Hejsan alla jag tänkte berätta lite om den 25/12. Då var jag och min kompis Julia vid hennes syster Johanna och deras hästar jag har skrivit om hästarna förut men jag ville skriva lite mer om hästarna nu.
Dom har 5 vuxna hästar och 1 föl. En av dom vuxna är ett Gotlandsruss och heter Zissel medan dom andra är Svenska varmblod. Dom vuxna hästarna heter
Elegant Zojvide, Zaga Zojvide, Reality och Kesha fölet heter Ellie Goulding. Kesha och Ellie har samma mamma men hon är tyvärr död nu mamman hette Safe Heaven och enligt mig var hon en fantastisk häst men var väldigt arg när det gällde mat. Alla gillade inte henne men Heaven älskade barn så det var nog därför jag gillade henne så mycket. Just nu är jag väldigt ledsen över att dom tog bort henne men det kommer nog att bli bättre.

Nu ska jag skriva om något lite roligare för när vi skulle åka dit så sa dom att jag skulle ta med mig stall kläder men jag fattade inte vad vi skulle göra så när vi kommer dit så säger Julia att jag ska rida Reality som jag inte ridit på sedan jag ramlade av henne och skrapade upp nästan hela min rygg.
Den här gången gick det bättre jag ramlade inte av henne.

Det var allt för den här gången // Wilma❤

Det här är Ellie Goulding

Det här är en bild på mig och Jana för ett tag sedan

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Nu har jag ridit Brizze en shettis som jag kanske ska ha lite på ett ridläger.
Jag harige så mycket att skriva om men vad vill ni läsa?❤️

  • 321 Readers

Likes

Comments

H​ejsan allihopa! Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen! Men idag så tänkte jag skriva lite om 2 fjordingar! 

För 1 - 2 månader sedan så var jag och min mamma ute och cykla och då så stannade vi utanför än hage som vi stannat vid flera gånger förut (vi brukar ge dem gräs där) men den här gången var ägarens man där för han skulle ge dem mat så min mamma gick fram till honom och sa att vi brukar ge dina 2 hästar gräs ibland och han svara okej och sedan så fråga han om jag gillade hästar och då svarade jag så klart ja och då så frågade han mig om jag ville hjälpa till med deras 2 fjordingar som heter Idde och Filip (Han kallas Idde och tyvärr kommer jag inte ihåg vad han heter) då sa han kom hit på fredag då är ägaren här och jag sa okej. Så på fredagen så cyklade jag och mamma tillbaka dit och då var ägaren där och sa

- Hej jag heter ... 

Jag svara

- Hej jag heter Wilma och är 12 år men fyller 13 i höst/vinter

Hon svara

-Okej.


Och nu 1 - 2 månader senare sitter jag här i soffan och längtar att få cykla dit igenPS: det kommer bilder i ett annat inlägg för jag har inga bilder på dem just nu och det var inte allt vi sa men jag orkar inte skriva ner hela snacket


Hejdå //Wilma😍❤🐴

Likes

Comments

Hej på er!!

I februari fick jag reda på att jag skulle få en egen ponny. Alltså, hur glad blir man inte då!? Jo det blev iallafall jag. Vi började titta på flera ponnys men det var ingen som klickade. Efter ett tag hittade vi en son jag verkligen gillade. Vi provred och jag ville verkligen köpa den. Men vi visste också att den hade varit halt några gånger, men vi ville inte ge upp.. Medans vi väntade på svar så hittade vi en annan ponny. Jag gillade den ännu mer. Redan innan provridningen visste jag; denna ska jag ha. Så direkt efter vi suttit oss i bilen efter provridningen så sa vi "vi köper henne". Hon är en D-ponny på 5 år med ett temperament som en 20 åring(alltså väldigt lugn). Hon kan vara lite seg men ändå har hon mycket kapacitet. Hon heter Caz (Caz Lady) och är en skimmel. Caz kommer 30/6 och jag är så taggad!!

Kanske inte så långt inlägg men det kommer fler inlägg från min sida nu!!

//Gloria

Likes

Comments

Hej på er!

Nu var det igår, men söndagen den 12:e juni har det varit en riktig skit dag! Ingenting gick som vi tänkt...

Det började med att vi skulle hämta två russ i en hage ganska långt bort från stallet, vi hade tänkt att cykla dit, men vi hittade inte cyklarna hur mycket vi än letade. Till slut efter ungefär 20min gav vi upp och ringde Emma som sa att Maria kanske tagit med dem till tävlingen, så vi bestämde oss för att gå. Sen kunde vi inte bestämma oss om vi skulle hämta Harry och Salama eller två russ, så det tog ytterligare 20min. Det hade då gått 40min och vi hade inte kommit någonstans. På den tiden hade vi kunnat hämta två hästar, gjort iordning dem och börjat rida... Till slut bestämde vi oss för att börja gå och hämta två russ (vi visste fortfarande inte vilka), när vi kom fram till hagen tog vi de två första närmast grinden och det blev Artchi och Argo. När Gloria skulle stänga grinden ryckte Artchi till i grimskaftet så handtaget till tråden lossnade! Som tur var så fick vi på den igen och kunde fortsätta vår färd tillbaka.
Vi tänkte att vi skulle rida tillbaka så vi satt upp i deras "gamla" hage, och det var då Argo fick för sig att det var kul att börja bocka lite, så Stina ramlade av och gjorde en 'grodlandnig' och Argo sprang iväg ut på vägen (deras hage och gamla hage ligger på var sin sida av en stor bilväg). Som tur var kom det inga bilar och han sprang inte mitt ute i vägen, utan han gick ner i ett dike och åt istället. Vi fick tag på honom, satt upp igen och red vidare till stallet (vilket faktiskt gick bra)
När vi väl var i stallet och hästarna stog ensamma uppbundna på gången när vi hämtade deras saker, passade Argo på att ta sig ur sin grimma och trava bort mot hagen igen... Så det var bara att snabbt hämta en hink med lite kraft i och grimma + grimskaft!
Efter vi fångat honom (igen) såg vi att klockan hade hunnit bli så mycket att vi inte skulle hinna rida i ridhuset, utan det var bara att rida till hagen igen och jobba dem samtidigt (fast vi tog träns och Stina tog en sadel för att inte ramla av igen)
På vägen tillbaka till hagen gick det betydligt bättre och båda ponnysarna skötte sig super i alla gångarterna utan krångel!

När vi kom tillbaka till stallet igen och frågade när vi skulle bli hämtade visade det sig att de inte skulle komma förrens 1h senare, så vi skulle hunnit rida i ridhuset och sluppit stressa så mycket...

Nu är det bara att hoppas att oturen inte håller i sig och att söndagen den 12:e inte blir våran otursdag!

Likes

Comments

saknar bloggandet om hästar så som jag gjorde förr då jag hade varit vid min lilla ponny plutt varje dag. visst jag kan åka till maria varje dag om jag vill då jag bor på Gotland men det känns inte bra att vara där själv utan mina team works vänner. jag kan även åka till min morbrors fru som har en semin station men där kan jag ju inte rida för niss som jag har pratat lite om har nämligen fölat och ja! Men i söndags var det körtävling i maraton, jag och mamma var funktionärer vid ett hinder med 2 andra, jag hade inte träffat någon av dem innan så vi pratad ju med varandra och om man är på en tävling där hästar är inblandade så brukar man vara häst intresserad så vi pratade lite om hästar och då kom vi in på mitt intresse och om jag hade haft hästar  hur länge jag hade ridit osv. Jag berättade att jag började rida väldigt tidigt och att jag hade haft Dimmilina och att jag hade ridit hos maria på ridskola i många år och därifrån kommer nästan all min kunskap från, aa ni har ju typ redan hört allt de där. Men sen så berättade då den här "damen" (hon var kanske runt 60) att hon hade russ och att hon hade opererat sig osv, sen från ingenstans så sa hon " du lilla tjejen! får du rida så mycket som du vill?" jag svarar " nej jag får inte rida så ofta men jag är ofta i stall" då säger hon " skulle du vilja rida mer?" jag: JAA, jag vill rida så ofta jag bara kan jag älskar det." nästan redan då visste jag vad hon skulle säga... hon säger då " skulle du vilja komma och hälsa på mig och mina russ och hjälpa mig och rida dem?" jag " ja de skulle jag jätte gärna vilja" hon " vad kul, för så som du och din mamma beskrivit dig så skulle du vara jätte bra hjälp" sen så gav jag henne mitt telefon nummer osv så nästa helg så ska jag nog dit och hälsa på. jag har typ glädje rus i hela kroppen då jag verkligen saknar att rida små busiga russ! nu kanske jag kan få fram mitt intresse ännu mer, jag tappade ju ganska mycket efter jag hade Dimmilina..

Likes

Comments

Haha nu är det jag igen som bloggar...

Jag har två medryttare hästar på en lösdrift. Och de har fyra hagar som ska tas ner, byggas upp, tas ner och byggas upp... Idag var det iallafall dags att bygga natt-och dag hage för våren och sommaren. Det är alltså två hagar som de går i under våren och sommaren, men en för natten och en för dagen.

Detta var ju nu gräshage, vilket alla hästar tyckte var mycket trevligt.:-)

Och tja, idag var väl vädret inte riktigt on top. Men jag och mamma cyklade så att vi var där nio, och sen började vi ta ner några vita plastpinnar i vinterhagen som de då gick i. Vi var tvungna att bygga lite försiktigt, så att hästarna alltid hade någonstans att gå... Sen låg även den nya hagen en bit bort från den gamla ( ca 750 m) så att man var tvungen att med bil KÖRA dit pinnar. men vi var iallafall väldigt många, så det gick fort. Sen när så många pinnar som behövdes var där började jag och tre andra tjejer lägga ut träpinnarna. Och sen plastpinnarna. Men när vi sen skulle slå ner träpinnarna var det först ingen som orkade lyfta släggan, och sen var vi ungefär lika långa som pinnen, och då var vi typ tvungna att stå på tå för att nå upp över pinnen. Så vi rastade lite hundar medans människor som klarade av att slå ner dem gjorde det... 

Sen drog vi lite tråd. det var en aning besvärligt, för tråden skulle envisas med att trassla in sig hela tiden osv. Men det gick. och när daghagen var klar gick vi och hämtade hästarna, och alla, även 28 åriga Zebra,  tyckte det var jättehärligt och sprang och hoppade och skuttade runt lite i hagen.:-) Det behövde den gamla tanten. Sen hjälpte vi till att mocka lite i gamla hagen, annars blir kommunen så sura och griniga... Efter det var jag och mamma så lunchhungriga att vi av oss hemåt, men det enda som då var kvar var att köra lite sadlar och så, men vi hade ju inte bil, så vi kunde ändå inte utgöra någon funktion. 

Men även om vädret var lite ruttet hade jag en mysig dag.

Likes

Comments

Jahaja, då var ännu ett underbart lov slut. Fast det var en långhelg haha...

Jag har ju inte bloggat på ett tag... Men nu ska jag bli bättre!

Iallafall så har jag vuxit ur Polis, vilket jag tycker är ganska hemskt. Som vanligt har jag lite svårt att lite svårt att inse det, och när någon säger till hur lång jag är kollar jag ner och inser att mina ben hänger vid hans knän..

Så när jag formligen fått säga till mig själv att jag är för lång, och när jag har tvingat min pappa och lillebror att testa rida fick jag hästen Tekla på den lektionen med min familj.

Hon var ju underbar, och precis vad jag behövde, för då kunde jag på denna känsliga häst precis se konsekvenserna på vad jag gjorde och se vad som var rätt<3

Så ja, det är henne jag har ridit hela lovet. Och testat att hoppa henne! Det gick bra tycker jag, men min hoppsits kan förbättras...

Sen har vi ridit dressyr, och ut, i vattnet! Ja det var ett jättehärligt lov, och jag har utvecklats jättemycket!

Likes

Comments