KRÖNIKA: Vart f*n är världen påväg?

**VARNING ALLA TRUMP-SUPPORTERS, NI KOMMER INTE GILLA DETTA INLÄGG. LÄS DETTA PÅ ER EGNA BEKOSTNAD. DETTA ÄR MINA ÅSIKTER SOM JAG FÅR SPRIDA ENLIGT LAG.**

Den 8:onde november år 2016 tog vi ett steg tillbaka i dess utveckling. En konservativ, rasistisk, narcissistisk kvinnodiskriminerande *****, utan någon typ av politisk erfarenhet, valdes att leda det fjärde största landet i världen som för övrigt är ett av världens rikaste land. Smart va? (Detta kan ni läsa om HÄR )

Den 20:onde januari år 2017 togs ytterligare ett steg tillbaka. Denna dag tog mannen plats i det vita huset. (Detta kan ni läsa om HÄR )

Den 23:dje januari år 2017 tog ännu ett steg tillbaka. Denna man skrev på papper som förbjöd internationella organisationer som fick federalt stöd för att informera eller genomföra aborter. Kvällen, den 24:de januari, efter röstades det ja till ett beslut att statliga pengar inte längre fick gå till aborter. (Detta kan ni läsa om HÄR )

Den 25:te januari år 2017 röstades ett förslag igenom i Ryssland. Surprise! Ännu ett steg tillbaka. Förslaget var att avkriminalisera våld i hemmet, alltså att göra det lagligt. Två av 360 ledamöter röstade nej. (Detta kan ni läsa om HÄR)

Allt detta hände under loppet av ett par dagar. Vi tar ständigt steg tillbaka i utvecklingen, självklart tar vi steg framåt, men det är dessa steg tillbaka som tynger ner mest. Man förlorar nästan hoppet för vart ledarna som ska representera människor för dem. Vart är världen påväg egentligen? Ibland ligger jag vaken på natten och är rädd. Varför? Jo, för att ett tredje världskrig skulle kunna bryta ut. Visst, det kanske låter töntigt men varför inte? Ännu en anledning är hur kvinnornas rättigheter kan falla isär. Kolla bara på vad som händer i USA eller Ryssland. Kolla bara på hur Donald Trump behandlar sin egen fru och bara kvinnor överlag.

Detta kanske inte räknas som en krönika, men detta är lite tankar jag ville få ur mig. Har bi några tips på andra ämnen i en krönika?

Gillar

Kommentarer