Fröknäcke med recept

Igår svirade jag ihop lite fröknäcke. Gjorde två omgångar när jag väl var igår. Det är så otroligt enkelt att göra! Har dragit mig för att köpa frön den senaste tiden trots att jag velat göra knäcke så länge. Som student känns det som en "tråkig" kostnad. MEN igår fick jag ett infall och köpte. Dock räcker det ju till fler omgångar så nu har jag allting hemma så jag kan göra fler omgångar. Som sagt superenkelt att göra. Det du behöver är 1 dl sesamfrön, 1 dl pumpakärnor, 1 dl solroskärnor, 1 dl majsmjöl (om ni vill ha det glutenfritt, går lika bra med vetemjöl), 1/2 dl hela linfrön, 1/2 tsk salt, 1/2 dl rapsolja och 2 dl kokande vatten. Börja med att blanda alla torra ingredienser, alltså alla frön plus mjöl. Koka upp vatten och blanda ner det med de torra ingredienserna. Blanda ner olja och salt. Låt svälla i 15 minuter så det blir som en gröt. Sen är det bara att klicka ut ett jämnt lager på ett bakplåtspapper och om ni vill, strö över flingsalt (blir såååå gott). Sen ska det stå i ungen på 150 grader i minst en timme, håll koll. Låt svalna och sen har du världens godaste knäcke!

  • Mat

Gillar

Kommentarer