Hej! Jag har startat igen! Jag har inte haft några idéer alls!😓 och så har jag varit sjuk och varit i Göteborg så... Aja, jag har iallafall tänkt börja igen nu. Jag fick några frågor på snap från mina läsare om jag skulle börja igen, och jag gör det för er!!! ❤️ idag ska jag hoppa Rakel så då kommer det säkert upp bilder och så! Juste, jag har satt på Rakel ett nytt träns! Ett bettlöst faktiskt. Jag gjorde det själv till och med😂 och hon funkade så himla bra på det! Hon gick på tygel, höll galloppen längre, och jag kunde äntligen hålla lite mer i tygeln utan att hon körde upp huvudet och bara sprang!😅 det funkade jättebra helt enkelt! Och nu idag ska jag prova att hoppa med det! Ni får höra hur det går lite senare sen! Hej❤️😋

Rakel i det bettlösa😘⬆️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Helluuuuu!! Idag så red jag och Emma ut. Vi red barbacka och jag red såklart Rakis❤️ det blev 1..2..3... 5 bockningar sammanlagt👌🏼😋 haha! Vi brassade på ganska hårt i galoppen och Så men.... Det blev en trött häst efteråt! 😂 imorgon åker jag som sagt till Gbg ! Men jag tänkte att jag skulle hinna markarbeta Rakel innan jag åker! Så det blir nog ett litet inlägg sen efter det när jag åker bil❤️

Likes

Comments

Helluuuuu!!! Igår red jag en häst som heter Hekla . Hon är en utav unghästarna i stallet. Det gick bra och det var kul! Jag red med Emma. Jag hade egentligen tänkt berätta lite om veckan för er ! Idag så ska jag rida Ran och gå på promenad med Rakel. Och imorrn ska Ran vila och Rakel ska trick tränas. Och sen på torsdag så ska jag äntligen börja få igång Rakel efter 2 veckor med horsemanship! Då blir det en lång uteritt på torsdagen och en lite mindre på fredagen . Och sen på eftermiddagen på fredag ska jag till Göteborg för där bor min pappa och min lilla syster! Och där ska jag vara från fredag eftermiddag tills söndag förmiddag ! Vet inte om det blir så himla bra uppdatering dock :/ men på söndag ska jag iallafall rida både Ran och Rakel igen ! Det var allt ! Hejdå!

Likes

Comments

Helluuuuu! Igår så tränade jag lite med Rakel i paddocken , och det gick jättebra!!! Nu har hon äntligen lärt sig "snurr" ! Jag skulle bara gå igenom alla trix, och då kom vi till "snurr". Jag bah: Rakel snurra, sen tryckte jag lite på bogen och då snurrade hon ett helt varv! Jag vart jätteförvånad! Haha! Sen tog vi om det några gånger och nu kan hon det!!!! Då började vi med nästa trix! Det är att jag ska gå fort och hon ska gallopera sakta! Hon har alltid haft en jäkla talang med galopp alltså. Hon satte det direkt! Hon är skit bra på galopp, sakta, fort, eller mittemellan. Sen fick hon lite godis och sen gå ut i hagen. Då tog jag in Ran och red henne. Hon var på bus humör som vanligt! Red en sväng på henne och njöt över att oxå ha en häst som redan kan allt! 👌🏼 det var allt! Hejdå!!

Likes

Comments

Idag hoppade jag på Rakel ! Vi körde lite terräng , och hon var helt galen ! Hon har ju bjudningen på hindren, men idag… hon bara rusade ! Fast sen fick jag kontroll på henne och det gick jättebra!! Hon hoppar ( som vanligt ) minst 10 cm över alla hinder! Vi körde på ett gärde och hinderstöden har jag och Emma ( min bästis ) byggt själva! Dom vart bra och dom har 2 höjder. Den jag hoppade idag var 50 cm, den lägsta höjden, för att jag egentligen bara ska rida henne 1 gång i veckan i 2 veckor nu ( som jag redan sagt så jobbar vi med inkörningen, löshoppningen och horsemanship just nu i 2 veckor. ) . Och nu är det exakt 1 vecka kvar tills jag ska börja träna och hoppa som vanligt igen !😍 här nedan kommer "några" bilder , hehe! 😊😃😳❤️

Stalka mig! :

Instagram:
olivia_ran16

Snapchat: olli1616163

Likes

Comments

Helluuuu! Idag var det hoppträning pågång!!! Vi hoppade inte så högt ( jag hade hoppats på högre , jag var riktigt sugen på riktig höjd, men nej det vart teknik istället! ) vi hoppade 70 och 80 cm. Fast jag fick ingen bild på 80 för jag råkade radera filmen 😂😁😂 men jag fick några fina bilder annars! Detta vart ett kort inlägg men aja!

Det röda hindret var dock på 80 cm så… det är ju inte så viktigt men hehe!😊

Stalka mig! :

Instagram:
olivia_ran16

Snapchat: olli1616163

Likes

Comments

Helluuuu alla ollicorns!!! Idag så skulle jag ha tagit en ganska chill dag i stallet och hinna med att både rida Ran och fixa med Rakel . Men jag han bara ta en snabbis sväng på Ran , fixa allt Annat med alla hästarna och sedan dra hem :/ ja , men jag hann iallafall träna lite med ran❤️ vi hoppade över lite diken , det var så kul för dom var fyllda med vatten , eftersom att jag bara skulle rida i 15-20 min så red vi bara till dikena😁 men hon var jätteduktig! Sen så gick vi i djupa ( och då menar jag verkligen djupa ) vattenpölar oxå! Det var roligt och Ran tycker ju om att blöta ner sig så… det var allt jag hann med idag ! Vi hörs och ses eller i don't know!!

Stalka mig! :

Insta
gram: olivia_ran16

Snapc
hat: olli1616163

Likes

Comments

Halluuuu alla ollicorns !!!! Idag så körde jag lite horsemanship ( det ska jag jobba med på Rakel i 2 veckor nu ! ) det gick bra , väldigt bra faktiskt! Över förväntningarna.! Jag körde först lite grundläggande saker . Som "stå" ( det heter det😂 ) då ska jag säga "stå" och då ska Rakel stå blixt still tills jag säger "bra" . Mesans hon står still ska jag gå runt henne och små störa henne , fast hon MÅSTE stå still! Och det gick skitbra!!!! Jag har oxå lärt henne ett kommando för "stå" . Och det är när jag knäpper fingrarna . Så när jag gör det så står hon blixt still. Men ibland behöver jag påminna henne om att så stilla så då säger jag "stå". Sen körde jag även "snurr" som är en ganska ny grej för oss. Men det gick verkligen över förväntningar! Då säger jag "Rakel , snurra" , och då så trycker jag bogen lite ifrån mig och sen så ska hon snurra ett vart ❤️ det var så kul idag och jag längtar efter att bli ännu mer bästis med henne ❤️ hon gnäggar ju alltid när jag hämtar henne i hagen och sen kommer hon mot mig . Sen brukar hon klia mig när jag berömmer henne❤️ och hon har äntligen börjat fått sina må-bra-fläckar ! det var allt för idag ! Hejdå!

Här hittar ni mig:

Instagram: olivia_ran16

Snapchat: olli1616163

Likes

Comments

hejsan alla ollicorns ! ( det är det jag tänker kalla er ;) ) vad tycker ni om ert nya smeknamn?! Om ni vill ha något annat så kan ni gärna kommentera!👍🏼⬇️ Jag kallas olli och jag älskar unicorns så…… ( olli + unicorn = ollicorn😊 )

Aja nu ska jag inte utråka er med… mig? Ehh… aja nu håller vi oss till rubriken ! Jag och min kompis Emma hade tänkt vara snabba idag i stallet , vi tänkte att vi inte skulle rida för det regnade så! Så vi skulle bara ta in tre hästar som inte har några skydd i sin hage så dom måste tas in när vädret är dåligt. Men .. Vi möts av en häst som är så kall att den knappt kan andas ( hon är ganska gammal och får slämmig hals när hon blir riktigt kall ) ja , det första vi hörde var då Lyckan , som hon då heter , som låter som en gris. Det var bara att ta in alla tre och ge lyckan hostmedicin , sätta på hästarna täcken och låta dom står inne ikväll. Och när lyckan äntligen slutat låta som en gris så upptäcker jag att hon knappt kan öppa ena ögat . Det är ju tur att jag ska bli veterinär och kan sånt här. Hehe , ja jag vet att jag bara är 13 , men jag övar på det ändå . Och det var ju tur idag . Så det var bara att ta fram förbandslådan . Jag tog engångs spruta , en sån som inte här någon "nål" . Sen fyllde jag den med ljummet vatten , aldrig kallt! Sen sprutade jag in det i ögon vrån så att allt skit som var i ögat rinner ut ( jag fick lite äckel på jackan 😓😂 ) sen efter det öppnande hon ögat igen och det betyder att allt sräp åkte ut❤️ När man ser att djuret blit bta efter att man har "behandlat" den bli r jag ännu mer taggad på veterinär jobbet!


HÄR KAN NI SER MER AV MIG ⬇️

Instagram: olivia_ran16

Snapchat: olli161616

Likes

Comments

hej!! Som ni ser i rubriken så är jag ny här och detta är mitt första inlägg! Jag hade tänkt att berätta lite om mig själv. Jag heter Olivia och jag bor i Svealand ( svenneland ) , jag har 2 foder pållar på namnen Ran och Rakel ! Jag tränar hoppning och lite terräng. Det konstigaste jag någonsin varit med om var när jag ramlade av en häst för att en humla flög in i munnen…😳😂 nu ska jag bomba med lite bilder och information om hästarna här nere ⬇️

detta är då Rakel😍 en 4 årig islandshäst som jag själv har ridit in☺️ Hon är då min framtida hopphäst👌🏼 hon är brunskäck men hon är oxå stickelhårig! Haha ! Hon är en busig jätteduktig och mysig häst, fast hon är envis. Det är nästan bara jag som kan rida henne, hon blir tjurig med andra och kan bitas. Men så fort jag kommer gnäggar hon och kliar mig. Men jag antar att det är så för att jag red in henne :/

och sist men verkligen inte minst!! ( hon är 148 cm mkh ) detta är Ran ! Även känd som världens bästa häst! Det var på denna häst jag började att riktigt lära mig och känna ett band till en häst. Hon är 23 år nu och är en gammal tant , men det stoppar inte henne från att vara galen! Hon springer så att man inte får stopp på henne, bockar så att man ramlar av , men hon är ändå bäst❤️ Det ända jag inte förstår är att hon bara bockar med mig på ! Vadå , jag fattar inte grejen 😂 hon tycker att jag borde vara van vid henne och då bockar hon.


Detta var som sagt mitt första inlägg och jag hoppas att ni gillade det! Det kommer komma regelbundna uppdateringar typ varannan dag 😊 aja , ses eller hörs eller i don't know!!!!!

Likes

Comments