Att välja second hand för att bygga upp ett mer unikt hem

Att inreda och dekorera ett hem är för mig ett sätt att ge uttryck för kreativitet, det hade lika gärna kunnat handla om att måla tavlor. Ett tomt rum eller ett orenoverat hus är min tomma canvas. Det är säkerligen så för de allra flesta som delar intresset för just inredning. Med tiden har jag dock noterat hur just innehållet på Instagram över tid alltmer upplevs uniform och i värsta fall fantasilöst. Det är lätt att ryckas med i trendsvängarna, och en utav riskerna med detta är att man förlorar sitt eget ID i sitt sätt att uttrycka sig. För att undvika detta skulle jag vilja slå ett slag för att välja second hand framför nyproduktion.

De absolut mest vackra hemmen är sällan hem fyllda med säsongens senaste prylar. I stället finns här ärvda saker, auktionsfyndade klassiker, udda prylar köpta på resande fot, loppisköp och vackert hantverk. Det är den typen av hem där ägarna så tydligt har satt sin egen prägel och där rådande trender har fått väldigt liten eller ingen uppmärksamhet. Det är just den här typen av hem som jag personligen tror står sig över tid och ur den aspekten kan anses mer ”hållbar”.

Varför ångrar man sällan ett loppisköp/auktionsköp? Jag tror svaret är att vi värderar en pryl högre om vi har fått jobba lite för att få tag på den, om den inte återfinns i precis varenda hem och den dessutom kanske är gjord av ett gediget material som så många gamla möbler är. Genom att förstå hantverket bakom något så blir åtminstone jag mer benägen att behandla den möbeln/prylen såsom den förtjänar.

Bordet ni ser ovan är vårt vardagsrumsbord av grön marmor med underrede av mässing. Bordet köpte vi för 500 kr för 7 år sedan på auktion och vi har haft det i vårt vardagsrum sedan dess. Vi tycker om det lika mycket nu som när vi fyndade det! När vi köpte bordet så hade vit marmor hunnit bli populärt, men inte grön marmor. Sedan kom trenden med grön marmor och alla ville veta var vi hade köpt bordet någonstans. Nu får vi den frågan alltmer sällan. Ja, det säger en hel del om hur trender kommer och går. :)

Gillar

Kommentarer

Annika ,

God fortsättning!

Så rätt du har när det gäller trender. Det gäller som sagt att veta vad man gillar och inte ryckas med av alla intryck, men det är lätt hänt! Ska bli så spännande att följa med i renoveringen av ert nya boende!

casaloda.blogg.se
Housebyalake
Housebyalake,

Håller med dig fullt ut! Det är lätt att ryckas med. 😊 Det gäller verkligen att ständigt återkomma till vad man själv gillar. Så kul att du tycker det! Tusen tack! 😃

nouw.com/housebyalake
Housebyalake
Housebyalake,

Håller med dig fullt ut! Det är lätt att ryckas med. 😊 Det gäller verkligen att ständigt återkomma till vad man själv gillar. Så kul att du tycker det! Tusen tack! 😃

nouw.com/housebyalake