Musongo, Musongo og Bevæpnede vakter overalt

Musongo! How are you?” Denne frasen får man høre til stadighet, og om man beveger seg litt utenfor allfarvei, kan man regne med å få en horde av små barn etter seg som ivrig roper ”musongo!”, og de tøffeste av dem drister seg tilogmed til å holde deg i hånda

Denne frasen ble hverdagskost for oss. Når barna ser en bleikansikt så er det Musongosom blir ropt etter oss, Musongobetyr ” hviting” , ja her går dem rett på sak. Jeg fant det utrolig koselig fordi jeg fikk kontakt med barn overalt hvor vi ferdes.

Bevæpnede vakter overalt

Jeg føler meg trygg i dette landet. På vær butikk står det bevæpnede vakter, og de fleste av butikkene har sikkerhetskontroll vi må gå gjennom, på samme måte som når vi skal sjekke inn bagasjen når vi skal ut å fly. Overalt er det sikkerhet, og vi skannes hele tiden. For meg blir dette en trygghet, som gjør seg slik at jeg koser meg på shopping.

Marabustork

På tur hjem til hotellet. Så ser jeg en gedigen fugel på himmelen. jeg stående å se opp, og utrykte min begeistring temmelig høyt, og lokal befolkningen jeg traff på veien tittet opp som om det var noe nytt, så begynte dem å le.. Dette er jo vanlig syn for dem, så jeg tror dem lo av meg fordi jeg var så synlig fasinert. Marabustork heter rasen, og er ikke akkurat vakker, men den er fascinerende.Den måler normalt 115–152 cm, så dem er virkelig svære. I løpet av min tid i Uganda så jeg dem vær dag, og når dem kom nære så var det som om widereø var på tur å lande på mitt hode på meg. Så enorm stor oppfattet jeg denne arten.

Bildet lånt fra google

Liker

Kommentarer

Tastaturheks
Tastaturheks,
så flotte bilder, og spennende lesing!www.tastaturheks.blogg.no
hopeforuganda
hopeforuganda,
Tusen takk for det Tastaturheks:)
nouw.com/hopeforuganda
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229