Idag red jag Fagge och vi hade markarbete. Jag hade gjort övningen som vi gjorde över 15 gånger så den var inte så svår. Vi red två bom serier, och över de ena skulle vi stå upp i lättsits och över den andra serien skulle vi stå i djup lättsits. Efter ett tag så minskade hon mellanrummet mellan bommarna i en serie så att man först var tvungen att öka trastegen och sedan minska.

När jag red fram fokuserade jag på att han skulle lyssna på mig och gå ut i hörnen. Han var lite seg då. När vi galopperade var han så grymt fin! Han hade precis rätt tempo och gick i väldigt fin avslappnad form.

I övningen gick allt super, det var bara det att han inte gick särskilt fint på långsidorna. Jag har det mycket lättare i galoppen att slappna av och släppa ner honom, men i traven så spänner jag mig och då blir han också spänd och då går det inge bra. Jag har en dropp in lektion på söndag så jag får träna på det.

Jag har blivit frisyr ansvarig på en ponny som heter Benet, vilket betyder att jag ska byta schabrak och smörja sadel och träns en gång i veckan, också att jag ska rycka manen när det behövs.

Det var allt för det här inlägget!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag har inte skrivit på ett tag eftersom att min skoldator gick sönder, och är nu på lagning. Den kommer förhoppningsvis vara klar nästa vecka. Nu använder jag en dator som vi inte använt på ett tag.

Jag har hunnit rida ganska många gånger sedan jag skrev sist men jag kan försöka samanfatta. Jag har ridit Stormis och det har gått super! Jag har både ridit ut och ridit på banan. När jag har ridit ut har hon varit väldigt pigg och glad, och när jag ridit på ridbanan har hon varit fin. Jag har lyckats ha henne i en hyfsat stadig form i skritt och trav men inte galopp än. Hon är en så bra häst för mig att rida eftersom hon är så känslig i munnen och om man drar för mycket i tyglarna så säger hon ifrån. Hon är rolig och har egen personlighet.

På ridskolan har jag ridit Stella, Schatz och Fagge än så länge. När jag red Stella så tränade vi sits och det gick så grymt bra! Jag fick verkligen till den. Hon började bli riktigt fin i slutet men precis då slutade lektionen. 

När jag red Schatz så tränade vi sits då också, och det var en väldigt nyttig lektion. Jag tränade på mitt skänkel läge, bålstyrka och händer. När jag hade underskänkeln rätt, alltså intill hästens mage och ganska långt bak, så var han super fin men, när jag flyttade dem tappade jag honom.

Sedan red jag Fagge idag och i onsdags. I onsdags red vi framdels vändingar och det är en av sakerna Fagge inte gillar. När jag försökte så stannade han eller sköt ut bogen väldigt mycket. Det inte en särskilt lyckad lektion. Han var motsträvig. Men när jag red honom idag så gick det så bra!!! Vi gjorde skänkelvikningar och galoppfattningar i nedsittning. Han är så grymt skumpig men jag klarade det. Skänkelvikning tycker Fagge också är jobbigt. Han var väldigt motsträvig men jag lyckades de flesta gångerna. Det blev fina galoppfattningar och jag kände att han började bära sig mer och använda bakbenen mer och mer. Sedan när vi travade av fick jag ner honom i den finaste och mest avslappnande formen jag Fagge någonsin haft medans jag ridit honom! Så jag är väldigt nöjd.

​Haha bilderna är inte de finaste :)

Likes

Comments

Det är -28 grader, alltså väldigt kallt! Imorse när jag skulle till stallet fastnade bilen i en liten snödriva, och vi fick nästan inte loss den. Det blir inte bättre. När jag var i stallet kunde jag inte rida och jag är lite ledsen över det eftersom att det var min sista chans att rida medans det är ljust. Men jag tog in henne ändå och borstade på henne en stund och gav henne lite godis. Efter jag varit där kände jag mig som en isbit. :(

Sedan hände något hemskt...Krysset och Gulf brann ner :(. Jag älskade verkligen Gulf, de hade jätte billigt godis och Krysset var också super. R.I.P Krysset och Gulf<3


Norrans bild​

Likes

Comments

Hej! Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera, min ursäkt är att jag har varit trött men jag ska skärpa mig. Det har varit väldigt halt när jag har ridit Ökenstorm så det har inte gått att rida dressyr så jag har mest ridit ut. Jag har mest skrittat och travat på grund av underlaget.

Sedan har jag också gått julkurs med Lady M men det gick inte så bra som jag hoppades på. Första dagen hade vi friridning och det gick så grymt dåligt, Jag fick igång henne i början men senare kändes hon ändå seg och stark. Det kändes också som att hon inte lyssnade på mig och det blev bara jobbigt. Andra gången hade vi lektion det gick bättre men fortfarande inte bra. Den här gången var hon super pigg. Vi skulle göra skänkelvikningar på hörn linjen? Sedan skulle vi fatta galopp och galoppera ett halvt varv. när jag kom dit man skulle fatta galopp så stack hon iväg och jag var tvungen att göra en liten volt där varje gång jag red förbi.

Den dagen skulle jag, Klara och Rebecka hjälpa Carro att utfodra privathästarna, då kom hon på att hon inte fyllt hö till sin egen häst. Hon började fylla men nästan direkt började hon skrika och sprang iväg. Vi kollade vad det var och det var en liten mus i höet! Vi försökte få bort den därifrån men det gick inte så bra utan den bara sprang runt i stallet. Det var ganska roligt!

Resten av kursen var ungefär lika dan, jag fick inte henne att lyssna. Men nu ska jag åka till Stormis, jag kan skriva hur det gick när jag kommer hem!

Vi fick den här lappen i brevlådan någon dag innan julafton haha!

Likes

Comments

Idag började jag med att göra alla stallsysslor och det gick hyfsat fort. Det var snorhalt så jag tog en uteritt i skritt längs vägen. Sist jag red ut alltså i tisdags gick det inte bra alls, men idag gick det mycket bättre. Förra gången ville hon absolut inte skritta ut det gick hur bra som helst att trava men varje gång man skulle skritta så fastnade hennes hovar i marken. Den här gången hade jag med mig ett spö så det blev lättare. Nu var det bara när jag blev distraherad som hon stannade men det gick att få henne att gå igen ganska fort. Jag vet att det börjar bli lite tjatigt men vi håller ju fortfarande på att lära känna varandra. När vi känner varandra utan och innan finns det inget som kan stoppa oss :)

Imorgon får vi se hur jag gör om jag rider ut eller på banan, det beror på om det fortfarande är lika halt. Men jag hoppas nästan på att kunna rida på banan.

​Hon är bara för söt<3

Likes

Comments

Hej igår red jag Stormis på banan och det gick bra. Jag försöker lära känna henne bättre, så jag provar mig fram, Hon lyssnar väldigt bra, hon är bara lite envis. Jag tycker stallet hon står i är fint och det många i min egen ålder som har sin häst där och det tycker jag är jätte roligt!

Jag ska rida ta hand om henne imorgon till på torsdag och jag är super taggad! Då får jag en chans att lära känna henne bättre. Jag kommer nog inte blogga varje dag då men jag ska försöka göra det så ofta som möjligt.

Jag hoppas att alla fått en bra jul!

Likes

Comments

Hej! Idag har jag varit i stallet nästan hela dagen. Jag har gjort alla stallsysslor och ridit Stormis. Jag har bara ridit Stormis en gång tidigare, i söndags. Hon testar mycket och är envis som en åsna. Jag började med att rida på ridbanan och gjorde lite tempoväxlingar i trav, när jag försökte öka traven så skakade hon på huvudet och gjorde ett litet bocksprång. Sen när jag började galoppera så kickade hon några gånger och var väldigt pigg. Det var ganska halt på ridbanan så det var inte särskilt bra underlag.

Efter jag ridit på ridbanan provade jag att rida ut längs vägen, det är den ända vägen man kan rida på nu när det är vinter. Det gick bra de första metrarna men efter en stund fastnade hennes hovar i marken, hon totalvägrade att gå. Så jag provade att hoppa av men det gick inte bättre för det. Hon är inte van vid att rida ut själv så hon var osäker. Sen hoppade jag upp igen och lyckades få henne i trav, då gick det jätte bra hon tyckte bara att soptunnorna var lite läskiga. Men nu vet jag att det inte går att skritta ut med henne själv. Men det kommer nog att gå bättre när hon börjar lita på mig mer.

Jag avslutade på ridbanan och då började hon söka sig neråt, och var inte alls lika pigg och kunde galoppera mycket lugnare, så det gick ändå ganska bra för att vara andra gången jag red henne.

Likes

Comments

Halloj! Uppdateringen har varit jätte dålig, men det har känts som att jag inte haft något att skriva om. Nu har jag det. Jag har efter ungefär ett halvår äntligen hittat en medryttarponny! Hon heter Ökenstorm, men kallas Stormis är ett 22 årigt arabiskt fullblod! Jag kommer att rida henne tisdag och torsdag, så nu kommer jag ha lite mer att skriva om. Jag ska även få sköta om henne i en vecka efter jul. Hon är fin att rida och känslig i munnen och för vikt hjälperna, också väldigt pigg. Det ska bli jätte roligt att sköta och rida henne, jag har väldigt tur som får göra det!

Jag var med på Lucia showen i söndags och det var super kul jag skulle absout göra om det. Jag var med i tre inslag fackeltåget, Stockholm vs Norrland och lucia tåget. Det blev lite stressigt mellan fackeltåget och Stockholm vs Norrland, det ar bara ett inslag mellan. Det ända dåliga med helgen var att jag har tappat bort min mobilladdare som jag hade med mig till showen, så nu har jag ingen mobil på ett tag.

 I jul ska jag också vara med på en julkurs med Lady Melodie, hon är lite seg men när man väl får igång henne blir hon hur fin som helst. Imorgon ska jag till stan med Kajsa och vi ska köpa lite sista minuten julklappar och sånt.

Det belv ett ganska långt inlägg men jag ska bjuda på en bild på Stormis<3

Likes

Comments

Igår red jag ett sto som heter Janneke. Hon är hur fin som helst och så mysig i boxen så att jag bara vill stå kvar i timmar! Hon väldigt svår och verkligen en utmaning, hon har huvudet väldigt högt hela tiden och är väldigt pigg, jag var tvungen att krama lätta hela tiden. Det var första gången och inte nog med att hon var svår vi hade vi markarbete och skulle trava över bommar. Hon rusade lite grann över bommarna men i slutet lyssnade hon super bra och jag behövde inte ta i henne så mycket. Hu som helst så var det en rolig lektion jag önskar bara att jag fått henne på en dressyrlektion först, och att jag får rida henne fler gånger!

Min lektion på fredag är inställd pga lucia showen, men vi kommer att ha fackeltågs träning kl 19. Vi får då ha en dubbellektion i hku efter jul. Det är lucia show på söndag och jag är super taggad men också väldigt nervös, jag ska vara med i 3 inslag.

Hon ser mycket gladare ​ut igentlien men fick inget bra kort just när jag fotade :(

Likes

Comments

​I fredags hade vi dressyr men vi skulle haft hoppning och jag är jätte besviken över att det inte blev det! Men jag red allafall Wambo, han är en av de största hästarna i stallet, så jag såg ut som en liten plutt när jag red honom. Han är en stor häst men med små gångarter, så han ska gå långsamt hela tiden annars så snubblar han. Hans galopp var som att sitta på en gungstol och det kändes ganska konstigt. Vi gjorde skänkelvikningar på en övning som kallas trappan, det är nästan precis som det låter, man ska rida på långsidorna så att det blir som en trappa alltså skänkelvikning rakt fram skänkelvikning rakt fram osv...Han var ganska rolig att rida men ingen häst för mig. 

Min sits har blivit bättre än förut och det är jag väldigt glad över. Idag ska jag på lucia träning och imorgon på minimöte. Jag kan  också berätta att jag vann en bok idag! Och det känns jätte roligt!

Likes

Comments