"Är jag konstig?" är en fråga jag ofta ställer mig själv. Är jag konstig för att känner starkare känslor än dig? Är jag konstig för att jag har en sådan ilska? Är jag konstig för att jag hanterar situationer annorlunda? Är jag konstig för att jag är en extremt känslig person? Är det bra att vara konstig?

Jag vill att folk ska förstå mig, men jag vet att jag är komplicerad. När jag blir arg så blir jag inte lite irriterad utan jag ser svart. Jag blir oftast riktigt jävla arg i ungefär 10 minuter sen går det över. När jag är glad så skrattar jag oavbrutet. Jag är lyckligast i världen och oerhört positiv. Jag har en kort stubin, väljer du att irritera mig så gör du det på egen risk, men spring sedan inte iväg som en liten jävla fjolla för nu har jag varnat. Jag blir lätt besviken, små saker för dig kommer alltid vara stora för mig. Ignorans är något av det värsta man kan göra mot mig, jag behöver svar, jag behöver veta om du förstår mig eller om jag är missförstådd.

Jag kan inte sitta still, jag kan inte chilla, jag blir rastlös. Enda gången jag verkligen kan ligga i en famn och ta det lugn är om jag känner en trygghet. Mitt ex lyckades med det, med honom var jag tryggast i världen. Jag är ofta stressad för jag behöver kontroll, jag kommer därför inte ge dig en uppgift om jag inte har en plan A-B-C, ifall att du skulle misslyckas. Jag har alltid en tanke bakom varje handling jag gör, om det inte g¨r exakt som jag vill så blir jag oerhört besviken på mig själv. Jag gräver ned mig i en grop, får ångest och känner mig misslyckad.

Jag har sällan förhoppningar om människor då jag inte orkar bli besviken längre. Jag kommer tro det värsta om dig tills du motbevisar mig. Jag hatar väldigt lätt, men jag älskar med hela mitt hjärta. Lyckas du få mig som flickvän lär du tacka gudarna för jag kommer att behandla dig som en kung. Gör du mig besviken så kan du kolla gravplats, jag kommer att göra allt i min makt för att krossa dig.

Jag tänker inte ursäkta mig längre, såhär är jag, passar det inte så vänligen försvinn ur mitt liv."

-Emmy Winther

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Midsommar för ett par år sen.

Det skulle bli en grym kväll. Jag skulle fira midsommar med ett gäng kompisar på en strand. Jag kom senare för att jag missade bussen. Väl där var folk redan fulla och folk badade trots att det var kallt. En killkompis kom gåendes med sin tjej och kramade om mig och sa att nu kunde festen börja. Han var stupfull och hans tjej som inte dricker fick hålla om honom så att han inte skulle snubbla på sina egna fötter. När jag kollar mig omkring inser jag att i princip alla andra är lika fulla eller är påväg att bli. Det var så sjukt att se hur folk betedde sig och sen såg jag honom sittandes med en tjej i sitt knä drickandes ur samma flaska. Jag stog bara och kollade och för första gången såg jag honom med någon annan när jag var nykter. Jag hade innan dess bara sätt honom med någon annan på fester men då har jag också varit full. Men nu såg jag honom med henne och jag blev helt tom. Jag såg hur han log emot henne och hur hela han mådde bra av att vara nära henne. Jag hade aldrig sätt dom tillsammans utanför en fest men nu när jag var nykter och såg dom var det en annan känsla. Nu var jag nykter och klar i skallen och det var som ett slag i magen. Nu såg jag hur han tittade på henne och fick ont i magen för det var så han brukade titta på mig.

Jag gick bort till mina kompisar som alla var stupfulla och min kompis drog fram dricka som jag kunde ta av men jag ville inte. Jag orkade inte. All glädje jag nyss kände var som bortblåst. Allt tack vare att jag var nykter och hade sätt honom med henne? Jag har alltid trott att alkohol förstärker känslorna man känner, men där och då insåg jag att det var tvärtom. Nu såg jag allt klart och tydligt och jag såg hur hon fick honom att le och det gjorde så ont. Det gjorde så ont att se att han hade hittat någon ny och att de nu har något som vi en gång hade.

Likes

Comments

Jag och en kompis pratar om kärlek och hon frågar "vem är din första kärlek?" och jag ler och tänker på honom. Han som jag för första gången kände fjärilar i magen för. Han som alltid kommer finnas inom mig. Han som jag alltid kommer känna för.

Det speciella med den första kärleken är att du aldrig känt på det sättet för någon förut. Kärlek för första gången med alla känslor som man nästan drunknar i. Allt det man hade längtat efter och aldrig trodde jag att det var så det skulle kännas.

Vi hade något som andra inte kunde förstå. Vi behövde inte träffas på dagar men ändå känna starkare för varandra. Det vi kände då kommer alltid att finnas kvar. Vi kommer alltid att finnas i varandras liv. Han kommer alltid att vara den jag tänker på när någon frågar om min första kärlek. För han var det. Han var den som fick mig att känna mig älskad för första gången. Han var den första som fick kyssar att kännas bra i hela kroppen och som kunde få mig att le i timmar efter att jag hade träffat honom. Jag kunde bli rädd för känslorna jag kände för honom. Han kunde få mig att gråta tills jag skakade men även få mig att känna mig så älskad.

Jag kommer aldrig att komma över honom. Jag kommer alltid att stanna upp när jag hör en speciell låt och tänka på honom. Men på något sätt är det okej för mig. För jag är glad över att jag har fått uppleva det vi hade.

Men det kanske var det allt det var menat att bli. Vi älskade varandra mer än något annat men ibland räcker inte det till. Men kanske var det bättre än ingenting alls? Tänker jag till sist med gråten i min hals.

Likes

Comments

Jag tar bussen för att träffa honom. Vi sitter i hans säng och snackar i timmar. Men det känns inte rätt. På bussen hem känner jag mig tom. Jag kommer innanför dörren och bryter ihop. Jag sätter mig på golvet och lutar mig emot dörren och gråter. Jag känner mig så äcklig. Hur kunde jag? Jag gillar inte honom men ändå åkte jag dit. Jag lät honom kyssa mig. Jag lät honom tro att jag gillade honom. Jag lät honom tro att jag hade kommit över dig. Men vem försöker jag lura jag kommer aldrig att komma över dig. Du kommer alltid att finnas inom mig. Men det är för sent för oss nu.

Likes

Comments

Vad var det egentligen som gick fel? Jag har tänkt mycket på det. När jag hör vår låt brukar jag känna sorg. Men när den spelas på en hemmafest känner jag ingenting. Jag känner mig bara tom.

Jag känner ingenting när jag ser honom med henne. Jag känner ingenting när han kysser henne på bussen vi brukade ta tillsammans. Jag känner ingenting när han ler mot mig på stan. Jag känner ingenting när han lägger upp en bild på henne på sin mystory. Jag känner ingenting och det skrämmer mig.

Jag är rädd för att jag inte känner någonting, för jag vill inte glömma bort hur jag kände när det var han och jag. Hur jag kände första gången vi skulle träffas och jag hade fixat mig i timmar. När han tog min hand för första gången. Första gången vi sov över och han virade sina armar omkring mig och drog mig närmare honom. Varje gång hans namn lös upp på skärmen. När han presenterade mig för sina vänner. Första gången han kysste mig. När han ringde bara för att se hur jag mådde och telefonsamtalet sedan fortsatte i timmar. Första gången han fick mig att gråta. När han log emot mig med sitt vackra leende som gör att han får en grop i ena kinden. När vi spenderade sommarnätter tillsammans. När vi pratade i telefon sent på kvällarna och berättade våra största hemligheter. När han väckte mig på morgonen och det första jag såg var hans leende. Första gången vi kysstes. När han höll om mig framför sina vänner. När vi hade vårt första bråk. Första gången han sa att han älskade mig. Hur jag kände när det var vi.

Men framför allt är jag rädd för att han känner samma sak. Ingenting.

Likes

Comments

För jag tror när vi går genom tiden att allt det bästa inte hänt än.

Man måste dö några gånger innan man kan leva.

Jag går inte isär när jag går med dig.

Åh gud det gör så ont att något så nära kan vara så långt bort.

Fri tillslut och bakrutan är skitig som fan men det spelar ingen roll för jag ser mig aldrig om.

Och jag tänker alltid på dig i april.

Jag ramlar kär i dem som inte ens vet vem jag är. Jag har ramlat där förut, och det är mer än bara någon sorglig kliché.

När tiden är rätt ska jag plocka upp dig och ta dig långt härifrån.

Ge ingen tid till ånger, det blir bra vad som än kommer.

Ibland är en lögn det finaste man har.

Jag blir hellre ensam än lycklig med någon annan.

Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig.

Är det här allt som blir så dör jag.

Säg att du är fri tillslut fast du vet att hälften av dem som kämpar går under och hälften av dem som älskar exploderar.

Om du vill ha en idiot lägg din hand i min.

Och jag kan inte fånga dig för jag vet att hela stan vill ha dig.

För jag vet att den här natten kommer döda mig om jag inte får vara med dig.

Bara en liten gnista bara ett ord kan sätta eld på en skog. Jag kan älska dig just som den där elden, men jag tänker aldrig dö, nej.

Och jag hoppas att du kan se mig nu!

Är du säker på att du saknar det du söker?

För du är det finaste jag vet när allt annat här är falskt och fel.

Likes

Comments

I söndags var det dags för Håkan Hellströms andra konsert på Ullevi och stämningen var så grym!!  Det var fullt med folk som gick i samlad trupp till Ullevi ungefär en timme innan konserten började och man kände vilken jäkla grym kväll det skulle bli! Stämningen var på topp i hela Göteborg och det var helt magiskt att se hur en människa kan påverka en hel stad!

När Håkan började spela var stämningen på topp och hela publiken sjöng med allt vad man kunde och gick bananas till låtar som Känn ingen sorg för mig Göteborg, Kom igen Lena, Det kommer aldrig vara över för mig osv. Men min absoluta favorit var när Håkan sjöng Valborg och att få uppleva det live var såå mäktigt! Jag har bara sätt de i filmen ifrån förra konserten och i klipp och jag grät för det var så fint när hela publiken sjöng med och Ullevi fylldes av ljus! Åh får rysningar när jag tänker tillbaka på det!! 

Och när Håkan sjöng "Jag hatar att jag älskar dig och jag älskar dig så mycket att jag hatar mig" med Seinabo Sey så grät jag! Det var så fint och känslosamt och hon är ju för grym!! Och Miriam Bryants duett med Håkan var ju med helt drömmig till ”Det är så jag säger det”. Allt var verkligen såå bra!! Alla låtar hade så mycket känsla i sig och hela konserten var verkligen helt perfekt! Och på det slog Håkan nytt nordiskt publikrekord på 70 144 så mäktigt ju!! 

Så tack Håkan! Tack för en fantastik kväll på Ullevi, tack för allt! Jag har nog aldrig gråtit och skrattat så mycket om vart annat på en konsert så helt klart en av dom bästa kvällarna i mitt liv!

Likes

Comments

Såg dig och det var som ett slag i magen. Jag grävde ner mig i det förflutna igen. Men sen tänkte jag NEJ.

Nej inte igen. Du ska inte dra ner mig igen. Du ska inte få förstöra för mig. Du fick mig att känna mig värdelös, att jag inte dög. För det gjorde jag inte för dig. Du skrev med flera och låtsades som om jag inte fattade det. Men jag är inte dum. Klart jag fattar.

Jag har kommit över dig och du ska aldrig få dra ner mig igen. Fuck dig och fuck dessa känslor. 

Du ska aldrig mer få dra ner mig.

Likes

Comments

När man är rädd för hur det ska bli. Man kör på de säkra före de osäkra för man har misslyckats så många gånger förr. Man är så rädd för att misslyckas att man inte ens försöker. Man håller sig i sin bubbla och gör det man alltid har gjort för att inte hamna där igen.

Likes

Comments

Det skulle bli en bra kväll. Jag och ett gäng kompisar hade tagit bussen till en lokal där festen skulle vara. En kille vi kände fyllde år och det var nedsläckt i lokalen när vi kom fram. Vi frös och drack för att få upp humöret. Sen kom alla och festen kom igång. Folk shottade och musiken var på högsta volym och vi kunde inte ha det bättre.

Då kom Du.

Du kom med dina kompisar och ni bjöd på drickan ni hade med er. Folk blev fullare och fullare och fler började dansa. Du var så jäkla snygg, men det var du ju alltid. Jag dansade med mina kompisar medans killarna mest satt och snackade. Jag gick ut i köket för att hämta mer dricka och i soffan bredvid satt du. När jag har tagit en shot drar du ner mig i ditt knä. Du håller om mig och säger något jag inte hör och drar sen med mig ut.

Du är så lång och hukar över mig men det är precis där jag vill vara. Du är så jäkla snygg. Det kom fram ett gäng killar som du känner och ni började snacka. Efter ett tag hängde du med dom in.

När jag kom in var det smockat med folk. Jag gick för att leta upp min kompis som drar med mig ut. Hon var bara tvungen att berätta om killen hon precis hade hooked up med. När vi kommer in igen sitter du och snackar med en annan tjej. Hon är så vacker. Hon skrattar till allt du säger och du drar dig i håret som du brukade göra när du var nervös. Jag blev helt tom och gick in till min kompis som stog och snackade med en kille.

Hans kompis log mot mig. Han var lång. Lika lång som du. Han drog ned mig i soffan. Han hade stora bruna ögon och skrattade när jag råkade spilla ut min cider över hans jeans. Han frågade ifall jag skulle med ut och ta en cigg. Han log emot mig och jag följde med. Du stog i köket och pratade i telefon men såg inte mig när jag gick ut. Han höll upp ciggen emot mig, men jag tackade nej. Jag hatar ju att röka så varför följde jag ens med ut? Ett gäng killar kommer gåendes och visslar åt oss. Han vinkar och skrattar medans jag bara vill gömma mig. Jag fryser och vi går in. Du är inte kvar i köket utan sitter och snackar med dina kompisar. Jag vill gå dit men det känns fel. Du är ju inte min längre.

Jag tar en stor klunk ur en vodka flaska, fråga mig inte varför. Jag vet ju att jag egentligen inte borde men jag ville bara glömma. Bilden av dig med henne. Jag gick in till mina kompisar och vi dansade. Efter ett tag började folk gå hem. Jag och en kompis var de sista som lämnade. Bussarna hade slutat att gå och vi var tvungna att gå hem. Halvvägs hem mötte en killkompis upp oss och han och min kompis snackade hela vägen. 

Men jag kunde bara tänka på dig och att jag älskade dig.

Likes

Comments