Dämpad färgsättning

De senaste månaderna och framför allt veckorna har jag ägnat mycket tid åt att fundera på väggfärger. Att det ska ta så lång tid att välja färg på väggarna tänker ni. Ja, det går förstås att vara betydligt mer spontan, men jag försöker välja färger till våra väggar som förhoppningsvis ska kännas bra i ett antal år framöver. Det är inte helt okomplicerat eftersom färger går i trender och tillslut blir det svårt att med säkerhet veta varför man dras till en färg, om det handlar om den egna estetiken eller att man är under påverkan av alla intryck och rådande trender. Vit är ett säkert kort skulle vissa säga. Jag skulle säga tvärtom. Vita rum är bland de svåraste att inreda.

Som några av er som följer mig kanske har noterat så tycker jag om mörkare omgivningar. Med det sagt så behöver inte väggarna målas mörka. Det jag söker är en dämpad färgsättning som varken är för ljus eller för mörk. Det har inte varit särskilt enkelt, men jag tror att jag har hittat färger som kommer att fungera.

Nedan ser ni bilder som jag har sparat i min mapp! Det är exempel på dämpad färgsättning som ger just den där känslan jag är ute efter.

Vilken fantastisk väggfärg! Kanske något för ljus, men helt fantastisk. Den är tillräckligt dämpad för att mjuka upp rummet och ge uppmärksamhet åt de vita snickerierna och stuckaturerna, men tillräckligt ljus för att upplevas vara sober. Till mörka trägolv skapar färgen den där dämpade känslan som jag vill åt. Det blir också väldigt tydligt hur viktigt det är med svarta detaljer för att skapa utropstecken..

Jag tycker att tavlan kommer fram väldigt stiligt mot just den här väggfärgen.

Vilket otroligt vackert kök! Det hade inte varit detsamma med vita väggar.

Samtliga ovanstående bilder kommer från Wredes fastighetsmäkleri!

Gillar

Kommentarer