här ute samtidigt som vi har en del grannar nära.

Omgivningarna består av mindre sjöar och öppna fält. Här betar rådjuren runt husknuten och det finns även älg, vildsvin, harar och alla möjliga djur! Härute lever man verkligen i ett med djuren och naturen har vi märkt.

Gillar

Kommentarer