Nu ligger man på ett ställe man inte varit på på länge nu. Hos vännen man saknat så onödigt att bråka egentligen. Veckan har varit så intensiv och jobbat ihjäl mig i skolan för att sova hela kvällen sen puhhh.. 😪
I övrigt är dock det mesta skitbra illamående men glad! vilket jag inte tror att någon kan uppskatta mer än mig nästan.

Sen har jag gått och blivit så jävla kär i en låt och försöker mitt bästa att inte tjata ut den men det går ju bara inte! Om någon av er inte skulle hört denna så skynda er in på Spotify den är så väldigt bra 😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var en väldigt jobbig dag till en början men det lyckades vända tillslut och var kvar nästan ända till tre i skolan, wow. Lunchen blev inte då heller förens strax innan halv fyra och lite slarvigt med Max kanske.

Men så kommer man hem och ser ett paket från Nordic feel på dörrmattan. Vad glad och överraskad jag blev, hade helt glömt bort mina beställningar 🎉

Nyx läppstiftet var till och med bättre än jag förväntat mig och är såå nöjd! Det är inte särkilt pigmenterat men det är en av de jag gillar mest med det eftersom resultatet blir så naturligt. Den är och mjuk och krämig på läpparna och ger bara den där extra finishen man vill ha ibland.

Nu ska man vila ut så jag orkar med morgondagen också.

Likes

Comments

När du hör att någon har ADHD tänker du säkert på att den är ilsken och okontrollerad, jobbig och studsig och att det inte egentligen är något särskilt speciellt. Det är ofta folk inte tar det seriöst och dömer innan de känner en och därför skriver jag det här. Vi vill inte bli special-behandlade eller gullade med men precis som alla andra vill vi självklart bli behandlade med respekt och förståelse.

En diagnos kan upplevas olika. Man kan ha vissa olika symptom och uppleva dem som en större eller mindre del av ens problematik men i grunden är det mesta samma.

Den största delen i att leva med adhd är alla dessa känslor. Eftersom våra hjärnor inte fungerar på samma sätt som era känns allting väldigt starkt och man blir mycket mer påverkad av vad som händer runtom en. Något som för dig var lite roligt är för oss ren lycka något som får dig att gråta får oss att falla samman och något som upplevs mycket irriterande för dig kan leda till ett ilske-utbrott. Därför refererar många till sin adhd som en "blessing and a curse" något som stämmer så väl.

En annan sak är att vi faktiskt inte KAN koncentrera oss på vanliga saker så bra som du inte heller har vi lätt att komma ihåg saker. Om vi inte märker när du ropar vårat namn eller missar delar av det du pratar om är det för att våra hjärnor inte är ordentligt vakna. Och dessutom är det ofta kaos därinne! någon jag läste om i en bok förklarade det som en cirkus och det är precis så jag känner med. Konstant rör det sig därinne och det slutar aldrig riktigt.

Att sitta still under en längre tid är mycket mer än "lite jobbigt" eller "tråkigt" jag måste inte springa ett maraton var 15:de minut men det går inte att bara sitta ner. För mig gör det verkligen fysiskt ont i bröstet och uttråkning kan ibland starta en ångestattack för att det är så jobbigt. Delvis därför har jag förmodligen haft extremt svårt att somna under hela mitt liv vilket är väldigt vanligt bland oss.

Utan struktur runtomkring oss kraschar livet. Vi behöver hjälp med att organisera då vi inte klarar av det så bra själva som i sin tur leder till att det är svårt att fungera normalt. Det är också vanligt med andra typer av psykiska diagnoser såsom depression, stark ångest och liknande och man börjar hitta samband mellan dessa och adhd.

Nått jag vill tillägga är att vi förstår att vi är svåra att orka med och hantera ibland och även om de flesta nog inte skulle vilja önska bort sin diagnos så kan man i vissa stunder känna att det skulle va skönt att bara få vara hyfsat normal och kunna fungera som er: majoriteten men... jag ber er för våran skull försök att tänk på att detta är en fysisk funktions-hindring och vi är födda såhär så försök snälla så visar vi samma respekt och förståelse kring era personliga problem eller diagnoser så gott det går! 

Kram på er allihopp!

Likes

Comments

Nu är jag alldeles spänd på att testa mina nya köp.

Klickade hem tre saker igår varav ett NYX Butter Lipstick i färgen Fun size, en tanktop och en t-shirt med tryck båda två ifrån hollister. Fick allt ihop för 435 kr med fri frakt på läppstiftet men 100 KR FRAKT! ifrån hollister helt sjukt tycker jag men men blev så förtjust i topparna att jag inte kunde hålla mig.

I övrigt har jag börjat komma igång med låtskrivandet igen vilket jag är superglad över och hoppas på någon liten spelning kanske framöver, det var alldeles för längesen nu tycker jag!

Nyx Butter Lipstick

Hollister Tanktop

Hollister T-shirtLikes

Comments

Hejsan allihopa idag har lilla jag jobbat hårt och har inte haft rast förens nu. Men det känns trots allt skönt att ha fått så himla mycket gjort och är helt sönderpumpad med kunskap nästan.

Imorse tog jag bussen till skolan för första gången på länge och passade på att fylla på busskortet och köpa frukost på Pressbyrån.
Då blev det en Caesar wrap och en flaska med Loka. Sedan dess har man plogat sig igenom en och en halv skrivuppgift och ett hemkunskaps prov. Men nu fick jag äntligen en liten paus innan det blir lite Kemi 👍🏼

Idag känner man sig som tur är både pigg, glad och koncentrerad något som man inte alltid har så tur med. Efter skolan blir det nog lite gym också för att boosta med ännu mer glädje!
Det totalt ovilliga håret fixade jag med att testa en låg knut som jag sätt i en youtube video och körde på en stickad vit tröja från h&m och svarta dr denim jeans.

Likes

Comments

Den här söndagen startade jag med en tur till gymmet. Var så trött när jag vaknade och trodde knappt att det skulle gå alls men kämpade igenom det och känner mig lite extra nöjd just därför. Tränade ett vanligt pass på ungefär en timme med både kondition och styrkepass. Mest fokus var de på ben och triceps då det var de muskler jag var minst trött i. Sen avslutade jag med en något kortare solarietid och en liten promenad hem.

Tänk att det är så skönt ute trots att det fortfarande är Januari både sol och plusgrader var det på vägen hem och blåsten var underbar efter att ha varit både varm och svettig under en längre tid. Tog en snabbis in på Coop också och köpte bananer då jag var så extremt sugen på en god smoothie.

Väl hemma mixade jag ihop en smoothie jag inte testat innan men som förmodligen kommer bli en ny favorit framöver. Både gott och nyttigt och fyllt med vitaminer men även en del järn. I den hade jag banan, kiwi, apelsinjuice och spenat, testa detta någon gång väldigt gott faktiskt.

Resten av dagen tror jag de blir lite allmänt söndagsmys framför datorn, kanske lite läsning och hjälpa mamma med tvätten om ett tag. Kram på er och njut av söndagen.


Likes

Comments

Hade en sjukt bra dag igår efter skolan kom den bästa Jocke hit och vände totalt på mitt dåliga humör. Sedan efter flera timmar av samtal och fånerier lagade vi nötkötts fajitas, gud så gott det var! Kommer definitivt göras igen kan jag säga. Strax efteråt så gjorde jag mig i ordning och så gick vi mot bion.

Vi såg den nya skräckfilmen The Forest och tycker definitivt den va värd att se och rekommenderar den för er som inte sätt den. Den är väldigt bra gjord men en väldigt väl uttänkt handling och smarta vändningspunkter. Natalie Dormer spelar huvudpersonen Sara som åker till Japan till den ökända självmordsskogen Aokigahara för att leta efter sin försvunna tvillingsyster Jess. På flera ställen i filmen blir man själv osäker på vad som är på riktigt och inte då skogen enligt den japanska mytologin innehåller "yurei" en typ av demoniska andar som får en att se saker och lurar en att göra hemska saker.

Nu ligger man i sängen och njuter av att det är lördag till klassisk amerikansk soul. På något sätt bara värms det i hjärtat att lyssna på de underbara rösterna av Aretha Franklin, Dusty Springfield, Sam Cook och så många fler, detta är musik på riktigt!

Likes

Comments

Ligger hemma fullkomligt slut efter en helt vanlig skoldag (för mig) och tänker på hur ostabil denna situation är. Självklart är jag mycket tacksam över att jag får möjlighet att utbilda mig och faktiskt kunna bli precis vad jag vill men det är inte bara gratis skola utan även skolplikt. Därför tycker jag att man måste jobba mer med hur man ska få ungdomar att trivas i skolan och känna sig motiverade att lära sig.

Jag har alltid tyckt om lektioner och är både intresserad och duktig i nästan alla ämnen men skolmiljön är något jag inte klarar av överhuvudtaget. Allt ifrån ljudnivåer, press och människor som på riktigt får mig att må illa. Det är många faktorer som spelar stor roll till varför jag här det extra svårt men hör även från många andra att de upplever liknande saker som jag.

Många lektioner är röriga med lärare som knappt eller inte alls går igenom vad man ska arbeta med. Elektronik är inte tillåtet under några omständigheter inte ens som hjälpmedel för personliga behov eller den aktuella uppgiften. Ofta är detta något som gör att jag inte klarar av att vara där och därefter tappar och hamnar efter i alla ämnen. Genom att utbilda lärarna genom t.ex extra kurser att vara tydliga så att alla vet vad de ska göra och lära sig att använda den underbara teknik som finns idag istället för att avfärda den skulle göra en extrem skillnad. Bland det viktigaste tycker jag däremot är att läraren är säker i sig själv och vet hur hen ska få respekt och uppmärksamhet av sina elever.

Andra saker är att utbilda alla lärare i grunderna för svårigheter med t.ex asperger, adhd, dyslexi mm. Över 26% av Sveriges befolkning har någon liknande diagnos. Skolorna borde ta detta på allvar och se till att alla lärare är kompetenta att anpassa sin lärovisning för dessa elever. Man borde även lägga mer vikt i nolltolerans mot mobbning, våld och utfrysning. Något som i lärarens ögon ses som ett småtaskigt skämt kan i offrets ögon vara en anledning för ännu ett ärr på sin kropp. Jag känner alldeles för många som upplevt mobbning eller psykisk ohälsa på grund av skolan inklusive mig något som är hemskt och ohållbart.

Jag kan på riktigt inte förstå hur skolorna fortfarande låter det se ut som det gör.


Likes

Comments

Gud så skönt att äntligen få lägga sig i sängen och vila efter en lång och späckad dag. Jag började dagen med mysfrukost i skolan och sedan utvecklingssamtal. Bockade av flera arbetsuppgifter och stannade längre än vanligt så gick därifrån sprallig och nöjd mot en lunch med mami. Gick sedan på sånglektion som jag har varje torsdag och mötte upp mamma igen.

Då blev det storshopping! Gick till stadium och köpte träningsskor, träningsväska och ett par svarta adidasbyxor. Mamma passade också på att köpa på sig ett par nya träningsskor då hennes gått sönder. Efteråt tog vi också självklart en tur till gymmet. Den här gången var jag tillbaka på topp och tror jag kan höja nästan alla vikter till nästa gång, känns fantastiskt bra.

Fram till nu har jag bara städat och fixat till rummet och gjort en del förberedelser inför imorgon då jag får finbesök, så taggad. Önskar dock att jag hade hunnit med att träffa min saknade Törnström och jobbat ikapp lite religion men men.. Nu tar jag och säger godnatt och ser fram emot en skön och lång nattsömn! Sov sött alla fina

Likes

Comments

Nu har jag börjat känna mig lite bättre igen och har äntligen orkat iväg till gymmet för första gången på ca en och en halv vecka. För mig är träning en av de allra viktigaste delarna i att må bra och få ut delar av min rastlöshet. Tycker det är roligast att skifta mellan styrke och konditions träning och köra ut mig tills jag skakar. Men vet att det är svårt och tråkigt enligt många att ta sig iväg så har därför skrivit några tips.

5 saker som gör träningen roligare

1. Träna i kläder som du känner dig snygg och bekväm i!

Med ett par snygga träningstights, en motiverande text på tröjan och matchande skor känns det nästan värt att gå dit bara för att visa upp sin outfit och passa på att lägga ut ett par gym-selfies.

2. Träningslistan är ett måste.

Att lägga lite extra tid på att göra en lista att lyssna på när man tränar är så väldigt värt. En bra lista kan hjälpa dig att behålla ett leende på crosstrainern och ta ut all din styrka i maskinerna.

3. Unna dig efteråt.

Att köpa eller ta med en god smoothie att dricka efter träningspasset är t.ex inte bara ett sätt att unna sig något gott och hyfsat nyttigt utan också ett sätt att behålla energi och återhämta sig. Själv brukar jag unna mig med en 20 minuters solarietid och ett mysigt bad efteråt.

4. Sätt upp mål.

Genom att sätta upp små mål i din träning kan du känna dig extra duktig och se utvecklingen på ett bättre sätt. Sånna små saker kan verkligen peppa självförtroendet och ändra synen på din gym-tid.

Kanske du till och med skämmer bort dig själv när du nått ett mål?

5. Köp en snygg träningsväska.

Det kan kännas som ett fånigt tips men när jag började återuppta min träning så tyckte jag att en av de tråkigaste sakerna var att gå dit med en plastpåse eller skolväskan. På något sätt känns det annorlunda att ta sig iväg när man packat ner allt i en sportig och modern väska.

Likes

Comments