33 kvadratmeter på änggatan 4B i Lund förmedlad av Bjurfors fastighetsförmedling med enorm potential till att bli ett mysigt och stort hem. Vita väggar får ALLTID en liten lägenhet att se mycket större ut så i denna lägenhet är grunden redan klar (med undantag för en snabb övermålning av den blommiga tapeten) och en smart planlösning är allt som behövs. Med en smart planerad planlösning kan en lägenhet göras till rätta och kännas mycket större. Genom att sedan använda sig av smarta möbler som kanske är nätta eller förmedlar en viss typ av känsla kan man skapa drömhemmet med enkla medel.

Såhär skulle jag välja att möblera lägenheten för att skapa mycket förvaring, mysfaktor men ändå en stor rymd i lägenheten. En stor och bekväm bäddsoffa fyller funktion, både för alla hemmakvällar med många vänner över samt bekväm sömn med rum för två personer. Jag skulle behålla garderoberna som finns i rummet nu då de inte påverkar upplevelsen av rummets storlek samt då de genererar väldigt mycket förvaring. Genom att använda sig av vissa accentfärger eller material skapar man en helhet på en liten yta men samtidigt olika zoner så att lägenheten upplevs större.

Det största rummet i lägenheten utgör den plats där mest tid kommer att spenderas, här finns tre huvudfunktioner. Först en ordentlig arbetsyta på 180 cm med gott om plats för två arbetsytor eller ett gigantiskt för en person. Här är en ypperlig plats för studier eller ett hemma kontor med tre stora hyllor med bra förvaring. En stor bäddsoffa med schäslong ser ut som en vanlig soffa och har plats för många vänner som kan bjudas hem. En tv-bänk med bra förvaring och ett mindre soffbord kompletterar "vardagsrum zonen". En nätt spegel kompletterar "sovrum zonen" tillsammans med garderoberna och bäddsoffan som fälls ut till en dubbelsäng.

Den industriella men mysiga och skandinaviska stilen i det stora rummet vävs ihop med köket genom att endast ändra på kökets innehåll. Barstolarna skapar ett sammanhang med arbetsstolarna i "studie zonen" och färgerna svart, vitt och accenter av grönt och guld sammanväver hela lägenheten till en mysig och stilsäker lägenhet på 33 kvadratmeter. Hoppas att detta gav inspiration till att också kunna ge ert hem ett stilsäkert lyft med med hemkänsla!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lägenhet på jämtlandsgatan med enorm potential till ett överkomligt pris via fastighetsförmedlingen Notar. Med 24 kvadratmeter går mycket att göra med väldigt enkla medel. Med detta inlägg vill jag visa hur man enkelt kan transformera en lägenhet med obefintligt kök och en begränsad yta till en hemtrevlig lägenhet med hög mysfaktor som också känns ljus och rymlig.

Självklart behöver lägenheten ett kök. Däremot skräms många av tanken på att installera ett gigantiskt kök till höga kostnader, men det går att beställa små kök med endast det mest nödvändiga. Från IKEA har jag ritat ihop ett enklare vitt kök med gott om förvaring och med en lyx som en diskmaskin vilket man annars kanske tänker att man inte har plats för. På mindre än 3 meter kan man få med allt som behövs till ett överkomligt pris hos IKEA. Man glömmer oftast att mindre kök är väldigt billiga. Om man sedan i framtiden, eller direkt, vill renovera ytterligare kan man behålla garderobsförvaringsutrymmet, förvaring är bra! Men istället göra hallen mindre och bygga ut badrummet till ett större och renovera för plats med en dusch också.

Jag måste återigen slå slag för bäddsoffan. Det enklaste medlet för att göra ett litet rum kännas mycket större, få olika zoner i samma rum och få det hemtrevligt. Dagens bäddsoffor är som sagt otroligt smidiga att ha och göra med och utgör helt enkelt inte en vardagsbelastning längre. All inredning är från IKEA för att bygga vidare på att man verkligen kan skapa ett hem av en liten yta och samtidigt behålla både ljus och mysfaktor. Hoppas att detta gav lite inspiration!

Likes

Comments

På skogsvägen 3B i Kristianstad är denna lägenhet till salu via Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. En lägenhet på 36 kvadratmeter med enorm potential om ni frågar mig. Med enkla medel och lite annat tänk kring hur lägenheten möbleras på bästa sätt kan den bli riktigt hemtrevlig. Ovan kan ni se hur jag skulle välja att möblera lägenheten. Rummen förklaras mer i detalj nedan men innan ni läser vidare måste jag bara slå ett extra slag för bäddsoffan. Idag känns det som att man undviker den i högsta grad, men jag måste säga att dagens bäddsoffor är lika snygga som vanliga soffor. De är också oerhört praktiska och sparar enormt mycket plats och bidrar till en helhetskänsla i en liten lägenhet. Vad jobbigt tänker ni nu - men nej, det går att hitta bäddsoffor som är oerhört smidiga att använda. Man behöver inte vända upp och ned på en massa, man bara drar i två handtag. IKEA i mitt hjärta säger jag bara. 💙

Såhär ser det stora rummet i lägenheten ut i dagsläget. I en etta är det viktigt med en sammanhängande känsla och mycket ljus så att det känns som att lägenheten är större än vad den faktiskt är. Med lite enkla medel är det lätt att få en lägenhet på 36 kvadratmeter att kännas mycket större. Ett tips - måla väggarna vita!

Detta är möblerna som används i planritningen som ni kunde se i början. Kära bäddsoffan, blir en dubbelsäng och fungerar även som en härlig tresits soffa med rum för många trevliga stunder. En string-hylla längs ena väggen med massor av hyllor men även en av deras smarta arbetsskivor. Super mycket förvaring, koncentrerat till en och samma vägg för att minimera kaos och även en superbra studie/arbets- yta. Ni kan klicka på produkterna för att direkt länkas dit där ni kan köpa dom eller läsa mer.

Köket är nyrenoverat och rymligt. Här skulle jag endast byta ut bordet och stolarna.

Bord och stolar byts ut mot ett enklare vitt fällbord för att maximera yta när man väl behöver det. Rummet utnyttjas bättre med flera möjligheter. Ursnygga barstolar kompletterar det enklare bordet som alltså sätts i barbords-höjd för att skapa så mycket rymd som möjligt i lägenheten.

Likes

Comments