Hittade den här videon på fb, men när jag väl kolla på den så blev jag bara så arg och ledsen. Det där är djurplågeri enligt mig, hästarna tvingas och hoppa över ett stort dike med massa vatten, ryttarna tänker inte alls på hästarna som jag ser det. Om en häst inte vill så sitter dom och bokstavligen piskar hästen till att hoppa över diket. Varför inte hitta en annan väg och inte riskera hästarnas tillit och att dom faktiskt kan göra sig illa när dom ska hoppa över ett dike som är 2m bred och ca 1 M djupt till o med djupare.. Förstår inte hur folk inte tänker? Och något som stör mig är att dom skrattar om en häst fastnar eller hoppar rätt i, jag menar vad vet dom? Det kanske finns något på botten som är vasst? Och hästen skär upp sig ordentligt. Nej blev riktigt sur på denna video.. Fyfan vilka respektlösa ryttare det finns!!!

Länkar videon!

https://www.facebook.com/PassionEquestre/videos/1077589585688121/

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej, jag vet inte om jag kommer att börja blogga aktivt igen eller hur det blir, men har massa o göra. Jobbar och pluggar i stort sätt hela tiden. Men kan försöka klämma in nått inlägg 3 ggr i veckan.

Just nu så har jag hittat en häst jag ska börja träna och tävla med! Vilket är jätte roligt. Träningarna går bra men behöver stärka upp min sits lite men annars så går det som en klocka. Härlig häst med ett bra temperament. Kan skriva mer om henne senare när jag har tid!

Likes

Comments

Hej, jag vet att jag ej har vart så aktiv men jag har så himla mycket plugg plus så jobbar jag i stallet så har verkligen ingen tid till andra saker som tex bloggandet. Men ska väl ta upp det så fort jag har mer tid! Blir ett sent inlägg men det får vara så, men igår och i förrgår så var jag i skolan, och jag blev godkänd på 3 prov! Dom proven var hästens naturliga beteende, matsmältning och foder! Jag klarar det här! 💁🏻

Likes

Comments

Hej på er! Jag vet det var så sjukt länge sen jag skrev nått här. Men nu kanske jag kommer igång igen.

Det är mycket jag har gjort under tiden när jag inte har bloggat. Jag har sökt till en häst utbildning och jag kom in! Och jag börjar skolan nu imorgon! Det ska bli så kul att få plugga om något man verkligen tycker om.

Under tiden jag inte bloggat så har jag jobbat i ett stort Islands stall. Där jag var hästskötare och beridare. Och där trivdes jag super bra! Men tyvärr så kunde jag inte vara kvar. Men jag har fått mer o mer erfarenheter. Vilket är grymt nu när man ska plugga om häst.

Sen så har jag ridit en hel del på min utbildnings häst. Hon börjar också gå till klarhet till klarhet.

Men skriver senare om jag hinner såklart!

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er? Men mig är det bra. Jag tänkte skriva lite åsikter och hur jag uppfattar ridsporten som.

Enligt mig så ridsport rolig, farlig, spännande, jobbig, glädjande, förväntansfull och det finns mer och säga om ridsport. Men som sagt ridsport har både fram och mot gångar. Man får ta allt som en nypa salt. Men ska inte behöva ge upp för inget funkar utan man ska sitta och öva, öva och öva. Men till slut så ger det efter och funkar. Tyvärr så är det allt för många som tar ridningen på allvar och inte tänker på det bästa. Men jag tar alltid det säkra före det osäkra och tränar o tränar innan jag tex ger mig ut på tävlings banorna. Det är så viktigt med mentalt tänkt eftersom att hästar är stora djur med mycket vilja. Och det gäller att inte göra nått fel. Man ska tex inte sitta och grina på hästryggen om det går riktigt dåligt, har ni någon gång sätt Malin Baryard grina så fort det går dåligt? Det har aldrig jag gjort. Hon tänker oftast såhär aha det där blev fel och då åker man hem och övar vidare på det. Svårare än så är det inte. Men vissa tror att det löser sig om man gråter. Men det gör det inte direkt. Tänk på detta innan ni gör nått.

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att allt är jätte bra med er! Med mig är det kanon. Idag så var jag i stallet och fixade sessan lite grann, men red ej idag tanken på att hon har vila efter att hon har vart lite halt. Men snart är det troligtvis över så då börjar träningarna. Annars så har jag varit i ett annat stall hos en häst som heter Ronja, har ridit ut och även ridit lite på banan, vilket gick super! Är så glad över att jag får den äran att rida så fina och många hästar. Så klart så spelar ju ryktet en stor del i det hela. Men nu ska jag ta o äta.

Bye :)

Likes

Comments

Övning 1

  • Tre travbommar följt av ett räcke/kryss med travbom före. Avstånd från travbom till hinder ca 2,2 – 2,5 m för storhäst. Ca 2 – 2,3 för ponny.
  • Variera sits, t. ex. trepunktsits över travbommarna ena varvet, tvåpunktsits andra varvet osv.
  • Vid travhoppning gäller trepunktsits i anridningen mot hindret, för att vara följsam men ändå ha lite mer kontakt med sadeln. Om man rider lätt hela vägen fram till hindret finns risken att man råkar sitta ner precis i avsprånget och då störa hästen över hindret.
  • Man kan också vända på övningen och börja med hindret, följt av travbommarna. Här spelar sitsen en stor roll för att på ett avspänt sätt hinna få tillbaka hästen i en lugn travtakt innan bommarna. Denna övning är något svårare och det krävs att ryttarna har förutsättningen att kunna inverka med sitsen först, innan de ger sig in i övningen. Det finns annars risk att ryttaren blir för hård i handen.


Övning 2

  • Två hinder på långsidan varav det första rids an i trav. Hästen landar i galopp och fortsätter i galopp till andra hindret. Avstånd travbom till hinder ca 2,2 – 2,5 m för storhäst.
  • Ryttarna kan här träna på att räkna galoppsprången mellan dessa hinder. Fördelen med att rida an mot första hindret i trav, är att det blir lugnare och mer kontrollerat, den mindre rutinerade ryttaren får bättre förutsättning att fokusera på vägen och att hinna räkna galoppsprången.
  • Om allt flyter på bra kan man rida an även första hindret i galopp.
  • Avstånd mellan hinder på kort bana, ca 16 m. På lite längre bana, t.ex. 20×60 m passar även ca 20 – 21 m.

​Hoppas att ni gillade övningarna. Så ses vi igen i nästa inlägg :)

Likes

Comments

Hej på er! Hoppas att allt är bra med er, med mig är det någorlunda bra. Vaknade av att det var en sån här kallade hästexpert som gick på ang mitt inlägg där jag la upp bilder vad jag behövde till hästen. Och där hade jag en Gogue. Och denna person började och direkt klaga. Och skrev bland annat att jag tvingar ner hästen på " tygeln" bara för att man har en sån. Men herregud det är en hjälptygel som ska hjälpa hästen att komma ner i form och arbeta. Då menade denna person att jag absolut inte kunde ta ner hästen i form utav var tvungen att köpa en hjälptygel. Men svar på den så är det så att gogue kan man användas Te.x i longering så kan den hjälptygeln användas. Jag rider sällan med hjälptyglar. Utan jag vet och kan hur en häst ska arbetas och vad som krävs. Herregud jag har ridit många hästar genom åren och lärt mig massor utav olika tränare och lärt mig utav olika hästar.

Så ta till fakta innan ni börjar gå på folk hur som helst!

Likes

Comments

Hej på er! Idag så var jag hos sessan och red ut först på henne och sen red jag lite i paddocken. Idag var hon så pigg.. Hon sparkade bakut och var verkligen super Pigg. Men hon verkade ändå så väldigt lugn ändå. Som ni har läst så hade hon vart skadad. Men det märktes absolut inte på henne. Hon var så pigg och glad över att få komma ut och ridas. Jag är extremt glad över att få utvecklas med denna häst. Hon är som ett lyckopiller. Imorgon blir det en väldigt lugn dag, kanske lite plugg men vi får se. Ska först läka ihop lite grann i själen. Men det gör jag snabbt. Skriver mer imorgon!

Godnatt :)

Likes

Comments