Hej hopp!
Idag red ju jag och Ebba. Jag tycker att det gick jättebra. Jag är väldigt glad över Bente, han var så duktig, lyssnade jättefint, både i munnen och på skänken. Vi övade på kort trav, vi gjorde det ganska länge, när det är bra väder gör jag lite fler jobbigare övningar, jag försöker göra av med lite av hans energi, Bente är lite för pigg för att vara 23 haha. Jag flyttade runt honom ganska mycket på banan. Vi gjorde även lite fram- och bakdelsvändningar. Både jag och Bente tycker att det är super kul att flyta runt på banan, flytta åt olika håll och vi liksom trippar fram. Men det jag behöver öva mer på är att jag måste sträcka mer på mig, axlarna måste mer tillbaka, jag måste även skjuta fram höften och bli tyngre i baken så att han länger mer på benen, det behöver Ebba också öva på, hon och majong var superfina idag, jag bad henne gång på gång att flytta bak och hålla om mer med skänken och lyfta på händerna, när hon väl gjorde det så fick majong mycke längre och finare ben, även hans hals blev jättefin, det var verkligen en sjukt sto skillnad.

Just nu sitter jag och kollar på Maria Wern, super spännande och mysigt. På lördag ska vi försöka att löshoppa hästarna även smörja sadlarna, tränsen, stövlarna och grimmorna. Fint ska det vara.

Hoppas alla har en mysig kväll.
Kram Mollan<33

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag så har jag och molly ridit, det gick jätte bra för molly hon va SÅÅ duktig! Jag red barbacka för jag har ingen sadel pga han har haft ont i sin rygg pågrund av min gamla sadel så den 3/4 så ska vi åka och prova ut en ny sadel i Malmö.

Jag red lite över bommar så han ska lära sig att lyfta mer på sina små tassar :)
Det gick sådär för mig, jag måste vara mer bestämd och han måste lyssna mer men han gick riktigt bra på tygel så det va roligt, sen när vi hade ridit så gick vi en liten runda med dom och dom ÄLSKAR det så mycket. Jag och molly hoppade sen över hinder, det gick bra och det va roligt :)

Sen är det en rovfågel som jag och molly har döpt till Svea och den har "flyttat" in i stallet, den dödade två små fåglar så jag och molly begravde dom två :(

Kram Ebba

Likes

Comments

Jaha, då är detta första inlägget för oss, vi heter Molly och Ebba. Vi är födda 02 och bor i södra Sverige. Vi rider väldigt mycket. (Kanske lite för mycket, hehe)

Molly är fodervärd på en stor häst, han heter Bentley och är 23 år till sommaren, han är nästan piggare än stallets unghäst. Molly och Bentley ska snart börja åka ut och tävla i hoppning. Bentley är egentligen en dressyrhäst men är helt fenomenal i hoppningen. Han ska jämt och ständigt bli kliad och slickar på nästan allt. Han är jättegullig att kela och krams med. Han är även den som är svårast att ta in i från hagen, han vill alltid vara ute när det är fint väder. Han lyssnar på alla hjälper, när Molly och Bentley ska rida vanlig dressyr så rider dom med hackamore men annars så rider de med vanligt träns.

Ebba äger en D-ponny. Lilla Majong, han är 7 år och valack. Ebba och Majong ska försöka och komma ut och tävla i sommar, i dressyr såklart. Majong är en klassisk lat ponny med stor potential att bli en SUPERFIN dressyrponny. Han är den ända ponnyn i stallet. Han älskar att äta och mysa. Även han ska alltid bli kliad. När man kommer in i stallet, så är nästan det första man ser, Majongs huvud sticka ut ur Box-dörren. Majong är superfin och lyssnar jättebra i munnen men lite mindre bra på skänken, men Ebba och Majong jobbar på.

Vi kommer att skriva vars ett inlägg efter varje gång vi har ridit, vad vi gjorde och hur det gick.
Hoppas att ni vill fortsätta läsa våran blogg:)

(Bentley och Molly på första bilden och Majong och Ebba på den andra)

Likes

Comments