Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments


Årets, om inte genom tidernas, onödigaste ord är "hybris". Det finns få ord som brukas så mycket av denna generation för att indirekt säga "nu är du för självgod för min smak" som detta. Det riktigt kliar i min hjärna(?) av att höra folk använda ordet mot andra eller mot en själv? Jag (jag alltså) tycker verkligen, från botten av mitt hjärta, att hybris är ett ord som bara används för att själv ligga i överläge, det kan låta hårt och syftet är kanske inte så alla gånger, men när man får kommentaren "hybbeking" eller "lol hybris" får mig verkligen att ifrågasätta den personen självrespekt.

Synonym: Hybris; övermod, förhävelse, högfärd, högmod, megalomani

Dethär med att konstant trippa på tår för att man inte vill att någon ska tro något speciellt om en, man vill inte att andra ska tycka att en själv är FÖR självgod, eller är medveten om sina pros 'n' cons. Ren.bullshit. Tror inte nånstans på den strategin eller det sättet att vara på. Hybris är ett typiskt ord som överanvänds och tappar sin mening, som tex "I love you", men för mottagaren är dessa ord eller meningar kopplade till en association mer bara ett slang som någon slängt ur sig. Detta kan vara något som jag står ensam i men det stör mig så pass mycket att jag tycker det är värt att ta upp.

Jag använder inte ordet hybris för jag tycker 1. det är ett fult begrepp 2. jag vill bidra till att någon ska känna sig tvingad till att "tona ned" sin personlighet. Jag tycker att self love och att tiden är inne för att vara tillåtna att embracea oss själva, vara stolta, kunna säga vad man gillar om sigsjälv eller bara kunna uttrycka sig i större & mindre sammanhang utan att få (den äckliga)stämpeln "hybris"(öh). Statushierarkin kommer för alltid kvarstå på ett eller annat sätt, vad vi kan göra är att kolla på oss själva, skapa oss en självdistans (som jag för övrigt tycker är mycket viktigt att ha!) men också kunna visa sig och beskriva sigsjälv på ett positivt och uppmuntrande sätt utan att andra ska bli kränkta för att de kanske inte funnit den respekten för dem själva än eller bara känner sig i underläge.

Ge respekt(!!!!!!) - en mening som SKALL kvarstå. Jag är glad för att jag har så många fan-tas-tis-ka i min omgivning som på riktigt förstår och ger såå mycket tillbaka men en händelse eller en brist i umgänget kan ta en till havets botten. Jag skulle nog säga att jag är en person som är orolig i migsjälv när jag vet att jag sagt något osympatiskt eller tvärtom. Det är inte ett fungerande koncept men hur botar man det lol?Självrespekt är livsviktigt!!!

Slutligen tycker jag att hybris är ett förnedrande begrepp som hindrar mer hos en annan person än vad man själv kanske tror. Det är fult, luktar svett och fullkomligt onödigt.


DU rockar livet och TA.INGEN.SKIT - SELF LOVE.

Likes

Comments


  • P3 Dokumentär - “Händelser i vår nutidshistoria”
  • Creepypodden i P3 - “Rysningsupplevelse med spökhistorier”
  • Sommarpratare i P1 - “Kultur, intressanta historier och poddradions lokomotiv”
  • P3 Historia - “Radioprogram om personerna som skapade vår historia”


P3 Dokumentär

Detta radioprogram blickar bakåt och gräver i rotade precis som orörda arkiv. För att förstå hur skeenden i vår nutidshistoria skapar avtryck i vårt sätt att leva behövs en plattform som samlar de händelser vi senare kan använda oss av för att förhindra eller uppmuntra kultur, lagar och relationer. Det handlar om enskilda människors kamp och storpolitiska maktspel.


Creepypodden

Vår moderna tids skräckroman. Poddrevolten har även kammat in de populära spökpoddar som sprider kalla kårar till vardera lyssnare. Jack Werner tar med oss till en kuslig värld av mystiska varelser, övernaturliga händelser och har förmågan att övertala den envisaste till att tro. Den dramaturgiska bågen följs med spänning och leds av bl.a. Ludvig Josephson som även skriver musiken.


Sommarprat

Tage Danielsson drog igång år 1959 det som skulle bli Sveriges Radios flaggskepp. Sommarprat lockar över en miljon lyssnare varje år för intressanta berättelser och livshistorier av olika berättare såsom konstnärer, musiker, författare, idrottare o.s.v

P3 Historia

Vad är mer intressant än att få gångna tider återberättande så väl att du kan känna dig som en del av det hela? Cecilia Düringer tar med sin lyssnaren genom historier och gräver djupt i arkiven för de mest spännande och udda händelserna som skapat vår nutid. Under kortare stunder får vi lyssna till Pablo Leiva Wenger som inlevelsefullt berättar om skeden med musik och ljudeffekter, så väl att känslor väcks till liv - på riktigt. s/o till Emelie som tipsade!!!!!


Likes

Comments