Godmorgon och glad alla hjärtans dag på er!

Ja nu blir det ett tjat om kokosolja men jag är iiiiin love.
Det här är inget diy direkt men ett så himla bra tips med många hälsofördelar och dessutom är det gott. Blanda ner en 1 matsked kokosolja i morgonkaffet, gillar man inte den oljiga smaken så kan man också lägga ner det i gröten eller i morgon smoothin. Det kommer din kropp tacka dig för. Kokosoljan hjälper till att döda bakterier och virus, den stärker immunförsvaret, den hjälper till med tillväxten av goda tarmbakterier, den skyddar lever, ökar ämnesomsättningen. Ja, listan är lång och har man inget emot kokossmaken så är det bara att köra.

Koko up your morgnings peeps!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej igen! Alona har haft feber och varit mycket krävande de senaste dagarna så jag har inte haft någon energi eller tid till att skriva men nu är vi äntligen back on track!

Det jag tänkte tipsa om denna kväll är kokosolja + kol!! Det kan omöjligt gå fel att blanda dessa 2 ihop och det är just det vi ska göra. Att blanda kokosolja och kol kommer nämligen skapa en bra munhälsa och vitare tänder. Egentligen så är det inte bevisat att dessa 2 produkter leder till vitare tänder men på mig har det verkligen funkat och det här ger resultat efter några gånger. Kokosoljan har en effekt att den dödar bakterier i munnen och reducerar plack från tänderna och förebygger en god mun hälsa medans kolets effekt blir att slita ner emaljen och på så sätt så blir tänderna vitare. Men eftersom kolet just sliter ner emaljen så är inte det här något som rekommenderas att hålla på med under en längre period. Jag själv gör det här några gånger 1 tillfälle per halvår.

Så efter att ha det sagt så börjar man med att krossa 2 st kol tabletter till ett pulver och sedan blandar du ut det med 1 tsk kokosolja, tycker du att det blir för lite så tar du lite mer olja bara. Sen borstar du tänderna med detta i ca 2 minuter. Tänk på att kokosoljan stelnar när det blir kallt så det är bäst att inte spotta ut detta i vasken. Hur länge man vill göra detta är helt upp till en själv men jag gör så här 2 gånger i veckan i 3 veckor.

Ett annat tips för tandblekning om man vill vara extra fin någon kväll och behöver ett snabbt resultat är att borsta tänderna med 1 tsk citron vätska och 1 tsk bikarbonat. Det här skadar dock emaljen beeeetydligt mycket mer och är inget som rekommenderas att göra ofta så var försiktiga.

Likes

Comments

Jag kan inte ens beskriva min kärlek till kokosolja. Det är inte bara en produkt som tar hand om din kropps yttre utan lika bra på det inre. Ni kommer också få se många fler inlägg där kokosolja är inkluderat för det är verkligen min kropps bästa vän och jag kan garantera er att den kommer ta hand om din lika bra.

Så min NUMBER ONE grej jag gör med kokosolja innan jag duschar är en riktigt underbar body scrub. Speciellt på mina ben som är så otroligt torra. Den här body scruben inte bara känns skön utan luktar så himla gott! Det bästa av allting är att det går så snabbt att göra. Det är så enkelt som socker och kokosolja.
Man tar alltså ca 1dl kokosolja och 2tsk socker och sen masserar man in det på det parti där man är torr eller vill att det ska vara lite extra lent som till exempel benen som jag gör. Det här är verkligen godis för kroppen och jag kan garantera er att era kroppar kommer både lukta gott och kännas len!

Jag använder vanligt vitt socker och min favorit kokosolja ifrån apotea. Länk här: https://www.apotea.se/kokosolja-virgin-eko-425-ml

(​This is my best diy body scrub and its made of 1 deciliter cocnutoil and 2 teaspoons of sugar, mix it togheter and massage in into a dry area. I use it on my legs before shower and they make my legs smooooth like silk.)

Likes

Comments

Det här är en ansiktsmask som jag gör 1 gång i veckan och absolut älskar. Om man tänker på hur mycket huden får stå ut med under en veckas tid så är det väl behövt med en skön renande ansiktsmask som dessutom ger huden lyster. Dessutom är det väldigt avslappnande att smeta på en ansiktsmask och sätta sig i soffan framför TVn när barnen sover.

Jag fortsätter på temat aktivt kol och gör en ansiktsmask av 3st koltabletter som jag krossar ner till ett pulver för att sen hälla ner 1 tsk vatten och blandar noggrant. Efter det penslar jag på 1 lager av masken och låter det torka lite för att sen pensla på 2a lagret. Jag låter ansiktsmasken sitta i 15 minuter för bäst resultat sedan sköljer jag av den med ljummet vatten.
( This is a facemask made by activated charcoal and water. You take 3 pills of charcoal and 1 tbs of water. Mix it well and brush it on. This will detox your face and give it shine.)

Likes

Comments

Det första jag vill tipsa er om är tabletter av kol. Det är säkerligen något ni redan har sett eftersom det är mycket prat om det i media och det förstår jag. Det är så bra och det är något jag använt mig av enda sen jag var mycket liten. Jag hade inte överlevt utan kol och har du inte det hemma så se till att skaffa det nuuu.

Lite mer om tabletterna: Det är alltså tabletter av aktivt kol och används i medicinskt syfte för både människor och djur. Till exempel om din hund har ätit en större mängd choklad så är det oftast en kur aktivt kol man får för att behandla hunden i några dagar. Det är just för att den aktiva kol suger åt sig gifter i kroppen och därför används det till olika förgiftningar. Men det kan även användas till att rena vatten, bli av med gaser i magen mm.

Ni kommer få se massor av inlägg där jag tipsar om allting man kan göra med dessa underbara tabletter men jag kan börja med 3 riktigt underbara fördelar.

1. Behöver din hud en rejäl detox? Svaret är kol.
2. Har du varit ute och festat och fruktar morgondagens bakfylla? ta 4 tabletter av kol innan du lägger dig och du kommer må finemang dagen efter.
3. När jag ska ut på något speciellt där jag vill ha en tight klänning men känner mig uppblåst och vätskefylld så kör jag på en liten detox kur av koltabletter också ser jag slankare ut inom några dagar.

Likes

Comments

Hej!
Jag tänkte börja den här bloggen med att presentera mig själv och min familj. Mitt namn är Karolina men det kanske man förstått vid det här laget. Jag är 21 år och är gift med min man Alex. Vi har tillsammans en dotter, Alona som snart är 6 månader. Sen har vi även en underbar grå katt som heter Esé.

Jag startar denna bloggen just för att jag känner att jag har så mycket diy´s (Do it yourself) att dela med mig av. Jag har alltid varit väldigt kreativt enda sen jag var liten. Då satt jag och sydde små barbie kläder, byggde egna möbler till mitt dockhus och gjorde bilar till mina barbies av servettlådor mm. Jag är även uppväxt med att en tablett inte alltid är lösningen och istället kört på huskurer som faktiskt fungerar och ibland till och med bättre än medicin. Samma kan jag säga om ansiktsmasker, tandblekningar osv.

Så istället för att lägga massor av dyra pengar på onödiga halstabletter eller tandblekningar så tycker jag att ni ser till att följa min blogg och lär er att göra det själv!!

Likes

Comments